Τρίτη 14 Απριλίου 2015

ΘΡΙΛΕΡ για την κυβέρνηση οι επόμενες Μέρες- Μάχη για επίτευξη συμφωνίας με τους Δανειστές!...


Το θρίλερ των επόμενων 10 ημερών ξεκινάει για την ελληνική κυβέρνηση, που έχει μπροστά της μία σειρά από κρίσιμες ημερομηνίες για τις διαπραγματεύσεις με στόχο την επίτευξη συμφωνίας με τους δανειστές, ώστε να ανοίξει η στρόφιγγα της χρηματοδότησης.
Σήμερα θα συνεδριάσει το Εκτελεστικό Συμβούλιο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, κατά τη διάρκεια της οποίας ο διευθυντής του Ευρωπαϊκού Τμήματος, ο παλιός μας γνώριμος, Πόουλ Τόμσεν θα ενημερώσει για το ελληνικό πρόγραμμα στήριξης.
Στη συνεδρίαση αναμένεται να παραστεί και ο επικεφαλής του ΔΝΤ για την Ελλάδα Ρισί Γκογιάλ, ο οποίος θα ενημερώσει για την πρόοδο που έχει συντελεσθεί στο Brussels Group.
Το “παρόν” θα δώσει και ο εκπρόσωπος της Ελλάδας Θάνος Κατσάμπας, ο οποίος θα ασκεί τα καθήκοντά του έως την 1η Ιουνίου 2015.
Οι κρίσιμες ημερομηνίες για την ελληνική κυβέρνηση, δεν είναι άλλες από την 20η Απριλίου, όπου υπάρχει η ελπίδα να επιτευχθεί συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο και την 24η Απριλίου, όταν και θα συγκληθεί το νέο Eurogroup, στη Ρίγα της Λετονίας.
Το ζητούμενο, βέβαια, για την ελληνική κυβέρνηση, σύμφωνα με παράγοντες διεθνών funds, δεν είναι μόνο να υπάρξει μια συμφωνία, αλλά αυτή η συμφωνία να είναι “μόνιμη σε διάρκεια” και ταυτόχρονα “θετική ως προς το αποτέλεσμα”.
Και το κυρίως πρόβλημα -σύμφωνα με τους ίδιους κύκλους- έγκειται στις ριζικές διαφορές αντίληψης μεταξύ Ελλάδας και “θεσμών” για το πώς θα συμφωνηθεί ένα πακέτο που θα είναι διατηρήσιμο και αποτελεσματικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com