Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2014

Έντεκα γενικοί γραμματείς και πρόεδροι οργανισμών «μύρισαν» εκλογές και παραιτούνται ...

«Βροχή» πέφτουν οι παραιτήσεις γενικών γραμματέων της κυβέρνησης αλλά και προέδρων δημοσίων οργανισμών με το βλέμμα στο ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, σε περίπτωση που δεν εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας.
Την παραίτησή του υπέβαλε χθες, Δευτέρα, στον υπουργό Υγείας Μάκη Βορίδη ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ Δημήτρης Παπαγιαννίδης, προκειμένου να πολιτευτεί σε πιθανές επερχόμενες εθνικές εκλογές.
Ο κ. Παπαγιαννίδης εξέδωσε ανακοίνωση η οποία αναρτήθηκε στο ειδησεογραφικό site της Λέσβου www.lesvosnews.net. Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής: «Σας ενημερώνω ότι υπέβαλα την παραίτησή μου από τη θέση του προέδρου του ΕΚΑΒ, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα, για να πολιτευτώ στο νομό Λέσβου».
Παράλληλα, την παραίτησή του υπέβαλε το μεσημέρι της Δευτέρας ο πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ Μιχάλης Κατρίνης, η οποία έγινε δεκτή από τον υπουργό Υγείας Μάκη Βορίδη. Ο κ. Κατρίνης παραιτήθηκε για να μπορέσει να είναι υποψήφιος βουλευτής σε περίπτωση προκηρυχθούν πρόωρες εκλογές, αν δεν εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Ο κ. Κατρίνης παρέμεινε στη θέση του προέδρου του ΟΚΑΝΑ για οκτώ μήνες, ενώ στο παρελθόν είχε εκλεγεί βουλευτής Ηλείας με το ΠΑΣΟΚ.
Επίσης, την παραίτησή του από τη θέση του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου του «Εθνικού Συστήματος Υποδομών Ποιότητας» (ΕΣΥΠ), που είχε υποβάλει από την 1η Δεκεμβρίου ο Άγγελος Τόλκας, έκανε δεκτή ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας. Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Τόλκας αναμένεται να πολιτευτεί και αυτός στις επόμενες εκλογές.
Το μεσημέρι παραιτήθηκε ο γγ Εμπορίου Στέφανος Κομνηνός και σύμφωνα με πληροφορίες θα πολιτευθεί με το ΠΑΣΟΚ στη Β´ Αθήνας. Όπως αναφέρεται σε ανάρτηση στη Διαύγεια, με την με κοινή απόφαση του Πρωθυπουργού και του υπουργού Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Κώστα Σκρέκα, έγινε αποδεκτή η παραίτηση του Στέφανου Κομνηνού του Χαραλάμπους, από τη θέση του μετακλητού γενικού γραμματέα Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, με βαθμό 1ο της Κατηγορίας Ειδικών Θέσεων και απαλλάσσεται από τα καθήκοντά του από 16 Δεκεμβρίου 2014.
Το απόγευμα της Τρίτης παραιτήθηκε από τη θέση του γενικού γραμματέα στο υπουργείο Δικαιοσύνης και ο Άγγελος Τσιγκρής.
Την παραίτησή της υπέβαλε η γενική γραμματέας Αθλητισμού Κυριακή Γιαννακίδου προκειμένου να είναι υποψήφια στις επόμενες βουλευτικές εκλογές.
Η κ. Γιαννακίδου αποχαιρέτησε τους συνεργάτες της και ανέβασε μια δήλωση στον προσωπικό της λογαριασμό στο facebook, όπου μεταξύ άλλων αναφέρει: «Σήμερα είναι μια ιδιαίτερη ημέρα για μένα, αφού λόγω εκλογικού νόμου παραιτήθηκα από τη θέση μου. Ενα κεφάλαιο στη ζωή μου τελειώνει, αλλά ένα άλλο θ΄ αρχίσει. Εμείς οι άνθρωποι του αθλητισμού έχουμε μάθει πάντα να δουλεύουμε. Γι΄ αυτό ο αγώνας συνεχίζεται από άλλα μετερίζια. Η πορεία μου αυτά τα δυόμιση χρόνια σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες λόγω της κρίσης και όχι μόνο, θα κριθεί. Κάθε κριτική ευπρόσδεκτη, αρκεί να είναι καλόπιστη και αληθινή».
Επιπλέον, σήμερα υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους ο γενικός γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων του υπουργείου Εργασίας κ. Παναγιώτης Κοκκόρης, όπως και η γενική γραμματέας Πρόνοιας Έφη Μπέκου, αλλά και ο υποδιοικητής του ΙΚΑ Κωνσταντίνος Παπαθανασίου.
Σήμερα, την παραίτησή του αναμένεται να υποβάλει ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Έργων Στράτος Σιμόπουλος, προκειμένου -σύμφωνα με πληροφορίες- να θέσει υποψηφιότητα σε περίπτωση που διεξαχθούν πρόωρες βουλευτικές εκλογές. Ο κ. Σιμόπουλος κατάγεται από τη Θεσσαλονίκη.
Τις επόμενες ώρες, αναφέρουν ασφαλείς πληροφορίες, αναμένεται να παραιτηθεί και ο πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ) Δημήτρης Λιντζέρης προκειμένου να είναι υποψήφιος στις επόμενες εθνικές εκλογές.
Τέλος, να σημειωθεί πως η προθεσμία υποβολής παραιτήσεων λήγει αύριο και δεν αποκλείεται να δούμε παραιτήσεις-έκπληξη τις επόμενες ώρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com