Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2015

ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ ΓΙΑ ΤΗ ΡΗΞΗ ;

Γράφει ο Σ. Παιδάκος
Ο λαός μας  αποδεδειγμένα περνά δύσκολες ώρες. Η κρίση καταβαράθρωσε το μεγαλύτερο μέρος του Ελληνικού πληθυσμού, με τους εναπομείναντες να ετοιμάζονται να μπουν  κι αυτοί στο «κλαμπ». Η αλήθεια είναι ότι έρεε άφθονο χρήμα στις τσέπες πολλών Ελλήνων, αλλά ήταν δανεικό. Με αποτέλεσμα ο λαός μας να προσγειωθεί ανώμαλα όταν οι μνημονιακές κυβερνήσεις άρχισαν να σφίγγουν τα λουριά. Έκτοτε, όποιος παρουσιάζονταν στο πολιτικό σκηνικό ως λυτρωτής έπαιρνε και τους ανάλογους πόντους. Ο σημερινός πρωθυπουργός έλαβε τους περισσότερους πόντους, αλλά και συνεχίζει να λαμβάνει μιας και μοιράζει ακόμη απλόχερα.  Μετά τα χθεσινά μαντάτα από τις Βρυξέλλες επιστρέψαμε,  από το σκίσιμο του προεκλογικού μνημονίου στην… παράταση της δανειακής σύμβασης.
Η γνώμη μου είναι ότι ο κ. Τσίπρας  έπρεπε να έρθει σε ρήξη με τους ευρωπαίους για το καλό του τόπου. Είναι σίγουρο ότι αν το έκανε αυτό, θα είχε δίπλα του σύσσωμο τον Ελληνικό λαό.
Είναι κοινό γνώρισμα όλων των κυβερνήσεων που πέρασαν απ’ αυτόν εδώ τον τόπο, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, να αναλαμβάνουν την εξουσία εξαπατώντας το λαό και συνάμα να μειώνουν και τη νοημοσύνη του. Δε θα σταθώ στον τρόπο με τον οποίο κατέλαβε την εξουσία η σημερινή κυβέρνηση,  έχοντας βέβαια και αρκετή ώθηση από τα δεξιά, αλλά σε κάτι πιο σημαντικό. Στην επιλογή της ψήφου.
Δε θα αναφερθώ στη μερίδα εκείνη του πληθυσμού που όντας έχοντας πραγματικό βιοποριστικό πρόβλημα,  ψήφισε τη σημερινή κυβέρνηση. Κάποια όμως στιγμή θα το κάνω, διότι η πολιτική, στη χειρότερη μορφή της, έδωσε ανέλπιδα μηνύματα  σ’ αυτούς τους ανθρώπους.
Θ’ αναφερθώ σ’ όλους τους υπολοίπους, στους καλοπερασάκηδες του τόπου, όπως εγώ τους ονομάζω, σ’ αυτούς που δίνουν τη νίκη στην εκάστοτε κυβέρνηση, μιας και η ψήφος τους κρίνεται κατά το δοκούν.
Όταν κατέρρευσε η αλήστου μνήμης κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου και οι ψηφοφόροι του έμμειναν  «άστεγοι», βρέθηκε άλλος «δημαγωγός»  – ο κ. Τσίπρας – και τους πήρε υπό την προστασία του. Είχαν την απατηλή εντύπωση όλοι αυτοί οι ψηφοφόροι, όπως απεδείχθη, ότι στο πρόσωπο του  κ. Τσίπρα θα αναγεννιόνταν το παλιό ΠΑΣΟΚ. Βέβαια, όσον αφορά την παραχολογία του κ. Τσίπρα, είναι όντος το παλιό ΠΑΣΟΚ, αλλά… άφραγκο.
Η άλλη μερίδα των ψηφοφόρων της σημερινής κυβέρνησης είναι οι… «καθώς πρέπει δεξιοί» .
Είναι αυτοί που μόλις κατάλαβαν, από τη μία  τα ποσοστά του κ. Τσίπρα να εκτοξεύονται αλλά και απ’ την άλλη να βουλιάζει η απελθούσα κυβέρνηση, έγιναν κι αυτοί οικότροφοι της Κουμουνδούρου.
Ο κοινός παρανομαστής αυτών των «ιδεολογικά» αντίθετων ψηφοφόρων είναι και παραμένει ένας και απαράλλακτος. Το συμφέρον. Είναι μάλιστα συμφέρον κατωτέρας ποιότητας, κι’ αυτό γιατί οι επικαρπωτές του πατάνε έναν ολόκληρο λαό μη υπολογίζοντας τίποτα. Το αίσχος και η αηδία είναι ελάχιστα για να χαρακτηρίσουν αυτή τη μερίδα των πολιτών. Έλληνες δε μπορώ να τους ονομάσω , αλλά μπορώ να τους ονομάσω Ελληνόφωνους.
Τώρα γεννάται το εξής ερώτημα:  τι θα κάνουν όλοι αυτοί οι επαίσχυντοι όταν αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για τη παρούσα κυβέρνηση; Θα πέσουν στις αγκάλες της ψοφοδεξιάς , μιας και θα έχει νέο αρχηγό· αλλά αρχηγό χωρίς να του λείπουν τα πολιτικά ανομήματα. Μάλλον αυτό κατά τη γνώμη μου θα συμβεί . Εκτός κι αν… Είδωμεν!
