Σάββατο 14 Μαρτίου 2015

Εconomist: Oυκρανία, η Ελλάδα της Ανατολής ...


Ως τη νέα Eλλάδα της Ανατολής χαρακτηρίζει την Ουκρανία το περιοδικό Economist, σε νέο δημοσίευμά του.
Όπως υποστηρίζει χαρακτηριστικά το περιοδικό, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο άναψε επισήμως την Πέμπτη, 12 Μαρτίου, το πράσινο φως για το νέο πακέτο διάσωσης της Ουκρανίας.
Το νέο πακέτο διάσωσης της Ουκρανίας, ύψους 17,5 δισ. ευρώ, έχει ορίζοντα 4ετίας.
Η πρώτη δόση, ύψους 5 δισ. ευρώ, εκταμιεύθηκε ήδη.
Όπως σχολιάζει, μεταξύ άλλων, ο Economist, αποτιμώντας τα οικονομικά σχέδια του Ταμείου για τη Ουκρανία, το ΔΝΤ φέρεται να επιθυμεί από το Κίεβο, να προχωρήσει σε δημοσιονομική προσαρμογή επιπέδου Ελλάδας.
Όμως το ΔΝΤ φέρεται να ζητά από την Ουκρανία να παρουσιάσει "επιτεύγματα", σε επίπεδο οικονομίας, σε διάστημα ενός έτους, ενώ για την Ελλάδα απαιτήθηκαν τέσσερα και πλέον έτη.
Χωρίς καμία αμφιβολία το πρόγραμμα που έχει ετοιμάσει για το Κίεβο το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θα είναι - και θα αποδειχθεί - εξαιρετικά επώδυνο για την ουκρανική οικονομία.
Πρόκειται για αναπόφευκτη εξέλιξη, από τη στιγμή που η Δύση βασίζεται στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για την ανάκαμψη της οικονομίας.

 













www.bankingnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com