Δευτέρα 23 Μαρτίου 2015

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΟΥΡΑΚΗ ΜΕ ΤΟΝ ΤΟΥΡΚΟ ΠΡΕΣΒΗ ...


Ο υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Τάσος Κουράκης συναντήθηκε με τον πρέσβη της Τουρκίας στην Αθήνα Κερίμ Ουράς. Η εθιμοτυπική επίσκεψη έγινε στο υπουργείο Παιδείας.
Έγινε γνωστό πως κατά την συνάντηση ο υπουργός Τάσος Κουράκης υποσχέθηκε πως ¨θα εφαρμοστούν οι θέσεις που έχει η κυβέρνηση στο θέμα της μειονοτικής εκπαίδευσης¨. Τονίστηκε πως το υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων έχοντας ως θεμέλιο λίθο τον σεβασμό στην θρησκεία του Ισλάμ, διασφαλίζει για τους μειονοτικούς μαθητές την ισότιμη και σε κάθε επίπεδο παιδείας πρόσβαση τους, όπως και την εκμάθηση της μητρικής τους γλώσσας. Ο Κουράκης επίσης ανέφερε πως ¨στόχος τους είναι η απτή άνοδος του επιπέδου παιδείας των παιδιών της μουσουλμανικής μειονότητας και η αποτροπή περιστατικών εγκατάλειψης του σχολείου¨.
Από την άλλη ο πρεσβης Κερίμ Ουράς κάλεσε τον υφυπουργό Παιδείας Κουράκη, να επισκεφτεί την Τουρκία για να συναντηθεί με τον ομόλογο του. Αναφέρεται πως ο Κουράκης ευχαρίστησε τον Ουράς, αποδέχτηκε την πρόσκληση και είπε πως ¨παιδεία και πολιτισμός αποτελούν σημαντικές γέφυρες πολιτισμού μεταξύ των λαών¨.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com