Πέμπτη 2 Απριλίου 2015

Η ΜΑΧΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ ΞΕΚΙΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΥΠΕΡΧΡΕΩΜΕΝΩΝ ΜΜΕ ...



ΑΡΝΕΙΤΑΙ Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΝΑ ΔΙΑΒΙΒΑΣΕΙ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ...

 «Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να καταπολεμήσει τη διαπλοκή και τη διαφθορά, καθώς και να σταματήσει την προνομιακή αντιμετώπιση -εκ μέρους των τραπεζών- των επιχειρήσεων στο χώρο της ενημέρωσης» αναφέρει το έγγραφο του υπουργού Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, το οποίο διαβιβάστηκε σήμερα (01/04/2015) στη Βουλή.

Η κυβέρνηση προχωρά στον έλεγχο όλων των δανειακών συμβάσεων, οι οποίες έχουν συναφθεί μεταξύ υπερχρεωμένων επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στο χώρο των ΜΜΕ και τραπεζικών ιδρυμάτων.
Το έγγραφο του υπουργού Οικονομικών διαβιβάστηκε στη Βουλή, μετά από ερώτηση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Νίκου Νικολόπουλου, με την οποία ζητούσε στοιχεία για τα δάνεια των ελληνικών ΜΜΕ της τελευταίας 5ετίας και θεωρούνται επισφαλή με τα συνήθη τραπεζικά κριτήρια χρηματοδότησης. Ο κ. Νικολόπουλος ζητούσε επίσης ενημέρωση για τις εταιρείες ομίλων ΜΜΕ, οι οποίες χρωστούν μη εξυπηρετούμενα δάνεια.
Ο κ. Βαρουφάκης στο έγγραφό του αναφέρει την άρνηση της Τράπεζας της Ελλάδος να διαβιβάσει στη Βουλή οποιαδήποτε ουσιαστική πληροφόρηση για το όλο το θέμα, επικαλούμενη το υπηρεσιακό- επαγγελματικό απόρρητο του άρθρου 54 του Ν. 4261/2014. Αντί για στοιχεία, διαβίβασε στη Βουλή έγγραφο με το οποίο αρνείται να παράσχει οποιαδήποτε ουσιαστική πληροφόρηση επί του θέματος.
Ο υπουργός Οικονομικών ξεκαθάρισε, πάντως, ότι θα έρθουν όλα στο φως της δημοσιότητας, ακόμη και για δάνεια υπερχρεωμένων επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται και σε άλλους τομείς, εκτός από τον χώρο της ενημέρωσης.
Για την έναρξη του ελέγχου, ο κ. Βαρουφάκης αναφέρει στο έγγραφό του:
«Ο λόγος είναι ότι αποτελεί καθ' όλα απαράδεκτο φαινόμενο, επιχειρήσεις ΜΜΕ να χρηματοδοτούνται αφειδώς με δημόσιο χρήμα- που έχει δοθεί στις τράπεζες μέσω της διαδικασίας ανακεφαλαιοποίησης- την ίδια στιγμή που εκατοντάδες χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις είναι αποκλεισμένες από την παροχή ρευστότητας» και τονίζει ότι «υπάρχει κατευθυντήρια οδηγία της κυβέρνησης προς τις τράπεζες να μην δίνονται δάνεια σε επιχειρήσεις ΜΜΕ, άνευ προϋποθέσεων και εξασφαλίσεων».
«Καθίσταται σαφές ότι σκοπός μας είναι ο ενδελεχής έλεγχος όλων των δανειακών συμβάσεων που έχουν χορηγηθεί σε υπερχρεωμένες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται τόσο στο χώρο της ενημέρωσης, όσο και σε άλλους τομείς και να έρθουν όλα στο φως της δημοσιότητας» σημειώνει.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com