Παρασκευή 17 Απριλίου 2015

"Ο ΠΥΡΗΝΙΚΟΣ ΘΑΝΑΤΟΣ" ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ; Θεμελιώθηκε το πυρηνικό εργοστάσιο στο Ακ- Κουγιού...


Ξεκίνησε προχθές στη Μερσίνα η κατασκευή του πρώτου πυρηνικού σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, ο οποίος αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία το 2020. Ο υπουργός Ενέργειας, Τανέρ Γιλντίζ και ο επικεφαλής της ρωσικής Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας «Rosatom», Σεργκέι Κιριένκο, παρέστησαν στην τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Άκ-Κουγιού, για την τοποθέτηση του θεμέλιου λίθου στον πρώτο από τους τέσσερις αντιδραστήρες ισχύος 1.200 μεγαβάτ.
Την κατασκευή του σταθμού, η οποία αναμένεται να ανέλθει σε περίπου 19 δις ευρώ, έχει αναλάβει η Ρωσία. «Δεν υπάρχει εξέλιξη σε μια χώρα χωρίς πυρηνική ενέργεια.
Μια Τουρκία που μεγαλώνει δεν μπορεί να απαρνηθεί την ενέργεια αυτή» σημείωσε ο Γιλντίζ. «Αν αυτός ο σταθμός είχε κατασκευαστεί πριν από δέκα χρόνια, θα είχαμε μπορέσει να εξοικονομήσουμε 14 δις δολάρια από την αγορά φυσικού αερίου», προσέθεσε.
Το σχέδιο δέχεται επικρίσεις λόγω πιθανών επιπτώσεων στο περιβάλλον και δεδομένου ότι κατασκευάζεται σε ζώνη με έντονη σεισμική δραστηριότητα.

Την περασμένη Τετάρτη ο υπουργός Ενέργειας δήλωσε ότι ο σταθμός θα μπορεί να αντέξει σεισμό μεγέθους 9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και ότι δεν θα επηρεάσει τα πολυάριθμα τουριστικά θέρετρα που υπάρχουν στην περιοχή.
Βέβαια παράλληλα με τις τελετές των εγκαινίων ξεκίνησαν και οι διαδηλώσεις των ακτιβιστών, που χρόνια τώρα αντιτίθενται στην κατασκευή του πυρηνικού εργοστασίου στο Ακ-Κουγιού και του άλλου που έχει προγραμματιστεί στην Σινώπη.



















http://www.emprosnet.gr/article/71728-themeliothike-pyriniko-ergostasio-sto-ak-koygioy

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com