Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2014

Το success story του Σαμαρά κατέρρευσε σε 48 ώρες και η αριστερή πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, είναι έωλη – Λύση οι εκλογές ...


Στην προσπάθεια της η κυβέρνηση να παραμείνει στην εξουσία καταφεύγει σε επικίνδυνες επικοινωνιακές ακρότητες, κάνοντας αναφορές για Grexit, για δραχμή, για bank run και χάος αποδεικνύοντας ότι δεν πιστεύουν στο εθνικό συμφέρον αλλά στο κομματικό.
Στην προσπάθεια του ο ΣΥΡΙΖΑ, να αντεπιτεθεί, παρ΄ ότι δεν χρησιμοποιήσει τα φαιδρά επιχειρήματα της κυβέρνησης, παρουσιάζει ένα συνονθύλευμα ιδεών και προτάσεων που σε καμία περίπτωση δεν εμπνέουν εμπιστοσύνη.
Όμως τόσο η κυβέρνηση όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ, έχοντας πει πολλά ψέματα, παραμυθιάσει την κοινωνία με φαντασιώσεις δεν έχουν απαντήσει στα εξής.


1)Γιατί το success story του Σαμαρά κατέρρευσε σε 48 ώρες;
Η κυβέρνηση της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ επί μήνες επιχειρηματολογούσαν ότι η Ελλάδα ανακάμπτει, ότι περνάει σε θετικό ρυθμό ανάπτυξης, ότι όλα βαίνουν καλώς και γενικώς η Ελλάδα εγκατέλειψε την μιζέρια του χθες, της χρεοκοπίας και των λαθών και έχει επιστρέψει σε ενάρετο δρόμο.
Ο Σαμαράς ο έλληνας πρωθυπουργός, επιχειρηματολόγησε όλο αυτό τον καιρό, υποστηρίζοντας ότι η ανάκαμψη της οικονομίας δεν είναι συγκυριακή αλλά στηρίζεται σε στέρεες βάσεις.
Πως εξηγείται η κατάρρευση της ελληνικής οικονομίας μέσα σε 48 ώρες;
Αφού η οικονομία έχει σταθερά θεμέλια γιατί όλα κατέρρευσαν μέσα σε ελάχιστες ημέρες;
Γιατί το χρηματιστήριο έχασε 13 με 14% δισεκ κεφαλαιοποίηση μέσα σε 3 ημέρες ή -21%;
Γιατί στα ομόλογα π.χ. στο 3ετές η απόδοση εκτινάχθηκε στο 11,29%;
Γιατί τα CDS τα credit default swaps το ασφάλιστρο έναντι ρίσκου χώρας εκτινάχθηκε στις 1120 μονάδες, σε μια οικονομία που βρίσκεται σε ανάπτυξη, που διαθέτει σταθερά θεμέλια όπως ο Σαμαράς πλειστάκις φορές έχει αναφέρει;
Το success story κατέρρευσε σε 48 ώρες και αυτό αποτελεί την απόλυτη αποτυχία του προγράμματος της ελληνικής κυβέρνησης, παρά τις θυσίες 2,5 ετών του ελληνικού λαού.
Αν μια σταθερή και σοβαρή οικονομία όπως χαρακτήριζε την ελληνική ο Αντώνης Σαμαράς, καταρρέει εν μέσω φημών σε 48 ώρες τότε η πολιτική της κυβέρνησης έχει αποτύχει παταγωδώς.
Η κυβέρνηση θα δώσει εξηγήσεις γιατί κατέρρευσε η οικονομική της πολιτική και γιατί κατέρρευσε το success story;
2)Από την άλλη πλευρά η Ελλάδα έχει ως εναλλακτική επιλογή την αριστερή πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, ασαφής, νεφελώδης, αμήχανη, έωλη καθώς δεν υπάρχει καθαρή θέση για τα καίρια προβλήματα της οικονομίας.
Ο ΣΥΡΙΖΑ θα έπρεπε όχι απλά να είχε προετοιμαστεί πολύ καλύτερα αλλά να έπειθε την κοινωνία ότι η αριστερή πρόταση είναι βιώσιμη.
Η αριστερή πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ είναι βιώσιμη όπως το ελληνικό χρέος.
Άρα έχει μεγάλες ευθύνες και ο ΣΥΡΙΖΑ που ενώ πλησιάζει στην εξουσία, δεν είχε προετοιμαστεί με σοβαρότητα για να αναλάβει τις πολιτικές και εθνικές ευθύνες.
Έδειξε προχειρότητα ενώ το οικονομικό του πρόγραμμα είναι τρικυμία εν κρανίω.

Το συμπέρασμα

Στην Ελλάδα έχουμε να επιλέξουμε ή συντήρηση της πολιτικής Σαμαρά, το success story και άλλα παραμύθια που κατέρρευσαν εντός 48 ωρών ή την αριστερή πρόταση που είναι αόριστη και επικίνδυνη.
Δηλαδή και οι δύο επιλογές είναι αποτυχημένες.
Όμως τι πρέπει να γίνει;
Η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας δεν είναι η λύση για το συμφέρον της Ελλάδος αλλά οι εκλογές.
Γιατί;
Πρωτίστως γιατί πρέπει να αποκατασταθεί η δημοκρατία στην βουλή.
Η σημερινή βουλή δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα.
Κόμματα δε θα έπρεπε να υπάρχουν και νέα κόμματα έπρεπε να βρίσκονται στην Βουλή.
Η Ελλάδα πριν την οικονομία, χρειάζεται σοβαρή δημοκρατία.
Η βουλή έχει μετεξελιχτεί σε σκορποχώρι, κόμματα δεν έχουν υπόσταση, ανεξάρτητοι βουλευτές που αύριο δεν θα εκλεγούν, δεν μπορούν να δεσμεύσουν την τύχη της Ελλάδος.
Η Ελλάδα χρειάζεται εκλογές.
Οι εκλογές θα συμβάλλουν ώστε να σχηματιστεί μια νέα κυβέρνηση που θα είναι εναρμονισμένη με την κοινωνία.
Τα μνημόνια δεν μπορούν να καταργηθούν, οι πολιτικοί συσχετισμοί θα πρέπει να επαναξιολογήσουν την στρατηγική τους λέγοντας όχι παραμύθια του τύπου θα «σκίσουν τα μνημόνια» αλλά το πώς θα πετύχουν σταθερή ανάπτυξη και οικονομική ευημερία στην Ελλάδα.





















www.bankingnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com