Τρίτη 21 Απριλίου 2015

ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΣΥΡΙΖΑ: ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ...


«Αναμένουμε την απόδοση Δικαιοσύνης για τη δολοφονική δράση των νεοναζιστικών ταγμάτων εφόδου, καθώς και αυτή των καθοδηγητών τους από τις ηγετικές θέσεις της εγκληματικής οργάνωσης» τονίζουν έξι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, σε δήλωσή τους, για την έναρξη της δίκης της Χρυσής Αυγής και επισημαίνουν τη σημασία της παρουσίας όλων -ως αυτονόητου δημοκρατικού καθήκοντος- μέσα και έξω από την αίθουσα.
Ειδικότερα, οι βουλευτές, Ιωάννα Γαϊτάνη, Μαρία Κανελλοπούλου, Εύη Καρακώστα, Νίνα Κασιμάτη, Ελένη Σταματάκη και Αφροδίτη Σταμπουλή, αναφέρουν ότι «μία δίκη που καθυστέρησε, ήδη, πολύ, επιτέλους ξεκίνησε» και σημειώνουν ότι «παρά την αναμενόμενη προσπάθεια της ηγεσίας της Χρυσής Αυγής να την υποβαθμίσει και να κωλυσιεργήσει, το γεγονός παραμένει: 69 μέλη μίας νεοναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης, μεταξύ των οποίων και η ηγεσία της οργάνωσης αυτής, με τα γνωστά ερείσματα στο "βαθύ κράτος" και τις διασυνδέσεις με μερίδα του επιχειρηματικού κόσμου, βρίσκονται επιτέλους ενώπιον της Δικαιοσύνης, κατηγορούμενοι για εγκλήματα και όχι για τις ιδέες τους».
«Η χθεσινή παρουσία του αντιφασιστικού κινήματος, των εργατικών σωματείων και των δημοκρατικών πολιτών, αλλά και η δική μας παρουσία, τόσο μέσα στην αίθουσα, όσο και έξω, μαζί με τις οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ, είναι αυτονόητο δημοκρατικό καθήκον» τονίζουν οι βουλευτές και προσθέτουν ότι «είναι η ελάχιστη συμβολή στην προσπάθεια να μην ξεχάσουμε τον Σαχτζάτ Λουκμάν και τον Παύλο Φύσσα, ούτε όμως τους αντιφασίστες, τους μετανάστες, τους εργαζόμενους, τα άτομα της ΛΟΑΔ κοινότητας και τα άτομα με ειδικές ανάγκες που χτυπήθηκαν ή στοχοποιήθηκαν από τα τάγματα εφόδου που καθοδηγούσε η Χρυσή Αυγή».
Οι βουλευτές επισημαίνουν ότι στις 7 Μαΐου, οπότε θα ξαναρχίσει η δίκη, «η παρουσία όλων μας θα είναι εξίσου αναγκαία όσο και σήμερα, τόσο έξω όσο και μέσα στην αίθουσα», την οποία -όπως αναφέρουν- «κατείχαν χτες, με την εύνοια της φρουράς, οι συγγενείς (;) των κατηγορουμένων». «Πόσο αναγκαία είναι αυτή η παρουσία» διερωτώνται και υπογραμμίζουν: «Το έδειξε η ωμή χτεσινή επίθεση Χρυσαυγιτών σε τρεις από τους μάρτυρες για την υπόθεση της δολοφονίας Φύσσα».
Επίσης «το δείχνει ο ρόλος γραφείου Τύπου της Χρυσής Αυγής που έχουν αναλάβει συγκεκριμένα μέσα ενημέρωσης, δημοσιεύοντας μεταξύ άλλων τα ονόματα των μαρτύρων κατηγορίας, και προσπαθώντας, μάταια φυσικά, να τους εκφοβίσουν». «Το απαιτεί η αντιπροσφυγική προπαγάνδα που εντείνεται, με ευθύνη των κομμάτων του "συνταγματικού τόξου", δημιουργώντας ένα νοσηρό κλίμα που ευνοεί τη Χρυσή Αυγή» καταλήγουν.
Οι έξι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζουν ότι είναι σημαντικό η διαδικασία να μεταφερθεί, το συντομότερο, σε καταλληλότερη αίθουσα στο κέντρο της Αθήνας, ώστε η δίκη να είναι προσβάσιμη στους πολίτες και τους δημοσιογράφους που θέλουν να την παρακολουθήσουν. Εκφράζουν, δε, τη βεβαιότητά τους ότι το υπουργείο Δικαιοσύνης θα διασφαλίσει τη δημοσιότητα της δίκης και την προστασία των παραγόντων της, κατανοώντας το πολιτικό βάρος και το διεθνές ενδιαφέρον που συγκεντρώνει η δίκη μίας νεοναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης όπως η Χρυσή Αυγή.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com