Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2015

ΦΑΡΣΟΚΩΜΩΔΙΑ, ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΙΛΙΚΙΑ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΠΕΔΕΣ! ...


Αγαπητό Fimotro,
Οι τρεις αυτές λέξεις, φαρσοκωμωδία, καραγκιοζιλίκια και χειροπέδες  δεν είναι δικές μου. Τις δανείστηκα από απλούς ανθρώπους, που άκουσα να μουρμουρίζουν στην είσοδο της βουλής...
από την πλευρά της Αμαλίας. Εκεί όπου μια σειρά από αυτοκίνητα της αστυνομίας με πάνοπλους αστυνομικούς, μεταφέρουν τώρα τελευταία καθημερινά σχεδόν τους προφυλακισμένους βουλευτές της ΧΑ και τον αρχηγό της με χειροπέδες στις αίθουσες του κοινοβουλίου.

Η υπόθεση είναι στα χέρια της δικαιοσύνης και αυτή θα πράξη το καθήκον της. Σαν καθημερινό θέαμα όμως νιώθω ντροπή(!). Πραγματικά δεν καταλαβαίνω τόσα μέτρα ασφαλείας. Υπάρχει κίνδυνος να δραπετεύσουν η να τους απαγάγουν; Κύριε υπουργέ της προστασίας του πολίτη μήπως είναι ένα show που δεν ντροπιάζει την προσωπικότητα του ατόμου αλλά είναι προσβολή και για το ίδιο το κοινοβούλιο; Εσείς ξηλώσατε τα κάγκελα, μπροστά από τον άγνωστο στρατιώτη και τις κλούβες των ΜΑΤ από τη γύρω περιοχή φοβάστε τους φυλακισμένους της ΧΑ;

Τις ενέργειες των βουλευτών της, τις έχουμε καταδικάσει με όλες μας τις δυνάμεις. Αυτή όμως η συμπεριφορά μήπως είναι προσβλητική και για τους 400 χιλιάδες ψηφοφόρους, με αντίθετα αποτελέσματα; Μήπως ο υπουργός δικαιοσύνης κ. Παρασκευόπουλος που όπως είπε θα καταργήσει τις φυλακές ύψιστης ασφαλείας πρέπει να κάνει ένα βήμα μπροστά; Μπορεί να βρει πιο ήπιο τρόπο πρόσβασης τους στη βουλή μέχρι να ξεκινήσει η δίκη;

Μήπως το ίδιο το κοινοβούλιο και οι συναδελφοί τους πρέπει να αλλάξουν τακτική μέσα στην αίθουσα και να μην τους αντιμετωπίζουν σαν λεπρούς; Εάν η δίκη κρατήσει έναν χρόνο με τους 70 κατηγορούμενους, μπορεί κανείς να φανταστεί, τι θεατρική παράσταση θα παίζεται μεταξύ βουλής, φυλακών και δικαστήρια Ευελπίδων; Αν και πολλοί θα βρίσκονται εκτός φυλακών λόγω παρέλευσης 18μήνου.

Η δημοκρατία δεν φοβάται και δεν εκδικείται. Ας γίνει μία προσπάθεια με επιχειρήματα και πειθώ να τους αλλάξετε τις ιδέες και τα πιστεύω. Η βία, απομόνωση, περιφρόνηση και γκετοποίηση έχει αρνητικά αποτελέσματα. Και εδώ γεννάται ένα ερώτημα. Η κατηγορία, είναι για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση όπως υποστηρίζει ο εισαγγελέας και ως εγκληματίες του κοινού ποινικού δικαίου, ή επιχειρείται η εξόντωση πολιτικών αντιπάλων; Διότι άλλος δικαστής-εισηγητής έχει άλλη άποψη. Που βρίσκεται λοιπόν η αλήθεια; Και ποιος θα δώσει λύση; Ο «όχλος» η ο Πιλάτος; Βαραβάς η Ιησούς;

Με ρωτούν συνάδελφοι διεθνών τηλεοπτικών δικτύων να τους απαντήσω για το συγκεκριμένο θέμα, πως εκλεγμένα μέλη στο κοινοβούλιο έρχονται με χειροπέδες και ασφάλεια. Εγώ δεν έχω απάντηση, και τους παρέπεμψα στους αρμοδίους. Διότι όπως μου είπαν, ένα τέτοιο θέαμα και σε τέτοια έκταση το αντιμετωπίζουν για πρώτη φορά στα παγκόσμια χρονικά.

Μήπως για να κάνουμε και λίγο χιούμορ, πρέπει να τους επιτρέψετε όλες αυτές τις μέρες των προγραμματικών δηλώσεων, αλλά κατά την ψηφοφορία προέδρου της δημοκρατίας να μείνουν φρουρούμενοι μην «αποδράσουν», σε κάποιο κοντινό ξενοδοχείο του Συντάγματος(με δικά τους έξοδα) για να γλυτώσετε και τα έξοδα μεταφοράς(βενζίνες-αυτοκίνητα-αστυνομικοί);

Η ιστορία διδάσκει, ότι αφομοίωση και ενσωμάτωση στην ευρύτερη κοινωνία προσώπων ακραίων ιδεολογικών πολιτικών λόγων και καταστάσεων είναι η καλύτερη θεραπεία από την απομόνωση που φέρνει μόνο βία. Η δημοκρατία δεν κινδυνεύει. Με αυτή την έννοια, είναι πιο έντιμο να συναναστρέφεσαι με πραγματικές πουτάνες που κάνουν έντιμα αυτό το επάγγελμα, παρά με κρυφές που εμφανίζονται τίμιες, και είναι άτιμες και δεν γνωρίζεις που μπορεί να σε οδηγήσουν.

Δεν θα ήθελα να συγκρίνω τι έγινε το 1958 με την ανακήρυξη της ΕΔΑ σε δεύτερο κόμμα και τα γνωστά γεγονότα 61,63,64,65 και 1967. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει τη δυνατότητα να δείξει το δρόμο της συμφιλίωσης και να γράφει μια ακόμα σελίδα ιστορίας. Ας εκμεταλλευτεί την ελπίδα και υπερηφάνεια που έδωσε στον Ελληνικό λαό ο πρωθυπουργός, υψώνοντας τη φωνή του στους ευρωπαίους «φίλους» μας. Ο ίδιος να αναλάβει πρωτοβουλία!

Και εάν οι Χρυσαυγίτες δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης σήμερα στη κυβέρνηση, δεν θα είναι έκπληξη. Αλλά καθήκον, και ας μην μιλάμε για δημοκρατικό συνταγματικό τόξο. Γιατί έχουμε κάτι δημοκράτες, ο «θεός» να μας φιλάει με τις ιδέες τους!

Η μεγαλοψυχία και σύνθεση απόψεων και ιδεολογιών είναι συστατικό της δημοκρατίας και θα βρουν ευήκοα ώτα ακόμα και στο φασισμό. Η Ελλάδα και ο λαός της πρέπει να ζήσει μονιασμένος-ενωμένος και θα ζήσει! Έχει μπει σε μια οικονομική δίνη, και δεν χρειάζεται να μπει σε άλλες περιπέτειες και κινδύνους! 
















http://fimotro.blogspot.gr/2015/02/blog-post_593.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com