Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015

ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ ΞΑΝΑ, ΓΙΑ ΝΑ «ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ» Ο ΣΑΛΛΑΣ ΚΑΙ Η ΠΑΡΕΑ ΤΟΥ…


Η συμφωνία με τους δανειστές επετεύχθη, η χρεοκοπία δεν ήρθε ποτέ, αλλά και τα μνημόνια δεν σκίστηκαν, ενώ ο ελληνικός λαός αναμένει καρτερικά την υλοποίηση των προεκλογικών δεσμεύσεων του ΣΥΡΙΖΑ, ακριβώς όπως είχαν διατυπωθεί, σύμφωνα με το ακριβές περιεχόμενο του προγράμματος της Θεσσαλονίκης.
Την ίδια ώρα που στην Ελλάδα έχει ξεκινήσει ήδη η συζήτηση, ακόμα και σε επίπεδα αντιπαράθεσης εντός του ΣΥΡΙΖΑ (οι ΑΝΕΛ προς το παρόν τηρούν στάση αναμονής), τα μηνύματα από τη Γερμανία, την Κομισιόν και το ΔΝΤ είναι συγκεκριμένα και όλα δείχνουν… τράπεζες.
Τι σημαίνει αυτό; Πως για μια ακόμη φορά η Ελλάδα θα «σωθεί» για να περισωθούν οι τράπεζες και οι τραπεζίτες.

Χρήματα θα δοθούν, πιθανότατα μέσω ενός τρίτου προγράμματος που δεν θα λέγεται μνημόνιο, αλλά θα έχει μια νέα ονομασία και μια συγκεκριμένη στόχευση. Την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών που -όπως φαίνεται για μια ακόμη φορά μοιάζει- αναπόφευκτη…

Όμως, κάπου εδώ τελειώνει το όμορφο παραμύθι που και δράκο έχει (σ.σ. απειλή χρεοκοπίας), αλλά αίσιο τέλος δεν θα έχει ποτέ. Και, προφανώς, έχει έρθει η ώρα να προσγειωθούμε στη σκληρή πραγματικότητα.

Τη νέα και ενδεχομένως πιο σκληρή πραγματικότητα, που μέχρι στιγμής δεν ανταποκρίνεται με ακρίβεια σε σχέση με όσα είχαν υποσχεθεί προεκλογικά οι σημερινοί κυβερνώντες.

Και προς αυτούς θα διατυπώσουμε ορισμένες επισημάνσεις, εξαιρετικά κρίσιμες για το μέλλον του τόπου και των Ελλήνων πολιτών.
Για το μέλλον των τραπεζών, ας ανησυχήσουν οι μέτοχοί τους, εκείνοι που έπρεπε εδώ και χρόνια να έχουν παραδώσει τα κλειδιά και να έχουν οδηγηθεί ενώπιον της ελληνικής δικαιοσύνης.
Σαφώς και είναι εξαιρετικά μικρό το χρονικό διάστημα, ώστε να βγουν ασφαλή συμπεράσματα, αφού η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ακόμα δεν έχει καταθέσει ούτε ένα νομοσχέδιο στη νέα Βουλή, όμως αυτό δεν την καθιστά μη απολογούμενη ενώπιον του ελληνικού λαού, για ορισμένες… στραβοτιμονιές που ήδη έχει αρχίσει να κάνει στο εξαιρετικά κρίσιμο και απίστευτα ευαίσθητο «κεφάλαιο» διαχείρισης του τραπεζικού συστήματος.

