Τρίτη 7 Απριλίου 2015

Πρόεδρος Τσεχίας για την συμμετοχή στις εκδηλώσεις της 9ης Μαΐου στην Μόσχα: "Δεν θα μου πουν οι ΗΠΑ που θα παω" ...


Η διαμάχη μεταξύ του προέδρου της Τσεχίας, Μίλος Ζέμαν και του πρέσβη των ΗΠΑ στην Πράγα, Άντριου Σαπίρο σημαίνει ότι απέτυχαν τα σχέδια της Ουάσινγκτον να απομονώσει τη Ρωσία στους εορτασμούς Ημέρα της Νίκης, ανέφερε ο επικεφαλής της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Κρατικής Δούμας, Αλεξέι Πουσκόφ.


«Κρίνοντας από την υστερία εκ μέρους του πρέσβη των ΗΠΑ στην Τσεχική Δημοκρατία, η Ουάσιγκτον είναι νευρική για τα ταξίδια στη Μόσχα στις 9 Μαΐου από τους ηγέτες της Δύσης. Φοβούνται ότι δεν θα υπάρξει καμία απομόνωση (της Μόσχας)», έγραψε στον λογαριασμό του στο twitter ο Αλεξέι Πουσκόφ.


Νωρίτερα είχε αναφερθεί ότι Μίλος Ζέμαν αποκάλεσε απαράδεκτες τις επικριτικές δημόσιες δηλώσεις του Σαπίρο για την προγραμματισμένη συμμετοχή του προέδρου της Τσεχίας στις εκδηλώσεις για τη 70η επέτειο της νίκης στο Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο στη Μόσχα.


«Δεν μπορώ φανταστώ ότι πρέσβης της Τσεχίας στην Ουάσιγκτον θα συμβούλευε τον Αμερικανό πρόεδρο πού να πάει. Δεν θα επιτρέψω σε κανέναν πρέσβη να ανακατεύεται στην ημερήσια διάταξη των ξένων επισκέψεων μου», είπε ο Μίλος Ζέμαν.


Ο Αμερικανός πρέσβης είπε πρόσφατα στην τσεχική τηλεόραση ότι η παρουσία του Ζέμαν στη Μόσχα εορταστικές εκδηλώσεις θα δυσφημίσει τη θέση της Δύσης για την Ουκρανία. Επιπλέον ανέφερε ότι η απόφαση ενός από τους ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης να λάβουν μέρος σε αυτές είναι κοντόφθαλμη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com