Πέμπτη 16 Απριλίου 2015

«ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΠΕΘΑΝΕ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ» ...


ΣΚΛΗΡΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΠΕΡΙ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑΣ...

 Στα άκρα οδηγείται η σύγκρουση μεταξύ κυβέρνησης και δανειστών λόγω της αδιάλλακτης στάσης που τηρούν οι εταίροι.

Την ώρα που τα ταμειακά διαθέσιμα στην Ελλάδα μειώνονται δραματικά, οι πιστωτές ασκούν ασφυκτικές πιέσεις στην Αθήνα για να υποκύψει στους εκβιασμούς τους.
Η τακτική τους είναι γνωστή εδώ και χρόνια. Υπό την απειλή της χρεοκοπίας και εκβιάζοντας ότι θα κλείσουν την στρόφιγγα της χρηματοδότησης οι δήθεν αλληλέγγυοι Ευρωπαίοι ζητούν συνεχώς νέα αντιλαϊκά μέτρα που οδηγούν στην εξαθλίωση τον ελληνικό λαό.
Προφανώς δεν έχουν αντιληφθεί ότι τα πράγματα στην Ελλάδα έχουν αλλάξει. Προφανώς δεν έχουν αντιληφθεί ότι η οικονομική πολιτική που ασκούν οδηγεί στην καταστροφή χώρες και λαούς.
Το θράσος τους είναι τέτοιο που δεν διστάζουν να βγαίνουν δημοσίως και να απειλούν με Grexit. Όπως ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε που δήλωσε σήμερα ευθαρσώς πως η Ευρωζώνη είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει πιθανό Grexit.
Σε αυτές τις απειλές απαντούν ευθέως κυβερνητικοί κύκλοι διαμηνύοντας προς πάσα κατεύθυνση ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν πρόκειται να παρεκκλίνει από τις κόκκινες γραμμές, υπενθυμίζοντας πως από τις 25 Γενάρη τα πράγματα στην Ελλάδα έχουν αλλάξει.
Συγκεκριμένα, κυβερνητικές πηγές αναφέρουν:
«Το τελευταίο διάστημα εντείνονται οι επικοινωνιακές πιέσεις προκειμένου η κυβέρνηση να αποδεχθεί υφεσιακά μέτρα, όπως περικοπή μισθών και συντάξεων, ομαδικές απολύσεις, κ.λπ.
Η κυβέρνηση δεν θα υπερβεί τις "κόκκινες γραμμές" της, τις οποίες άλλωστε έθεσε και το εκλογικό σώμα στις 25 Γενάρη. Το πρόβλημα της διαπραγμάτευσης δεν είναι ότι η Ελλάδα δεν καταθέτει λεπτομερείς λίστες, επεξεργασμένες προτάσεις, χρονοδιαγράμματα, κ.α. Υπάρχουν προτάσεις, τις γνωρίζουν πολύ καλά και, μάλιστα, οι ίδιοι τις διαρρέουν!
Ορισμένοι, ωστόσο, υπερσυντηρητικοί κύκλοι σε Ελλάδα και εξωτερικό αρνούνται να δεχτούν την πραγματικότητα. Το μνημόνιο πέθανε και οι πολιτικές λιτότητας δεν θα επιστρέψουν στην Ελλάδα. Αυτές οι πολιτικές εφαρμόστηκαν, απέτυχαν και οδήγησαν τη χώρα στην τραγική κατάσταση που βιώνει η πλειοψηφία του ελληνικού λαού.
Αντί, λοιπόν, να διαρρέουν, επιχαίροντας, σενάρια περί χρεοκοπίας ας συνειδητοποιήσουν, επιτέλους, το αδιέξοδο στο οποίο οδηγεί η πολιτική τους, πολλώ δε μάλλον που η Ελλάδα πληρώνει κανονικά τις υποχρεώσεις της, χωρίς να έχει πάρει ούτε ένα ευρώ από τον Αύγουστο του 2014».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com