Σάββατο 25 Απριλίου 2015

"Η ΣΙΩΠΗ ΤΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΑΜΝΩΝ" ΤΟΥ ΑΝΤΙΣΤΡΑΤΗΓΟΥ-ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗ ΕΛ. ΣΥΝΑΔΙΝΟΥ ...


Η οικονομική κρίση έπληξε, μεταξύ άλλων, τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας. Τα στελέχη όλων των κλάδων συνέβαλλαν τα μέγιστα, όπως και οι υπόλοιποι Έλληνες, αφού όχι μόνο υπέστησαν μεγάλες και άδικες μειώσεις και παράνομες αναδρομικές κρατήσεις, αλλά αναγκάστηκαν να λειτουργήσουν χωρίς τα απαραίτητα κονδύλια. Ο βαθμός στον οποίο επλήγη το αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων αποτελεί τρανό παράδειγμα της εθνοπροδοτικής πολιτικής Σαμαρά - Βενιζέλου.
Οι εκλογές αποτελούν ήδη παρελθόν. Δυστυχώς όμως οι παλαιοκομματικές μικροπρεπείς πολιτικές συνεχίζονται και με τη νέα "πρώτη φορά αριστερά" - ΑΝΕΛ συγκυβέρνηση. Ο νέος Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος (με ένα ν) Καμμένος ζήτησε, προεκλογικά, τη στήριξη του εκλογικού σώματος, για να μπορεί να θέτει κόκκινες γραμμές ΣΥΡΙΖΑ, στη μετεκλογική του συνεργασία. Καταρχήν πόσο μωρός πρέπει να είναι κάποιος, για να μην υποψιάζεται ότι, αφού προεξοφλούσε τη συνεργασία σημαίνει απλά ότι είχε προσυμφωνήσει και την ακολουθούμενη πολιτική. Όπως επίσης πόσο λογικό είναι άραγε, το 4,75%  των ΑΝΕΛ, να θέτει κόκκινες γραμμές στο 36,34% του ΣΥΡΙΖΑ.
Απλά ο Πάνος ένα πράγμα επιθυμούσε αμελλητί, να γίνει Υπουργός Άμυνας. Να θυμίσω το περίφημο non paper κατά τη διάρκεια των διερευνητικών εντολών, πριν τη συγκυβέρνηση Παπαδήμου, όταν και απαιτούσε τον υπουργικό θώκο του Αμύνης, για να δώσει την κοινοβουλευτική του στήριξη. Βέβαια είναι τόσο ψεύτης που δεν το παραδέχονταν, παρότι το non paper είχε διαρρεύσει. Ακόμα και όταν το κόμμα του φυλλορροούσε, με προβεβλημένα στελέχη του να αποχωρούν, οι μόνιμοι επωδός όλων αυτών ήταν τα προβλήματα εντιμότητας και ευθιξίας του Καμμένου.
Νέα ήθη λοιπόν στο Υπουργείο Άμυνας. Το μενού περιλαμβάνει λίγο από όλα. Πατριωτικές κορώνες, λεκτικούς τραμπουκισμούς, διεθνισμός με μορφή επαιτείας, ενέργειες μνήμης για το θεαθήναι και τις κάμερες των τηλεοράσεων, κρίσεις παλαιοκομματικών κριτηρίων και εκδηλώσεις - λαϊκά πανηγύρια.  Όλοι γίναμε μάρτυρες των τραγελαφικών που ακολούθησαν την στρατιωτική παρέλαση της 25ης Μαρτίου. Αποκορύφωμα όμως όλων, ήταν το "γεύμα αλληλεγγύης" (τσάμπα διαφήμιση Καμμένου), που οργανώθηκε ανήμερα του Πάσχα στο Άλσος Γουδή. Δυστυχώς για τον ίδιο, το μόνο χειρότερο πράγμα από ένα ψεύτη, είναι ο ψεύτης που είναι και υποκριτής. Γιατί κ. Καμμένε, η αυτοπροβολή και η επίδειξη είναι σημάδια υποκρισίας.
