Τρίτη 7 Απριλίου 2015

A.Τσίπρας: «Πρέπει να δούμε την αναθεώρηση του συστήματος του Δουβλίνου - Χρειάζεται εθνική στρατηγική για τη μετανάστευση» ...


«Η διπλή αλληλεγγύη είναι ζητούμενο και για την Ελλάδα και για την Ευρωπαϊκή Ένωση», τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε κοινές του δηλώσεις με τον ευρωπαίο επίτροπο Μετανάστευσης Δημήτρη Αβραμόπουλο.
«Πρέπει να δούμε την αναθεώρηση του συστήματος του Δουβλίνου», σημείωσε, για να προσθέσει πως η αναδιανομή των αιτούντων άσυλο στο εσωτερικό της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι ένα ζήτημα που πρέπει να το δούμε με προσοχή και προβληματίζει την Κομισιόν.
Η Ελλάδα χρειάζεται εθνική στρατηγική για τη μετανάστευση, μακράς πνοής, ενταγμένη στην ευρωπαϊκή στρατηγική, μακριά από μικροπολιτικές σκοπιμότητες, που νομιμοποιούν την ακραία ρητορική της άκρας δεξιάς, επεσήμανε ο πρωθυπουργός
Έκανε παράλληλα λόγο για μια συνάντηση με τον ευρωπαίο επίτροπο σε μια κρίσιμη περίοδο εν μέσω διαπραγματεύσεων με εταίρους. Μίλησε για διαπραγματεύσεις που εξελίσσονται και ωριμάζουν, ενώ γνωστοποίησε πως ο κ. Αβραμόπουλος τού μετέφερε μήνυμα φιλίας από την πλευρά του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.
Σημείωσε επίσης τη σημασία ανταλλαγής σκέψεων «προκειμένου η εξελισσόμενη διαδικασία να έχει τα επιθυμητά αποτελέσματα τόσο για την Ελλάδα όσο και για την Ευρώπη».
«Οι διαπραγματεύσεις εξελίσσονται και ωριμάζουν» συμπλήρωσε ο κ. Τσίπρας, ο οποίος συμπλήρωσε ότι ο Δημήτρης Αβραμόπουλος μετέφερε και μήνυμα φιλίας από τον φίλο της Ελλάδας πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.
«Ξέρω ότι η κυβέρνηση προβληματίζεται για το Δουβλίνο αλλά και η Ευρώπη προβληματίζεται.  Είναι κοινή συνείδηση ότι κάτι πρέπει να αλλάξει» ανέφερε από την πλευρά του ο κ. Αβραμόπουλος σημειώνοντας ότι αυτό «εξαρτάται από τα κράτη - μέλη»
Στη συνέχεια ο Έλληνας Επίτροπος τόνισε την ανάγκη «η Ελλάδα να αναπτύξει εθνική πολιτική που θα ανταποκρίνεται στα κεκτημένα αλλά και τους κανονισμούς της Ευρώπης» ενώ ξεκαθάρισε πως «η Ελλάδα στο ζήτημα της μεταναάστευσης δεν είναι μόνη, αλλά έχει μαζί της την Ευρώπη».
Μεταξύ άλλων, ο κ. Αβραμόπουλος υπογράμμισε πως «Δεν διανοούμαι ότι θα υπάρξει κυβέρνηση που θα διακυβεύσει την ιστορική κατάκτηση της Ελλάδας να βρίσκεται στον πυρήνα της Ευρώπης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com