Παρασκευή 24 Απριλίου 2015

Άρειος Πάγος: Για τις 19 Νοεμβρίου αναβλήθηκε η συζήτηση για το χαράτσι της ΔΕΗ ...


Τις αυξημένες υποχρεώσεις του οικονομικού επιτελείου, λόγω των κρίσιμων διαπραγματεύσεων που είναι σε εξέλιξη, επικαλέστηκαν οι δικηγόροι του δημοσίου προκειμένου να ζητήσουν αναβολή της συζήτησης ενώπιον της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου για την συνταγματικότητα ή όχι που αφορά στο χαράτσι της ΔΕΗ.
Οι δικηγόροι υποστήριξαν πως δεν υπήρξε αρκετός χρόνος για διαβούλευση στο υπουργείο Οικονομικών ισχυρισμό που το δικαστήριο αποδέχτηκε και ανέβαλε τη συζήτηση για τις 19 Νοεμβρίου 2015, παρά τις αντιδράσεις των καταναλωτικών οργανώσεων που είχαν προσφύγει.
Ενδεικτικό της σοβαρότητας της υπόθεσης είναι το γεγονός πως στην περίπτωση που η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου συνταχθεί με την άποψη του Τμήματος της κρίνοντας αντισυνταγματικό το χαράτσι που εισπράχθηκε μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ το δημόσιο θα έχει βάλει στα ταμεία του «παράνομα» περίπου 3 δις ευρώ.
Υπενθυμίζεται πως η Ολομέλεια του ΣτΕ έχει ταχθεί υπέρ της συνταγματικότητας του χαρατσιού. Έτσι, στην περίπτωση που ο Άρειος Πάγος αποφασίσει το αντίθετο το θέμα θα κληθεί να λύσει ΑΕΔ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com