Τρίτη 14 Απριλίου 2015

Οι 69 κατηγορούμενοι στη δίκη της Χρυσής Αυγής ...


Η δίκη της Χρυσής Αυγής ξεκινά τη Δευτέρα 20 Απριλίου στη δικαστική αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού.
Οι κατηγορούμενοι είναι 69, οι συνήγοροι υπεράσπισης ενδέχεται να υπερβαίνουν τους 100, πολυάριθμοι θα είναι και οι εκπρόσωποι της Πολιτικής Αγωγής, ενώ μόνο οι μάρτυρες κατηγορίας είναι περίπου 130.
Οι 69 κατηγορούμενοι , μεταξύ των οποίων η προηγούμενη Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος, θα βρεθούν την ερχόμενη Δευτέρα ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.
Οι 69 κατηγορούμενοι :
Η έδρα του δικαστηρίου που κληρώθηκε να δικάσει τα στελέχη και τα μέλη της Χρυσής Αυγής έχει ως εξής: Πρόεδρος του δικαστηρίου θα είναι η κ. Μαρία Λεπενιώτη, με αναπληρώτρια πρόεδρο την κ. Μαρία Βάρκα. Μέλη του δικαστηρίου, οι εφέτες Ανδρέας Ντόκος και Γεσθημανή Τσουλφόγλου, με αναπληρωματικό μέλος τον κ. Δημήτρη Ανέστη. Εισαγγελέας κληρώθηκε η κ. Αδαμαντία Οικονόμου, με αναπληρωτή εισαγγελέα τον κ. Στέλιο Κωσταρέλλο.
Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων θα καθήσουν (με αλαφαβητική σειρά) οι: Ιωάννης Άγγος, Διονύσης Αγιοβλασίτης, Δημήτρης Αγριογιάννης, Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος, Αναστάσιος Μάριος Αναδιώτης, Κυριάκος Αντωνακόπουλος, Γεώργιος Αποστολόπουλος, Νικόλαος Αποστόλου, Μιχαήλ Αρβανίτης Αβράμης, Χρήστος Γαλανάκης, Σάββας Γαρουφαλλάκης, Γεώργιος Γερμενής, Αντώνιος Γρέγος, Αριστόδημος Δασκαλάκης, Γεώργιος Δήμου, Μάρκος Ευγενικός, Ελένη Ζαρούλια, Πολύβιος Ζησιμόπουλος, Παναγιώτης Ηλιόπουλος, Ιωάννης Καζατζόγλου, Ελπιδοφόρος Καλαρίτης, Γεώργιος Καλπιτζής, Ηλίας Κασιδιάρης, Ιωάννης Καστρινός, Ιωάννης Βασίλειος Κομιανός, Κωνσταντίνος Κορκοβίλης, Νικόλαος Κούζηλος, Δημήτρης Κουκούτσης, Ιωάννης Λαγός, Διονύσης Λιακόπουλος, Θωμάς Μαριάς, Αρτέμης Ματθαιόπουλος, Εμμανουήλ Μαυρικάκης, Μαργαρίτα Μικελλάτου, Αναστάσιος Μιχάλαρος, Νίκος Μιχαλολιάκος, Νικόλαος Μίχος, Θωμάς Μπαρέκας, Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης, Νικολέτα Μπενέκη, Αντώνιος Μπολέτης, Ευστάθιος Μπούκουρας, Ηλίας Παναγιώταρος, Αναστάσιος Πανταζής, Νικόλαος Παπαβασιλείου, Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος, Χρήστος Παπάς, Γεώργιος Πατέλης, Γεώργιος Περρής, Γεώργιος Πετράκης, Βενετία Πόπορη, Γεώργιος Ρουπακιάς, Σταύρος Σαντοριναίος, Βασίλης Σιατούνης, Γεώργιος Σκάλκος, Θεώνη Σκαρπέλη, Θέμις Ευαγγελλία Σκορδέλη, Γεώργιος Σταμπέλος, Χρήστος Στεργιόπουλος, Θεόδωρος Στέφας, Αθανάσιος Στρατός, Γεώργιος Χρήστος Τσακανίκας, Λέων Τσαλίκης, Αθανάσιος Τσόρβας, Νικόλαος Τσόρβας, Χρήστος Αντώνιος Χατζηδάκης, Αναστάσιος Χιλιός, Αριστοτέλης Χρυσαφίτης, Εμμανούηλ Ψυλλάκης.
Τρεις από τους κατηγορούμενους δεν είναι υπόλογοι για το βασικό αδίκημα που αφορά την εγκληματική οργάνωση. Πρόκειται για τη σύζυγο του δράστη της δολοφονίας του Π. Φύσσα, Γ. Ρουπακιά, Μαργαρίτα Μικελάτου, η οποία κατηγορείται μόνο για ψευδορκία, τον Θεόδωρο Στέφα, ο οποίος αντιμετωπίζει το αδίκημα της παράνομης οπλοκατοχής και τον Αν. Χιλιό, που θα λογοδοτήσει για απλή οπλοκατοχή, προμήθεια και κατοχή ναρκωτικών για ιδία χρήση.
Δύο από τo κατά το κατηγορητήριο, ηγετικά στελέχη της οργάνωσης, oι Στάθης Μπούκουρας και Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος, στην πορεία των ανακρίσεων διαφοροποιήθηκαν από το κόμμα και ανεξαρτητοποιήθηκαν από την Κοινοβουλευτική Ομάδα, αποκηρύσσοντας τις βίαιες πρακτικές των πρώην συντρόφων τους στη Χρυσή Αυγή. Ωστόσο, αυτές οι κινήσεις τους δεν επηρέασαν την κρίση των δικαστών, οι οποίοι στο παραπεμπτικό βούλευμα θεωρούν τον μεν Στ. Μπούκουρα «επικεφαλής των ταγμάτων εφόδου της Κορίνθου» με ρόλο εντολέα ρατσιστικών επιθέσεων, τον δε Χρ. Αλεξόπουλο «εκφραστή των θέσεων» της Χρυσής Αυγής με «δημόσια ρητορική μίσους» κατά του δημοκρατικού πολιτεύματος αλλά κατά των ομάδων ή των ατόμων που έχει στοχοποιήσει η οργάνωση ως «φυλετικούς ή πολιτικούς της εχθρούς».































































































































































defencenet.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com