Τρίτη 21 Απριλίου 2015

Ο Τ.Κέρι για το ζήτημα του Σ.Ξηρού ...


Έπειτα από το σκληρό τελεσίγραφο που έστειλε τη Δευτέρα προς την Ελλάδα κυβέρνηση ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Ελλάδα, ο οποίος χαρακτήρισε  «μη φιλική πράξη» την αποφυλάκιση του Σάββα Ξηρού, η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μαρί Χαρφ, εξέφρασε την έντονη δυσαρέσκεια του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης.
Λίγες μόνο ώρες πριν από τη συνάντηση του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά με τον Αμερικανό ομόλογό του, Τζον Κέρι, στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ η κυρία Χαρφ ανέφερε ότι το νομοσχέδιο για τις φυλακές τύπου Γ' και τον κατ' οίκον περιορισμό του Σάββα Ξηρού που ψηφίστηκε και επί του συνόλου του, ανησυχεί τις ΗΠΑ, «γιατί απελευθερώνει τρομοκράτες, ακόμη κι αν είναι σε κατ' οίκον περιορισμό, οι οποίοι θα είναι σε θέση να αρχίσουν ξανά την τρομοκρατική τους δράση, σχεδιάζοντας και συνωμοτώντας».
Την ίδια ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες του Μιχάλη Ιγνατίου, ο κ. Κέρι εξέφρασε τη ενόχληση και την οργή του για το θέμα του Ξηρού αφού σύμφωνα με Αμερικανούς αξιωματούχος, ο Έλληνας πρωθυπουργός του είχε υποσχεθεί ότι θα προχωρούσε στη διευθέτηση του ζητήματος.
 Η αμερικανική κυβέρνηση έχει εκφράσει τον προβληματισμό της για την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να καταργήσει τις φυλακές τύπου Γ' -η αμερικανική πρεσβεία έσπευσε να στείλει το μήνυμά της μέσω των ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης. Ο Τζον Κέρι αναμένεται να μεταφέρει αυτόν τον προβληματισμό στον Νίκο Κοτζιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com