Σάββατο 14 Μαρτίου 2015

ΦΩΤΟ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ-Επίδειξη δύναμης από τις Ειδικές Δυνάμεις της Εθνικής Φρουράς σε μεγάλη άσκηση με Mi-35P και AW-139 ...



Σε επίδειξη ικανοτήτων προχώρησαν  οι Ειδικές Δυνάμεις της Εθνικής Φρουράς με την πραγματοποίηση της άσκησης «Ανδρέας Ζάκος», η οποία ολοκληρώθηκε σήμερα. Η άσκηση ξεκίνησε στις 10 Μαρτίου και την ευθύνη για την πραγματοποίησή της είχε η Διακλαδική Διοίκηση Ειδικών Επιχειρήσεων, του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Φρουράς και εξελίχθηκε σε μια μεγάλη έκταση μεταξύ Λεμεσού και Λάρνακας.
Εκτός από τα Mi-35P πήραν  μέρος και ελικόπτερα AW-139 της ΕΦ (διατίθενται τρία συνολικά) ενώ οι Κύπριοι άνδρες των ειδικών Δυνάμεων πραγματοποίησαν και άλματα ελεύθερης πτώσης από ελικόπτερα όπως και εκπαίδευση  με πλωτά μέσα.
Η άσκηση των  Ειδικών Δυνάμεων, ήταν διπλής ενεργείας, η οποία αποσκοπούσε στην οργάνωση, διεύθυνση, διεξαγωγή ειδικών επιχειρήσεων, καθώς και στην εκπαίδευση του προσωπικού στην διαβίωση και δράση σε εχθρική ή εχθροκρατούμενη περιοχή.
Όπως αναφέρθηκε στην άσκηση πήραν μέρος και τα επιθετικά ελικόπτερα Mi-35P τα οποία παραλήφθηκαν πρόσφατα από την γενική επιθεώρηση στη Ρωσία όπου και παρουσίασαν τη νέα τους παραλλαγή ερήμου.
Η ΕΦ διαθέτει 11 τέτοια ελικόπτερα και η αλλαγή της παραλλαγής αντί της σκούρας γκρι που ήταν η προηγούμενη σε ερήμου θεωρείται πλέον κατάλληλη για τις ειδικές γεωγραφικές συνθήκες της μεγαλονήσου.
Η υιοθέτηση της νέας παραλλαγής γίνεται στα ελικόπτερα που έχουν ολοκληρώσει το πρόγραμμα γενικής επιθεώρησης/συντήρισης στη Ρωσία με συμφωνία ύψους 28 εκατ. € που υπογράφηκε στις 2 Δεκεμβρίου του 2013 με την  Rosoboronexport για την συντήρηση των 11 ελικοπτέρων που βρίσκονται σε υπηρεσία.
Τα ελικόπτερα αποστέλλονται σε τρεις παρτίδες, δύο των τεσσάρων και μια των τριών. Τα τέσσερα πρώτα ελικόπτερα επέστρεψαν στην Κύπρο μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος μεταξύ Μαρτίου και Μάιου του 2014, η δεύτερη παρτίδα πρόκειται να ολοκληρώσει  το πρόγραμμα εντός του 2015 και τα τρία τελευταία το 2016.
Στην αξία του συμβολαίου έχει συμπεριληφθεί και η επιμήκυνση της ζωής όλων των πυρομαχικών του ελικοπτέρου Mi-35P, συμπεριλαμβανομένων των κατευθυνόμενων πυραύλων.  Οι εργασίες πραγματοποιούνται στο 419ο Εργοστάσιο Επισκευής Αεροσκαφών, στην Αγία Πετρούπολη.




















                                      



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com