Τρίτη 7 Απριλίου 2015

" Κύριε Σαμαρά, αποκαλυφθήκατε - Περιμένετε την αποτυχία της κυβέρνησης" ...


H Ελλάδα έχει μία κυβέρνηση που διαπραγματεύεται με ειλικρίνεια και θάρρος για να βγάλει τη χώρα από τη λάσπη
(upd12)Κύριε Σαμαρά αποκαλυφθήκατε, περιμένετε καρτερικά την αποτυχία της κυβέρνησης, διεμήνυσε, από το βήμα της Βουλής, ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση κατά του προέδρου της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά.
Όπως τόνισε ο πρωθυπουργός, ο Σαμαράς επανέλαβε όσα είχε πει την προηγούμενη εβδομάδα και επανέλαβε το ίδιο δίλημμα: Πως υπάρχει είτε το μνημόνιο, είτε η καταστροφή.
Σήμερα ο Σαμαράς αποκάλυψε πως περιμένει καρτερικά την αποτυχία της σημερινής κυβέρνησης, τόνισε ο Αλ. Τσίπρας, βάλλοντας κατά του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Ανεβάζοντας στα ύψη το πολιτικό θερμόμετρο, ο Αλέξης Τσίπρας δεσμεύθηκε πως η Ελλάδα έχει μία κυβέρνηση που διαπραγματεύεται με ειλικρίνεια και θάρρος.
Η υποστήριξη της κοινής γνώμης προς την κυβέρνηση αυξάνεται, αντί να μειώνεται, πρόσθεσε για να συμπληρώσει στη συνέχεια πως η κυβέρνηση έχει στόχο να βγάλει τη χώρα από τη λάσπη.
Η Ελλάδα δεν είναι υποτελής και υποταγμένη, σημείωσε επίσης ο πρωθυπουργός, για να προσθέσει πως η Ελλάδα είναι κυρίαρχη χώρα και δεν μπορούν να παίζουν μαζί της οι Ευρωπαίοι και οι δανειστές.
Όπως σημείωσε επίσης ο Αλ. Τσίπρας, η Ελλάδα είναι μια χώρα με ισχυρή γεωπολιτική θέση.
Μετά από 5 χρόνια κοινοβουλευτικής σιωπής εκκινούμε μια διαδικασία για να απαντηθούν ερωτήματα που απασχολούν τον ελληνικό λαό, ανέφερε, σε άλλο μέρος της ομιλίας του στη Βουλή, ο πρωθυπουργός.
Η κριτική σε βάρος των προγραμμάτων λιτότητας είναι δεδομένη, υποστήριξε στη συνέχεια, για να επισημάνει πως οι πολιτικές ευθύνες για τα μνημόνια έχουν ήδη αποδοθεί.
Πρέπει να χυθεί άπλετο φως στις σκιές των τελευταίων 5 ετών, διεμήνυσε, για να τονίσει την ανάγκη να αποκατασταθεί η σχέση των πολιτών με τους θεσμούς και το πολιτικό σκηνικό.
Η Πρόεδρος της Βουλής βρήκε στο γραφείο της πάνω από 150 δικογραφίες εναντίον των βουλευτών, τόνισε στη συνέχεια ο πρωθυπουργός, για να προσθέσει πως κάποιοι βουλευτές χρησιμοποιούν το Σύνταγμα και τους νόμους για να προστατεύουν τον εαυτό τους.
Πολιτικά και ιδεολογικά η σημερινή κυβέρνηση βρίσκεται στον αντίποδα των μνημονίων, επανέλαβε ο Αλ. Τσίπρας.
Δεν θέλουμε εξεταστική επιτροπή για να ποινικοποιήσουμε τις φιλελεύθερες ιδεολογίες, καθώς η εξεταστική επιτροπή πρέπει να διερευνήσει εάν τελέστηκαν πράξεις που είχαν μη πολιτικά κίνητρα.
Ο ελληνικός λαός πρέπει να μάθει τι έγινε την 5ετία που πέρασε, επανέλαβε ο Αλ. Τσίπρας, για να καταστήσει σαφές πως δεν υπάρχει καμία διάθεση ρεβανσισμού από την πλευρά της κυβέρνησης.
Είναι πολλά τα σημεία που πρέπει να διερευνηθούν, πολλές οι πράξεις που πρέπει να ελεγχθούν, επανέλαβε ο πρωθυπουργός, για να προσθέσει πως πρέπει να εξεταστεί σε βάθος η διαδικασία αναθεώρησης του ελλείμματος του 2009.
Πρέπει να μάθουμε πως και με ποιες διαδικασίες ανατράπηκε ο Γιώργος Παπανδρέου, τόνισε ο Αλ. Τσίπρας και επέρριψε ευθύνες προς τον Α. Σαμαρά, πως "αν και δεν είχε πάει στις Κάννες, ήταν από τους πρωταγωνιστές του παρασκηνίου".
Πρέπει να απαντηθούν τα ερωτήματα που προκύπτουν από τη Σύνοδο των Καννών, τον Νοέμβριο του 2009, πρόσθεσε, για να συμπληρώσει πως:
- Η Βουλή πρέπει να εξετάσει τι έγινε με το περίφημο PSI.
- Να δοθούν εξηγήσεις γιατί η ΤτΕ προχώρησε πριν μπει η χώρα στο Μνημόνιο στην αύξηση χρόνου διακανονισμού των ελληνικών ομολόγων.
- Και ο δεύτερος γύρος ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών χρήζει έρευνας.
- Για ποιο λόγο διασπάστηκε η Αγροτική τράπεζα;
- Ποια ήταν τα κριτήρια επιλεξιμότητας των τραπεζών σχετικά με τις ανακεφαλαιοποιήσεις.
Πρέπει να συζητήσουμε τα ερωτήματα που προκύπτουν από την αναδιάρθρωση του ελληνικού τραπεζικού συστήματος, πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας, για να σημειώσει πως εάν όλα συνέβαιναν νόμιμα, δεν θα υπήρχαν διατάξεις ασυλίας.
Υπήρξαν διατάξεις, οι οποίες απάλλασσαν ορισμένους από ποινικές ευθύνες, όπως για παράδειγμα τα στελέχη του ΤΑΙΠΕΔ, ΤτΕ, σημείωσε ο πρωθυπουργός, για να συμπληρώσει πως ο ελληνικός λαός ζητά ξεκάθαρες απαντήσεις.

 
www.bankingnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com