Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2015

Tι θα περιλαμβάνει ο κατάλογος με τις μεταρρυθμίσεις που ετοιμάζει ο Βαρουφάκης ...


Εντός της ημέρας εκτιμά η κυβέρνηση ότι θα έχει οριστικοποιηθεί η λίστα με τις μεταρρυθμίσεις που θα στείλει την Καθαρά Δευτέρα στους θεσμούς, προκειμένου να κρίνουν εάν επαρκεί για να «κλειδώσει» η συμφωνία για την τετράμηνη παράταση που επετεύχθη στο Eurogroup.
Η κυβέρνηση διαμηνύει ότι ο κατάλογος των μεταρρυθμίσεων δεν θα περιέχει «μνημονιακά» και υφεσιακά μέτρα, και θα αφορά έσοδα και οφέλη που θα προέρχονται κυρίως από την πάταξη της φοροδιαφυγής, της διαφθοράς και την ανασυγκρότηση της δημόσιας διοίκησης, ενώ θα προωθεί και μέτρα για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης.
«Ο κατάλογος αυτός θα κατατεθεί, είμαι απολύτως πεπεισμένος ότι θα εγκριθεί και ξεκινάμε μία νέα διαδικασία», επισήμανε το βράδυ του Σαββάτου ο Υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, μετά την ολοκλήρωση του κυβερνητικού συμβουλίου.
Ερωτηθείς για το αν θα συνδιαμορφωθεί η λίστα με τους εταίρους πριν σταλεί στις Βρυξέλλες, ο κ. Βαρουφάκης είπε ότι «έχουμε συζητήσει με τους θεσμούς, αλλά η σύνταξη γίνεται τώρα αυτή τη στιγμή που μιλάμε, από εμάς, θα ολοκληρωθεί αύριο (σ.σ. Κυριακή) και θα σταλεί».
Απαντώντας σε άλλη ερώτηση για το αν θα «παγώσουν» εξαγγελίες της κυβέρνησης, ο Υπουργός Οικονομικών απάντησε πως «τίποτα δεν θα παγώσει, εκτός από τα μνημονιακά μέτρα, γιατί το μνημόνιο τελείωσε χθες».
Tο σχέδιο της ελληνικής κυβέρνησης επικεντρώνει στις μεταρρυθμίσεις που αφορούν την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, την καταπολέμιση της διαφθοράς και την βελτίωση της δημόσιας διοίκησης.
Βέβαια για να ισχύσει τελικά η συμφωνία θα πρέπει να πάρει την έγκριση από τους εκπροσώπους των θεσμών την Δευτέρα βράδυ. Θα γίνει τηλεδιάσκεψη με τους κ.κ. ΛΑγκάρντ, Ντράγκι και Μοσκοβισί.
Σημειώνεται ότι τα μέτρα που θα καταθέσει η κυβέρνηση θα πρέπει πρώτα να λάβουν το “πράσινο φως” από τους θεσμούς και στη συνέχεια να εγκριθούν από πολλά ευρωπαϊκά κοινοβούλια, μεταξύ των οποίων και το ελληνικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com