Σάββατο 25 Απριλίου 2015

«Βόμβες» Βαρουφάκη-Μαξίμου: Οι δανειστές μας υπονομεύουν!...


«Βόμβες» μεγατόνων εξαπολύουν Μαξίμου και Βαρουφάκης οι οποίοι κατηγορούν μερίδα των δανειστών ότι υπονομεύουν και ναρκοθετούν τις διαπραγματεύσεις.
Ο υπουργός Οικονομικών έκανε λόγο ανοικτά για υπονόμευση από τους δανειστές μας. Μιλώντας σε δημοσιογράφους μετά το επεισοδιακό Eurogroup της Ρίγας, στη Λετονία, ο κ. Βαρουφάκης είπε ότι οι δανειστές ζητούσαν άμεση μείωση συντάξεων και πλειστηριασμό της πρώτης κατοικίας.
Αποκάλυψε δε ότι ενώ η ελληνική κυβέρνηση έχει έτοιμο κατάλογο μεταρρυθμίσεων, οι δανειστές δεν μας αφήνουν να τις καταθέσουμε γιατί θα πρέπει να τις περάσουν από τα κοινοβούλιά τους.
«Την ώρα που εσύ δεν μπορείς να καταθέσεις επίσημα τις προτάσεις σου, που τις έχεις, γιατί δεν σε αφήνουν να τις καταθέσεις και οι υπουργοί δεν τις δέχονται τις προτάσεις σου, αυτό δεν είναι διαδικασία που οδηγεί σε λύση. Δεν είναι λελογισμένη διαπραγματευτική διαδικασία» είπε ο κ. Βαρουφάκης.
Πρόσθεσε δε πως «από τις 20 Φεβρουαρίου ήμουν πεπεισμένος ότι θα υπάρχουν τακτικές υπονόμευσης μέχρι και την τελευταία στιγμή».
 Μαξίμου: Προσπαθούν να αντιστρέψουν το καλό κλίμα
Στο ίδιο μήκος κύματος, αν και με πιο ήπιο λεξιλόγιο, και το μέγαρο Μαξίμου.
Συνεργάτες του Πρωθυπουργού στοχοποιούν – χωρίς να κατονομάζουν – αξιωματούχους του Eurogroup τους οποίους κατηγορούν ότι ανοικτά επιχειρούν να υπονομεύσουν τις προσπάθειες για συμφωνία.
«Το χθεσινό εποικοδομητικό και θετικό κλίμα των συναντήσεων του Αλ. Τσίπρα με τους Αν. Μέρκελ, Φρ. Ολάντ και Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ στις Βρυξέλλες, όπου εκφράστηκε η πολιτική βούληση να βρεθεί λύση, γίνεται προσπάθεια να αντιστραφεί στο άτυπο Eurogroup της Λετονίας» σημειώνουν.
Προσθέτουν δε πως «οι πιέσεις κατά της χώρας είναι αναμενόμενο ότι θα ενταθούν όσο θα πλησιάζει η ώρα της υπογραφής της συμφωνίας».
Οι ίδιες πηγές υποστηρίζουν ότι «οι διαδικασίες προς επίτευξη της συμφωνίας επιταχύνονται με το Brussels Group να συνεχίζει τις εργασίες του» και επικαλούνται τον Πιερ Μοσκοβισί που είπε ότι «έχει επιτευχθεί πρόοδος» για να σημειώσει ότι «οι προσπάθειες πρέπει να επιταχυνθούν αρχής γενομένης από το προσεχές Σαββατοκύριακο».

























http://www.makeleio.gr/?p=329473

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com