Σύμφωνα λοιπόν με τις ανακοινώσεις του Υπουργείου, αντί το Πάσχα να εορτασθεί στις μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων, όπως συνηθίζονταν, να διατεθούν τα χρήματα προκειμένου να υπάρξει μια κίνηση ανθρωπιάς σε περίοδο οικονομικής κρίσης. Άμεμπτο και ηθικό, όμως πέρα ως πέρα ψέμα. Γιατί πολύ απλά, δεν διατίθεται πλέον κονδύλια από τον Π/Υ ενίσχυσης συσσιτίου, για τον εορτασμό του Πάσχα. Για το καπρίτσιο Καμμένου, από τα χρήματα (τακτική χρηματική βελτίωση) που προβλέπονται από το Γενικό Κανονισμό Τροφοδοσίας Ενόπλων Δυνάμεων (ΓΚΤΕΔ)  για το συσσίτιο των οπλιτών, δαπανήθηκε μέρος αυτών για τις αγορές και προετοιμασίες του γεύματος του "οικοδεσπότη ΥΕΘΑ". Εν ολίγοις κάποιοι στρατιώτες, για κάμποσο καιρό, θα τρώνε λιγότερο ποσοτικά και ποιοτικά.
Όμως για το κέφι του υπήρξαν και περαιτέρω υποχρεώσεις. Σημαντικός αριθμός αξιωματικών και οπλιτών αναγκάστηκαν να μη λάβουν τις προβλεπόμενες άδειες, για να φέρουν εις πέρας πλήθος αποστολών (αγγαρείες πιο λαϊκά).  Στήσιμο σκηνών και διευθέτηση χώρων, τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων, αγορές εδεσμάτων και συναφών, οδηγοί με τα αντίστοιχα οχήματα για τη μεταφορά προσωπικού, επισκεπτών και του φαγητού από τους χώρους παρασκευής στο Άλσος, μάγειροι, ψήστες, σερβιτόροι, καθαριστές, όλοι και όλες για την προσωπική προβολή του κυρίου αυτού. Προσωπικό, χρήματα, εργατοώρες δαπανήθηκαν για να μπορέσει ο Πάνος να φωτογραφηθεί τσουγκρίζοντας αυγά με πολύπαθους συμπολίτες μας. Οποιαδήποτε προσπάθεια άρνησης των παραπάνω θα είναι εκ του πονηρού ανταπαντώντας, στο πνεύμα του Πάσχα, ότι "με π..... δε βάφονται αυγά".
Εκεί οδεύει ο περήφανος Ελληνικός στρατός. Μετά από τόσους νικηφόρους πολέμους, μετά από τόσες θυσίες αίματος, κατάντησε υπηρέτης του "εγώ" των εκάστοτε πολιτικών, μηδενός εξαιρουμένου. Η ηθική κατρακύλα, η απαξίωση των βαθμών και της στολής, ο βίαιος "ΠΑΣΟΚικος εκδημοκρατισμός", οι δημοσιοϋπαλληλικές αξίες, η αναρρίχηση στα ύπατα αξιώματα ανάξιων αξιωματικών, η "ένοχη σιωπή" στις μίζες των εξοπλιστικών, η εκδούλευση και η σαπίλα κυριαρχούν τα τελευταία 40 χρόνια. Κάποτε ο αξιωματικός στο βαθμό του Συνταγματάρχη, οδηγούσε τους άντρες της Μεραρχίας του υπερασπιζόμενος τα ιερά και όσια  της φυλής, τώρα απλά ορίζεται ως υπεύθυνος ψησίματος αμνοεριφίων, δείχνοντας την ηθική τιμή που του επιφυλάσσει η σημερινή Πολιτεία. Αναλογιστείτε μόνο, ότι ο έγκλειστος Τζοχατζόπουλος ηγούνταν του Υπουργείου Αμύνης (αυξάνοντας την προσωπική του περιουσία) και έκρινε άξιους αξιωματικούς.
Συμβουλεύω και προειδοποιώ: υπάρχει χρόνος και η μαγιά (φιλοπατρία, αυταπάρνηση, στρατιωτικό πνεύμα) του Έλληνα αξιωματικού, για να αντιστραφεί η τωρινή κατάσταση στις Ένοπλες Δυνάμεις. Να αφήσουν δε, τα λαοπανηγύρια στο Υπουργείο Άμυνας και να ασχολούνται μόνο με την προάσπιση της χώρας και τη μέριμνα προσωπικού και υλικών. Χωρίς Πάνο Καμμένο η Ελλάς θα ζήσει, χωρίς όμως αξιόμαχες Ένοπλες Δυνάμεις είναι καταδικασμένη σε αφανισμό.

Ελευθέριος Συναδινός
Αντιστράτηγος ε. α.
Ευρωβουλευτής Λαϊκού Συνδέσμου - Χρυσή Αυγή  


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com