Τρίτη 14 Απριλίου 2015

EKTAKTO σχέδιο για τους παράνομουs μετανάστες στα νησιά του Αιγαίου ...







«Κύμα» μεταναστών πνίγει το Αιγαίο, με τα νησιά να δέχονται καθημερινά δεκάδες πρόσφυγες που φτάνουν στη χώρα μας παράτυπα στην προσπάθειά τους να φύγουν μακριά από εμφύλιες διαμάχες ή επιθέσεις ισλαμιστικών οργανώσεων. Στόχος τους να μπορέσουν να περάσουν μέσω της Ελλάδας σε άλλες χώρες της Ευρώπης, ή να βρουν καταφύγιο στη χώρα μας.
Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου διαμορφώνονται ήδη συνθήκες έκτακτης ανάγκης, λόγω της πρωτοφανούς αύξησης του αριθμού των μεταναστών. Οι υποδομές για να τους φιλοξενήσουν δεν υπάρχουν και το πρόβλημα διογκώνεται.  
Στη Λέσβο και τη Χίο μόνο την Κυριακή και τη Δευτέρα του Πάσχα επιχείρησαν να αποβιβαστούν 618 άτομα. Σε 19 διαφορετικές επιχειρήσεις προχώρησε το Λιμενικό, εντόπισε επίσης 36 μετανάστες στη Σαμοθράκη, 69 στο Φαρμακονήσι (δύο περιστατικά), 71 στην Κω (δύο περιστατικά) και 82 στη Σάμο (δύο περιστατικά).  Tη Δευτέρα του Πάσχα οι αφίξεις μεταναστών συνεχίστηκαν, πάνω από 250 αποβιβάστηκαν στη Λέσβο.
Από το Λιμενικό Σώμα εκτιμάται πως αυτή τη στιγμή στα τουρκικά παράλια βρίσκονται εκατοντάδες χιλιάδες μετανάστες που ψάχνουν να βρουν τρόπους να περάσουν στην Ελλάδα. Μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2015 επιχείρησαν να βγουν σε ελληνικά νησιά συνολικά 10.445 μετανάστες.
Στην Αθήνα βρίσκονται πλέον οι 109 πρόσφυγες από τη Σομαλία και το Σουδάν που ναυάγησαν τη Μεγάλη Εβδομάδα στα ανοικτά της Γαύδου. Μεταξύ τους βρίσκονται και δεκάδες παιδιά. Φτάνοντας στον Πειραιά και ελλείψει των απαραίτητων καταλυμάτων οι περισσότεροι κατέληξαν στην πλατεία Βικτωρίας. Κάποιοι φιλοξενήθηκαν σε σπίτια συγγενών τους που ήδη βρίσκονταν στην Ελλάδα, οι περισσότεροι όμως δεν είχαν μέρος να μείνουν καθώς αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν οι κατάλληλες υποδομές, κάτι που αναφέρεται και από το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής
Ο προβληματισμός στην κυβέρνηση για την αντιμετώπιση του προβλήματος είναι έντονος. Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά τη Δευτέρα, εκπονείται σχέδιο για την «αντιμετώπιση του προσφυγικού ρεύματος».
«Η νέα κυβέρνηση εκπονεί ήδη έκτακτο σχέδιο, ενώ ξεκίνησαν να λειτουργούν ως καταυλισμοί προσφύγων εγκαταλελειμμένα κτήρια του δημοσίου και του στρατού. Η αντιμετώπιση του προσφυγικού ρεύματος απαιτεί ενεργοποίηση των ευρωπαϊκών μηχανισμών, στους οποίους η ελληνική κυβέρνηση έχει απευθυνθεί, ενώ έχει ζητηθεί, μέσω της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ, να υπάρξει μετεγκατάσταση προσφύγων από τη Συρία σε άλλες χώρες» αναφέρουν κυβερνητικές πηγές.
Τασία Χριστοδουλοπούλου: Εκτακτο σχέδιο για την Αθήνα
«Eχουμε εκπονήσει ένα έκτακτο σχέδιο για τα νησιά, με καταυλισμούς για να μην είναι οι μετανάστες στα λιμάνια και τα αστυνομικά τμήματα» είπε σήμερα στον ΣΚΑΙ η υπουργός μεταναστευτικής πολιτικής Τασία Χριστοδουλοπούλου. Η ίδια πρόσθεσε ότι ενδεχομένως σήμερα θα παρουσιαστεί το έκτακτο σχέδιο για την Αθήνα που έχει εκπονήσει η κυβέρνηση. Το βασικό και το πιο κύριο μέλημα, είπε η κ. Χριστοδουλοπούλου, είναι τα ασυνόδευτα ανήλικα. Πρέπει να τα βάλουμε σε ξενώνες φιλοξενίας. Μόνο στη Γαύδο ήταν 41 παιδιά ασυνόδευτα που μεταφέρθηκαν στην Αμυγδαλέζα. Αναζητούμε μόνιμους χώρους φιλοξενίας. Οι πρόσφυγες που έφτασαν σήμερα από την Κω θα κατευθυνθούν σε ξενοδοχεία όπου και θα φιλοξενηθούν. «Γιατί να διαφωνήσουμε με τον κύριο Καμμένο; Μπορούμε να κάνουμε πολιτική κράτησης;» είπε η κ. Χριστοδουλοπούλου. 
«Μέτωπο» Κυβέρνησης – Αντιπολίτευσης για τους μετανάστες
Το μεταναστευτικό ήταν αρκετά ψηλά και στην ατζέντα της αντιπαράθεσης κυβέρνησης και αντιπολίτευσης.
Απαντώντας σε δηλώσεις του Αντώνη Σαμαρά για την αύξηση των παράτυπων μεταναστών, η κυβέρνηση κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία για αδράνεια τονίζοντας πως δεν δημιούργησε ποτέ τις υποδομές προκειμένου να μπορούν να φιλοξενηθούν οι μετανάστες για το διάστημα που βρίσκονται στη χώρα μας.   
«Παρόλο που η χώρα αποτελεί σημείο εισόδου για τα προσφυγικά ρεύματα, οι υπάρχουσες υποδομές είναι ανύπαρκτες αφού η κυβέρνηση Σαμαρά δεν υλοποίησε απολύτως τίποτα και άφησε αναξιοποίητα κονδύλια της Ε.Ε. κι ας γνώριζε -μέσω της Ύπατης Αρμοστείας- ότι θα υπάρξουν έκτακτες καταστάσεις. Περιμένουμε και από τα υπόλοιπα κόμματα συγκεκριμένες και ρεαλιστικές προτάσεις και όχι μικροκομματική εκμετάλλευση ενός οικουμενικού ζητήματος, υπογραμμίζουν οι ίδιοι κύκλοι», αναφέρεται από την κυβέρνηση.
Απάντηση έδωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Καραγκούνης με δήλωσή του.«Αυτοί που έκαναν σημαία και πρόγραμμά τους την ανεξέλεγκτη είσοδο και εγκατάσταση λαθρομεταναστών στην Ελλάδα, έχουν τεράστιο θράσος να ψάχνουν αλλού υπευθύνους για το κατάντημα που οδηγούν την χώρα» τόνισε
Ας δούμε μερικές φωτογραφίες από το κέντρο των Αθηνών, που "δεν υπάρχουν μετανάστες":










http://www.lesvosnews.net/articles/news-categories/koinonia/ektakto-shedio-gia-toys-metanastes-sta-nisia-toy-aigaioy

































Πηγη: thetoc.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com