Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2014

«180 ΜΟΝΟ ΑΝ ΔΙΑΛΥΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝ.ΕΛ.» !!!


ΈΝΤΟΝΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΖΕΥΤΟΥΝ ΤΑ «ΚΟΥΚΙΑ» 

 «Αντί να γεμίζει το σακούλι, αδειάζει!». Στη φράση αυτή – που ανήκει σε κυβερνητικό στέλεχος - αποτυπώνεται πλήρως το κλίμα που επικρατεί για την πρώτη ψηφοφορία.

Ο φόβος και η αμηχανία είναι αυτά που κυριαρχούν στους Σαμαρά και Βενιζέλο, ενόψει της πρώτης ψηφοφορίας για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. Οι δύο κυβερνητικοί συνεταίροι, σύμφωνα με απόλυτα έγκυρες πληροφορίες μας, σε συνομιλία που είχαν κατέληξαν στο απαισιόδοξο συμπέρασμα, ότι το μάξιμουμ ψήφων που μπορούν να κερδίσουν σε αυτή την ψηφοφορία, είναι το 165.
Και αυτό κάτω απ’ τις καλύτερες προϋποθέσεις.
Ένα τέτοιο νούμερο μόνο αισιοδοξία δεν προσφέρει για τις άλλες δύο ψηφοφορίες που ακολουθούν.
Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό το εξής. Ενώ μέχρι πριν λίγες μέρες διοχέτευαν σε απολύτως ελεγχόμενους δημοσιογράφους ότι μια καλή αφετηρία για τη δεύτερη και τρίτη ψηφοφορία θα ήταν το «170», τώρα διαρρέουν ότι θα υπάρξει… δυναμική νίκης αν συγκεντρωθούν στην πρώτη ψηφοφορία «πάνω από 160»!
Και φυσικά τα πρόθυμα παπαγαλάκια του συστήματος αναπαράγουν και αυτό το σενάριο, άσχετα με το αν λέγανε άλλα, διαφορετικά, πριν λίγα μόλις εικοσιτετράωρα…
Οι ίδιες πληροφορίες μας αναφέρουν, ότι το κλίμα ηττοπάθειας έχει ενταθεί μεταξύ των κυβερνητικών συνεταίρων και απ’ την απώλεια ψήφων βουλευτών προερχόμενων απ’ το χώρο της κεντροδεξιάς, τους οποίους θεωρούσαν σίγουρους.
Αναφέρουμε χαρακτηριστικά τους Β. Καπερνάρο, Β. Πολύδωρα, Μ. Ιατρίδου.
«Έτσι το σακούλι αντί να γεμίζει, αδειάζει», μας έλεγε χαρακτηριστικά στέλεχος της κυβέρνησης.
Το ίδιο στέλεχος εκτιμά, ότι με 165 μάξιμουμ στην πρώτη ψηφοφορία δεν υπάρχει καμία ελπίδα εκλογές Προέδρου, αφού είναι αδύνατο να μαζευτούν πάνω από 15 ψήφοι στις άλλες ψηφοφορίες, πολύ περισσότερο που το κλίμα που θα δημιουργηθεί θα είναι κλίμα μη εκλογής.
Με τα δεδομένα που φαίνεται ότι εν δυνάμει διαμορφώνονται, θεωρείται από πολύ δύσκολο έως απίθανο να εκλεγεί έστω στην τρίτη ψηφοφορία Πρόεδρος και να αποφευχθούν έτσι οι πρόωρες εκλογές.
Αυτό φυσικά κάθε άλλο παρά σημαίνει ότι οι Σαμαράς και Βενιζέλος και οι άλλοι πυλώνες του καθεστώτος θα παραδώσουν τα όπλα. Όχι.
Θα δώσουν την ύστατη μάχη, συνεπικουρούμενοι και απ’ τα ΜΜΕ της διαπλοκής και απ’ τους δημοσιογράφους εμποράκους της κατευθυνόμενης «ενημέρωσης». Και από άλλους παράγοντες, εξωθεσμικούς, που έχουν όμως… δύναμη…

Τα σενάρια της απόγνωσης…
Αυτή τη στιγμή πρωθυπουργός και αντιπρόεδρος του έχουν μπροστά τους τα εξής σενάρια, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες μας:
• Τη… διάλυση των ΑΝΕΛΛ, αφού όπως συμφώνησαν σε συζητήσεις τους «μόνο αν διαλυθεί το κόμμα του Καμμένου μπορούμε να ελπίζουμε»!
• Την εξαγγελία μεταξύ δεύτερης και τρίτης ψηφοφορίας χρόνου εκλογών μέσα στο 2015, χωρίς πάντως την αλλαγή του Στ. Δήμα.
Ένα άλλο σενάριο που προωθείται από ομάδα ανεξάρτητων βουλευτών, για «κυβέρνηση ειδικού σκοπού» δεν φαίνεται καν να το συζητούν, αφού η πρόταση αυτή περιλαμβάνει την αποχώρηση Σαμαρά και Βενιζέλου.
Εκτός κι αν επιβληθεί από εξωθεσμικά κέντρα, αφού μάλιστα αυτό το σενάριο το απορρίπτει και ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ευελπιστούν σε διάλυση των ΑΝ.ΕΛ.
Το σενάριο που κυκλοφορεί εντόνως τις τελευταίες ημέρες είναι ότι στα… υπόγεια του Μαξίμου παλεύουν για τη διάλυση των ΑΝ.ΕΛ, με τη βοήθεια και των ελεγχόμενων, καθεστωτικών ΜΜΕ, των απολύτως ελεγχόμενων δημοσιογράφων και ορισμένων επιχειρηματιών…
Οι πληροφορίες μας αναφέρουν, ότι σε συζητήσεις που είχαν πρόσφατα Σαμαράς και Βενιζέλος ειπώθηκε πως:
• Απ’ τους ΑΝ.ΕΛ. θα ψηφίσουν στην τρίτη ψηφοφορία τέσσερις τουλάχιστον βουλευτές! Μάλιστα εκτός των Χαϊκάλη, Κόλλια-Τσαρούχα και Κουντουρά (που έχουν γραφτεί τα ονόματά τους) υπολογίζουν και στον Τ. Κουίκ! Βέβαια οι ίδιοι οι θιγόμενοι το διαψεύδουν κατηγορηματικά.
• Θα… βγει «κάποιο χαρτί» εναντίον του Π. Καμμένου! Μάλιστα γνωστός δημοσιογράφος του καθεστώτος αφήνει στη στήλη του σχετικό υπαινιγμό…
Σε ό,τι αφορά στο σενάριο να οριστεί μεταξύ δεύτερης και τρίτης ψηφοφορίας χρονοδιάγραμμα εκλογών, εδώ παρατηρείται αντιπαράθεση μεταξύ Σαμαρά και Βενιζέλου.
Ο μεν πρωθυπουργός το απορρίπτει, ενώ ο αντιπρόεδρος του το αφήνει πλήρως ανοιχτό! Το ζήτημα αυτό δεν αποκλείεται να οδηγήσει σε κρίση μεταξύ τους, ανάλογα με το πώς θα πάνε οι δύο πρώτες ψηφοφορίες.
Και φυσικά και οι δύο συνεταίροι θα συνεχίζουν να παίζουν ως το τέλος το χαρτί της τρομολαγνείας, της ακραίας πόλωσης, των εκβιασμών, με αυτούς να… βαράνε το ζουρνά και τα ελεγχόμενα ΜΜΕ και τους δημοσιογράφους του συστήματος να χορεύουν!

 















































newsbomb.gr/politikh/news/story/533633/180

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com