Σάββατο 21 Μαρτίου 2015

ΑΝΑΝ.-ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΤΗΚΑΝ Ο Γ.Γ. ΤΗΣ Χ.Α. Ν. ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ ΚΑΙ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΙΩΑΝ. ΛΑΓΟΣ ...


Αποφυλακίστηκαν ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος και ο βουλευτής του κόμματος Γιάννης Λαγός που ήταν προφυλακισμένοι από τα τέλη του Σεπτεμβρίου 2013, για διεύθυνση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση.

Την αποφυλάκισή τους με αυστηρότατους περιοριστικούς όρους, διέταξε με βούλευμά του το Συμβούλιο Εφετών της Αθήνας, λόγω λήξης της 18μηνου προσωρινής κράτησης.

Ο Ν. Μιχαλολιάκος, σύμφωνα με το βούλευμα του δικαστικού συμβουλίου, θα είναι υποχρεωμένος να παραμείνει σε κατ’ οίκον περιορισμό, όρος που του είχε επιβληθεί για κατηγορίες που αφορούν παραβάσεις του νόμου περί όπλων.

Παράλληλα στο γραμματέα της ΧΑ επιβλήθηκε και η έξοδος από τη χώρα. Σχετική πρόταση είχε υποβάλει ο Εισαγγελέας Εφετών Ιωάννης Προβατάρης ο οποίος ωστόσο είχε ζητήσει και την επιβολή χρηματικής εγγύησης 125.000 ευρώ.

Στο Γ. Λαγό επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της μη συμμετοχής σε δημόσια συνάθροιση.

Στις 29 Μαρτίου, όποτε και λήγει το όριο των 18 μηνών προσωρινής κράτησης, αναμένεται να αποφυλακιστεί και ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Χρήστος Παππάς, σύμφωνα με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών.

Στις 29 Μαρτίου, όποτε και λήγει το όριο των 18 μηνών προσωρινής κράτησης αναμένεται να αποφυλακιστεί και ο βουλευτής της ΧΑ, Χρήστος Παππάς. 
-----------------------------------------------------------------------------
ΑΝΑΝΕΩΣΗ
Αποφυλακίστηκαν λίγο μετά τις 17.30 οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής Γιάννης Λαγός και ο Γ.Γ. Νίκος Μιχαλολιάκος. 
Λίγο πριν την αποφυλάκιση του Γιάννη Λαγού, μέλη του κόμματος έβγαλαν μέσα από τη φυλακή όλα τα προσωπικά αντικείμενα των δύο αντρών, ενώ χαρακτηριστικό περιστατικό είναι πως μέσα σε μία σακούλα φάνηκε κάποιο δημοσίευμα με τις φωτογραφίες των Γιώργου Φουντούλη και Μανώλη Καπελώνη, τα δύο μέλη της Χρυσής Αυγής που είχαν τραυματίσει θανάσιμα έξω από τα γραφεία της ΧΑ στο Νέο Ηράκλειο, το Νοέμβριο του 2013.
Αν και από νωρίς σήμερα αναμενόταν η αποφυλάκισή τους, ωστόσο άργησε καθώς οι φυλακές Κορυδαλλού ανέμεναν ένα φαξ, που καθυστερούσε να φτάσει.
Κατά την αποφυλάκισή του, τον Γιάννη Λαγό περίμεναν συγγενείς του, ενώ υπήρχε κόσμος που ξέσπασε σε χειροκροτήματα. Ο ίδιος δεν θέλησε να κάνει δηλώσεις.
Τον Νίκο Μιχαλολιάκο περίμενε να αποφυλακιστεί και ο πατέρας του Φουντούλη, Λάμπρος Φουντούλης, που σήμερα είναι ευρωβουλευτής της Χρυσής Αυγής.
Ο αδερφός του Νίκου Μιχαλολιάκου, δικηγόρος Παναγιώτης Μιχαλόλιας, δήλωσε έξω από τις φυλακές του Κορυδαλλού: «Η αποφυλάκιση γίνεται λίγες μέρες πριν λήξει, στις 28/03, το ανώτατο όριο της προσωρινής κράτησης, μετά από μια μεγάλη προσπάθεια που κάναμε. Τώρα, σκόπος του κ. Μιχαλολιάκου είναι να αποκαταστήσει την αλήθεια και τα πραγματικά γεγονότα που μαύρισαν την εικόνα του ίδιου και του κόμματος».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com