Πέμπτη 16 Απριλίου 2015

ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ:Tα νησιά δεν αντέχουν το βάρος των παράνομων μεταναστών ...


Άμεσες και αποτελεσματικές ενέργειες απαιτεί το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης στην περιοχή μας, αλλά κυρίως θα πρέπει να κατανοήσει η Ευρωπαϊκή ένωση ότι θα πρέπει να παρέμβει τάχιστα καθώς τα νησιά ειδικά λόγω της οικονομικής κρίσης δεν αντέχουν το βάρος της φιλοξενίας τους.

Αυτό επισημαίνει ο αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου Χαράλαμπος Κόκκινος, ο οποίος τονίζει ότι ο τουρισμός το κατεξοχήν βασικό συστατικό της οικονομίας των νησιών, πλήττεται από την εικόνα που αυτά παρουσιάζουν, με τις συνεχείς αφίξεις μεταναστών.

Παράλληλα σε χτεσινές του δηλώσεις απάντησε στα όσα δήλωσε η αναπληρώτρια υπουργός μεταναστευτικής πολιτικής, Τασία Χριστοδουλοπούλου αναφορικά με το πρόβλημα, ζητώντας αυτό να μη… μεταφέρεται στις τοπικές κοινωνίες.

Σημειώνεται ότι η κ. Χριστοδουλοπούλου, είχε επισκεφτεί τη Μεγάλη Παρασκευή την Κω και συζήτησε με τις τοπικές αρχές το πρόβλημα.

Επίσης όπως έγινε γνωστό χτες έγινε η σύνδεση του ηλεκτρικού ρεύματος στο παλιό ξενοδοχείο «Κάπταιν Ηλίας», στο οποίο θα μένουν προσωρινά οι μετανάστες που φτάνουν στην Κω.
Στα δωμάτιά του θα μπορούν να φιλοξενούνται περίπου 150 άτομα, ώστε να αποσυμφορηθεί το κέντρο της πόλης και το αστυνομικό τμήμα.

Συγκεκριμένα ο κ. Κόκκινος δήλωσε τα εξής: «Είχα επισημάνει με δηλώσεις μου την προηγούμενη Τρίτη 7/4/2015 την ανάγκη να αναληφθούν πρωτοβουλίες από την κυβέρνηση και την Ευρωπαική Ένωση για το ραγδαία αυξανόμενο πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης στα νησιά μας και είχα επισημάνει ότι πρέπει να θέσουμε το θέμα προς συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιου Ν. Αιγαίου καθώς και να απευθυνθούμε στον Έλληνα αρμόδιο Επίτροπο της ΕΕ για την Μετανάστευση και τις Εσωτερικές Υποθέσεις, κο Δ. Αβραμόπουλο, ώστε να ζητήσουμε την στήριξή του.

Είναι υποκριτικό- και συγχρόνως πολιτικό ατόπημα- να μετατίθενται οι ευθύνες της Πολιτείας ( σύμφωνα με τις χθεσινές δηλώσεις της κας Χριστοδουλουπούλου) για επίλυση του προβλήματος στις τοπικές κοινωνίες!

Το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης είναι πρωτίστως ευρωπαικό, και φυσικά εθνικό, αφού τα σύνορα της Ελλάδας είναι και σύνορα της Ευρωπαικής Ένωσης . Η μεσογειακή λεκάνη χρειάζεται τόσο την ενίσχυση από τις δυνάμεις της FRONTEX όσο και την ενίσχυση των εθνικών λιμενικών και ενόπλων δυνάμεων μας.

Μπαίνουμε στην τουριστική περίοδο και τα νησιά μας δεν αντέχουν άλλα ‘’χτυπήματα’’. Οι τοπικές μας κοινωνίες έχουν δείξει μέχρι σήμερα στοργή και στήριξη στους χιλιάδες μετανάστες που παράνομα φθάνουν στον τόπο μας. Συγχρόνως έχουν δείξει και υπομονή, η οποία εξαντλείται , και περιμένουν από την οργανωμένη Πολιτεία να δώσει λύσεις.


Η επιλογή χώρων δημιουργίας κέντρων υποδοχής λαθρομεταναστών που προτάσσει η κυβέρνηση , χωρίς την σύμφωνη γνώμη των τοπικών κοινωνιών, δεν εγγυάται την επιτυχία και την αποτελεσματικότητα για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Επίσης η φράση της κας Χριστοδουλουπούλου ότι ‘’ πρέπει να μάθουν να ζούν με αυτό το πρόβλημα’’, δεν έχει απήχηση καθώς η ελληνική κοινωνία ταλανίζεται ήδη από τα πολλά προβλήματα της οικονομικής κρίσης, και φυσικά το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης επιδεινώνει την κατάσταση.

Παρ’ όλα αυτά, η παρουσία της κας Χριστοδουλοπούλου στην Κώ καθώς και το ενδιαφέρον του κου Αβραμόπουλου, Επίτροπου για την Μετανάστευση και τις Εσωτερικές Υποθέσεις στην ΕΕ,, όσον αφορά τα γεγονότα στα νησιά μας με τα κύματα των λαθρομεταναστών τις τελευταίες ημέρες, δίνουν ελπίδα για να αναληφθούν ουσιαστικές πρωτοβουλίες όπως η χρηματοδότηση για την ενίσχυση της φύλαξης των νησιών μας και των δομών της Αυτοδιοίκησης.

Ας μην μετατραπεί η ελπίδα σε απογοήτευση. Απαιτούνται αποτελεσματικές ενέργειες τώρα !»


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com