Αξίζει, μόνο, να θυμηθεί κανείς τη λέξη «Σεισάχθεια» που από το στόμα του Πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα ακούστηκε δεκάδες φορές προεκλογικά, το σύνθημα «Κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη» που Τσίπρας και Καμμένος είχαν ως κεντρικό προεκλογικό σύνθημα, χωρίς αστερίσκους και περιορισμούς. Αλλά και την αποφασιστικότητα του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξαρτήτων Ελλήνων να απονεμηθεί δικαιοσύνη και να λογοδοτήσουν για τα πεπραγμένα τους οι διοικήσεις των ελληνικών τραπεζών για το αμαρτωλό παρελθόν τους, τα θαλασσοδάνεια και τα δισεκατομμύρια που… χάθηκαν, μέσα από την ανακεφαλαιοποίησή τους, που χρέωσε τον ελληνικό λαό με ένα ποσό που αγγίζει τα 50 δισεκατομμύρια ευρώ.

Οι Έλληνες που ακόμα και στην περίοδο της διάλυσης της χώρας από την είσοδό της στα μνημόνια παρακολουθούν τις τράπεζες να πρωταγωνιστούν προκλητικά στα σκάνδαλα και να ξοδεύουν εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ για τη διαφήμιση προϊόντων τους, δίχως να προχωρούν σε κανένα πραγματικό μέτρο ανακούφισης των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων, προς όφελος των πολιτών που αποδεδειγμένα έχουν πληγεί από την κρίση, δεν βλέπουν με καλό μάτι αυτή την κυβερνητική μεταστροφή σε σχέση με την αντιμετώπιση του τραπεζικού συστήματος.

Ο Αλέξης Τσίπρας και ο Πάνος Καμμένος έχουν ξεκάθαρα δεσμευτεί ενώπιον του ελληνικού λαού ότι ο έλεγχος και η διοίκηση των συστημικών τραπεζών θα περάσει στο ελληνικό δημόσιο.

Είναι σαφές ότι κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να γίνει αποδεκτό από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, η οποία εμφανίζεται να έχει… μπλοκάρει την αλλαγή στη διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας.

Είναι όμως ακόμα πιο σαφές και αυτό πρέπει να το ξεκαθαρίσουν και πάλι ενώπιον του ελληνικού λαού οι δύο αρχηγοί των κομμάτων που συγκυβερνούν, ότι ο ελληνικός λαός δεν θα χρεωθεί ποτέ ξανά ούτε ένα ευρώ για να ανακεφαλαιοποιηθούν οι ελληνικές τράπεζες.

Αν προκύψει νέα ανάγκη ανακεφαλαιοποίησης, αυτή θα πρέπει να καλυφθεί εξ ολοκλήρου με χρήματα των μετόχων των τραπεζών και όχι με νέα δάνεια, άρα και επιβολή νέου μνημονίου – προγράμματος από την ΕΚΤ, την Κομισιόν και πιθανότατα το ΔΝΤ.

Το τραπεζικό κεφάλαιο έχει προκαλέσει ανεπανόρθωτες πληγές στην ελληνική οικονομία και την ελληνική κοινωνία με τη στάση που τήρησε την τελευταία πενταετία, αρνούμενο να συνδράμει αποφασιστικά στην καταπολέμηση της κρίσης και τη διοχέτευση ρευστού στην αγορά.

Ήρθε η ώρα, λοιπόν, Τσίπρας και Καμμένος να απαιτήσουν εξηγήσεις από τον Μιχάλη Σάλλα και την παρέα του, να ανοίξουν όλους τους αμαρτωλούς φακέλους και να στείλουν τις υποθέσεις που εκκρεμούν στην ελληνική δικαιοσύνη.

Να μάθουν άπαντες που πήγαν τα λεφτά της προηγούμενης ανακεφαλαιοποίησης…

Αυτό περιμένει από τη νέα κυβέρνηση ο ελληνικός λαός.

Η εποχή που «κυβερνούσαν» τη χώρα οι τραπεζίτες, πρέπει να μπει οριστικά και αμετάκλητα στο χρονοντούλαπο της ιστορίας.

Χωρίς καμία άφεση αμαρτιών…

Αλέξη, Πάνο μην κάνετε ούτε ένα βήμα πίσω.

Εδώ και τώρα τήρηση όλων των προεκλογικών δεσμεύσεών σας…

Τσακίστε τους στη νομιμότητα!


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com