Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2015

"Υπάρχουν 20 «ύποπτες» συμβάσεις εξοπλιστικών που δεν έχουν εξεταστεί" ...


Για την άμεση έναρξη της μισθολογικής αποκατάστασης των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και την πιστή εφαρμογή της σχετικής απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας δεσμεύτηκε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος.
Μιλώντας στην Βουλή στο πλαίσιο της παρουσίασης των προγραμματικών δηλώσεων αποκάλυψε ότι βρήκε στα υπουργικά συρτάρια έγγραφο που απέστειλε ο στρατιωτικός εισαγγελέας στον Άρειο Πάγο και αφορούν 20 «ύποπτες» συμβάσεις εξοπλισμών για τις οποίες – όπως είπε – έως σήμερα δεν έχει γίνει το παραμικρό.
Επισήμανε ότι ήδη έχει συγκροτηθεί Υπηρεσία Εσωτερικών Ελέγχων που θα ελέγχουν τα πάντα. «Τους είπα να μπουν στο γραφείο μου και να ελέγξουν τα πάντα. Αύριο θα πάνε στην γενική γραμματεία εξοπλισμών» ανέφερε χαρακτηριστικά για να σηματοδοτήσει την απόλυτη διαφάνεια που θα χαρακτηρίζει τις ενέργειες του υπουργείου.
Ο κ. Καμμένος από το βήμα της Ολομέλειας επανέφερε το δόγμα του «εθνικού τόξου: "Θράκη – Αιγαίο – Κύπρος" που θα διέπει την ηγεσία ενώ επισήμανε ότι η συμμετοχή της χώρας στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ δεν θα την εμποδίσει να προχωρήσει σε συμφωνίες με άλλες χώρες όπως η Ρωσία ή η Ινδία.
Παράλληλα, σημείωσε ότι έντονη κινητικότητα που παρατηρείται στην γύρω περιοχή «μας κάνει ανήσυχους και επιβάλλει εγρήγορση και αφύπνιση».
Επιγραμματικά, τα βασικά σημεία του οδικού άξονα του υπουργείου Άμυνας έχουν ως εξής:
-Στενή συνεργασία υπουργείου με κοινοβούλιο και με τις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής. Η Βουλή θα γνωρίζει όλα τα θέματα και ανά τακτά διαστήματα θα ενημερώνεται ακόμα και για απόρρητα θέματα 
-Άμεση χορήγηση των προβλεπομένων εκτός έδρας στο προσωπικό των ΕΔ 
-Αποκατάσταση των αδικιών με έναρξη διαδικασίας μισθολογικής αποκατάστασης των στελεχών και των αποστράτων από τα μέτρα των τελευταίων ετών και αποστράτων. Εμείς θα εφαρμόσουμε την απόφαση του ΣτΕ. 
-Πολιτικοστρατιωτική συνεργασία για αντιμετώπιση έκτακτων φαινομένων (πλημμύρες, πυρκαγιές, διάσωση – έρευνα)
-Επανασύσταση των παλιών ΜΟΜΑ στα πλαίσια κοινωνικών οδηγιών.
-Αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας 
-Τροποποίηση του νόμου περί προμηθειών που οδήγησαν σε αναίτιες καθυστερήσεις προμηθειών . Δεν είναι δυνατόν να προμηθευόμαστε σύγχρονα ελικόπτερα MH – 90 και να μην τα έχουμε παραλάβει. Πρόστιμα σε εταιρίες που έχουν καθυστερήσει. Το πάρτι τελείωσε. Θα πληρώσουν εκείνοι που χρησιμοποίησαν το χρήμα του λαού. 
-Υπηρεσία εσωτερικών ελέγχων που θα έχει πλήρη δικαιοδοσία ελέγχου σε κάθε μονάδα. Θα ελέγξουν πρώτα το γραφείο μου και θα ελέγχουν τα πάντα. Αύριο θα ελέγξουν την γενική γραμματεία εξοπλισμών. 
-Η Στρατιωτική βιομηχανία θα πάρει μπροστά και θα υπογράψει συμβόλαια με όλες τις χώρες. Βρήκαμε στα συρτάρια τεράστιες προσφορές από χώρες του ΝΑΤΟ και εκτός αυτού και κανείς δεν είχε ενδιαφερθεί. 
-Αμυντική διπλωματία. Η Ελλάδα είναι σύμμαχος στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ και υπηρετήσουμε τις υποχρεώσεις μας. Αλλά και εκτός συμμαχίες θα έχουμε δεσμούς με χώρες όπως Ρωσίας και θα υπάρχουν συμβάσεις που θα υπογραφούν. Μέσα στα επόμενα ταξίδια θα είναι στην Ινδία που έχει ζητήσει να υπογραφεί τεράστια σύμβαση για νέο αντιαεροπορικό σύστημα.(Οι ίδιοι οι Ινδοί είχαν ζητήσει να εξετάσουν το σύστημα ARTEMIS)
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com