Κυρίες και κύριοι δυστυχώς η συγκεκριμένη μερίδα του εκλογικού σώματος δεν είναι ακόμη έτοιμη να δώσει τη συγκατάθεσή της, όπως κατ’ επέκταση και οι πολιτικές της επιλογές,  ώστε η πατρίδα να μπει σε μια διαφορετική τροχιά. Θέλουν, ακόμη και σήμερα με τα τόσα τραγικά που συμβαίνουν στο τόπο μας, να εξακολουθούμε να είμαστε υποτελείς και απλά αυτοί να απολαμβάνουν, συντάξεις, μισθούς, αλισβερίσια με τη διαπλοκή κλπ.
Ξέρουν,  όλοι  αυτοί οι κύριοι και κυρίες,  ότι η Ελλάς για να μπορέσει να πάει μπροστά πρέπει να γίνουν θυσίες μακροπρόθεσμες – αλλά όχι μάταιες – απ’ όλους μας. Η πραγματικότητα όμως απέδειξε ότι όλοι αυτοί δεν είναι έτοιμοι για μάχη, για σύγκρουση και ρήξη.
Η τελευταία εκλογική αναμέτρηση φανέρωσε και κάτι άλλο. Φανέρωσε τους πραγματικούς μαχητές. Τους μαχητές του Λαϊκού Συνδέσμου. Γιατί μόνο η Χρυσή Αυγή είπε στον Ελληνικό λαό το εξής: Για να πάει μπροστά ο τόπος , ο Έλληνας πρέπει να πονέσει.
Αυτό έγινε κατανοητό από 388.447 Έλληνες, που αποφάσισαν να σταθούν στο πλευρό της ηγεσίας αλλά και των βουλευτών του Λαϊκού Συνδέσμου, να έρθουν σε πραγματική ρήξη με όλους και με όλα για το καλό του τόπου και το μέλλον των παιδιών μας.
Αλλά να σας τονίσω και κάτι άλλο, η ρήξη θα γίνει και αυτό θα είναι  «επανάσταση».
Γιατί η επανάσταση ξεκινά πάντα από τους λίγους.
Γατόνι αποκάλεσε τον πρωθυπουργό ο Πέτρος Τατσόπουλος αναφερόμενος στις κινήσεις του Αλέξη Τσίπρα κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων με τους εταίρους υποστηρίζοντας πως   εξελίξεις των διαπραγματεύσεων, καθώς όπως είπε έστειλε στην Ευρώπη τους ρεαλιστές.
Μιλώντας στην εκπομπή «Τώρα ό,τι συμβαίνει» στο κανάλι Ε με τη Φαίη Μαυραγάνη ο κ.Τατσόπουλος τόνισε πως ο κ.Τσίπρας δεν ήθελε να φανεί πως θα κάνει την κωλοτούμπα την επομένη των εκλογών, αλλά πρόσθεσε πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να διαχειριστεί την κατάσταση ώστε να μην τη μετατρέψει από χαρά σε σοκ. Τόνισε βέβαια πως θα συνέβαιναν πολύ σοβαρά πράγματα αν δεν είχε επέλθει αυτή η συμφωνία.
Ο Βαρουφάκης αν συμβεί «ατύχημα» θα πάει στο Τέξας
Πάντως αναφερόμενος στον Γιάνη Βαρουφάκη είπε πως ο υπουργός Οικονομικών είναι ένας σταρ που όμως έχει επίγνωση ότι μπορεί να τον «πετάξουν έξω». Διευκρίνισε πάντως πως ακόμα παραμένει το μεγάλο ερωτηματικό της Δευτέρας για το σχέδιο των μεταρρυθμίσεων που θα καταθέσει η κυβέρνηση, υποστηρίζοντας πως αν συμβεί «ατύχημα» ο κ.Βαρουφάκης θα πάει στο Τέξας.
Ο γάμος ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει ημερομηνία λήξης
Για τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ο συγγραφέας είπε πως πρόκειται για ένα γάμο με ημερομηνία λήξης και πρόσθεσε πως ο φιλοευρωπαϊκός ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσε να ενωθεί με το Ποτάμι του Σταύρου Θεοδωράκη. Παράλληλα ανέφερε πως αυτό που βλέπουμε σήμερα από το ΣΥΡΙΖΑ είναι η συντηρητική πλευρά του κόμματος και όχι ο αριστερός ΣΥΡΙΖΑ.
Αναφερόμενος στο Πάνο Καμμένο είπε «ο Πάνος Καμμένος ήταν κορδωμένος σαν «Διάνος» δίπλα στον Τσίπρα στη συνάντηση με την COSCO στο λιμάνι του Πειραιά»
Αν είχα μείνει στο ΣΥΡΙΖΑ θα καθάριζα σκάλες στην Κουμουνδούρου
Μιλώντας για την απόφαση του να φύγει από το ΣΥΡΙΖΑ είπε «αν είχε μείνει θα είχα βγάλει έρπη ζωστήρα… και πρόσθεσε πως μετά τις εκλογές θα καθάριζε σκάλες στην Κουμουνδούρου.



Πηγή:iefimerida.gr























http://ethnikismos.net/2015/02/22/%CE%B5%CE%B9%CE%BC%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%B5-%CE%B5%CF%84%CE%BF%CE%B9%CE%BC%CE%BF%CE%B9-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7-%CF%81%CE%B7%CE%BE%CE%B7/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com