Πέμπτη 16 Απριλίου 2015

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗ: “Φωτιά” στις διαπραγματεύσεις μεταξύ της κυβέρνησης και των δανειστών – Σόιμπλε: Η Ελλάδα έχει περιθώριο μέχρι το τέλος Ιουνίου!...



Αλλαγή τακτικής από τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών.
Χρονικό περιθώριο μέχρι τον Ιούνιο για να πάρει τα χρήματα που χρειάζεται έδωσε την Τετάρτη ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σε νέο μήνυμα που έστειλε στις ελληνικές αρχές μέσα από συνέντευξη που παραχώρησε στο Bloomberg.
Σύμφωνα με τον κ. Σόιμπλε, «η Ελλάδα έχει χρονικό περιθώριο μέχρι τα τέλη Ιουνίου, προκειμένου να καταλήξει σε συμφωνία με τους δανειστές της» και να αποδεσμευτούν τα χρήματα που η χώρα θέλει.
Ρε τον Σόιμπλε!!! Του λείπει ο Σαμαράς! Έχει και “αδυναμίες” το “γκόλουμ” της Γερμανίας! Αναπολεί την προηγούμενη κυβέρνηση η οποία έκανε… καλή δουλειά!
Ο Χοσέ Βινιάλ, επικεφαλής Δημοσιονομικών υποθέσεων του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, δήλωσε ότι η έξοδος της χώρας από την Ευρωζώνη “θα ήταν ένα φοβερό πράγμα για την Ελλάδα και τον ελληνικό λαό… Αυτό θα είχε τεράστιο οικονομικό κόστος”.
Όσον αφορά στην ετοιμότητα της Ευρώπης για πιθανή έξοδο της Ελλάδας όμως, ο Χοσέ Βινιάλ υποστηρίζει πως η Ευρωζώνη βρίσκεται σε μεγαλύτερη ετοιμότητα, σε σχέση με το παρελθόν.
Συγκεκριμένα δήλωσε πως “το Ταμείο βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τις ελληνικές αρχές για να προσδιοριστούν οι πολιτικές που θα διασφαλίσουν ότι το ελληνικό Πρόγραμμα παραμένει σε τροχιά και η χώρα έχει μπροστά της μονοπάτι βιώσιμης μακροοικονομικής σταθερότητας και ανάπτυξης”.
























 http://www.makeleio.gr/?p=322162

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com