Τετάρτη 24 Δεκεμβρίου 2014

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ, ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΣΑΜΑΡΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ...


Ο αρχαίος τραγικός Αγάθων μήνυε στους ηγέτες της εποχής του: «Τον άρχοντα τριών δει μέμνησθαι: Πρώτον ότι ανθρώπων άρχει. Δεύτερον ότι κατά νόμους άρχει. Τρίτον ότι ουκ αεί άρχει».

Πάνω σε αυτή την εύστοχη αρχή ο Αντώνης Σαμαράς έχει την ευκαιρία να αποδείξει και την φιλοπατρία του και τις καθαρές προθέσεις του.
Ο Σαμαράς, έχοντας οδηγήσει στην εξαθλίωση εκατομμύρια Έλληνες στο βωμό της... δήθεν σωτηρίας της χώρας, μπορεί να σώσει πραγματικά την πατρίδα έστω και την τελευταία στιγμή με μία μόνο κίνηση. Αν πράγματι ο πρωθυπουργός αφουγκράζεται την αγωνία των Ελλήνων και το συμφέρον της πατρίδας, τότε δεν υπάρχει άλλος δρόμος από το να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας τη Δευτέρα και την Τρίτη να παραιτηθεί η κυβέρνηση των μνημονίων και αμέσως μετά να κινηθούν οι διαδικασίες των εκλογών.
Η διενέργεια εθνικών εκλογών είναι απαίτηση όλων και της Βουλής και της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού, παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση το τελευταίο διάστημα εφευρίσκει «παραθυράκια» για να τις αποτρέψει και να τις δαιμονοποιήσει, έχοντας για συμμάχους και «δημοσκόπους». Από πότε η έκφραση της λαϊκής βούλησης είναι εθνική περιπέτεια και επικίνδυνο παιχνίδι;

 Οι σύμβουλοι του πρωθυπουργού προσφέρουν κακές υπηρεσίες και στον ίδιο και στη χώρα. Στην τελευταία του δήλωση, μετά το πέρας της δεύτερης ψηφοφορίας, τον ώθησαν να πει ότι οι εκλογές είναι εθνικός κίνδυνος και εθνική περιπέτεια.
Λησμονούν προφανώς ότι η πεμπτουσία της Δημοκρατίας είναι η εκλογική διαδικασία και ότι όλες οι εξουσίες πηγάζουν από το λαό.
Λησμονούν ότι η λαϊκή κυριαρχία είναι ο θεμέλιος λίθος του πολιτεύματος και ότι ο μόνος υπεύθυνος για την προστασία της Δημοκρατίας είναι ο ίδιος ο ελληνικός λαός και όχι οι σύμβουλοι του πρωθυπουργού που βιοπορίζονται στα υπόγεια του Μαξίμου στήνοντας διάφορα σενάρια επιστημονικής φαντασίας για να αποτρέψουν τις εξελίξεις.
Εδώ και μήνες ο Αντώνης Σαμαράς σέρνεται πίσω από τις εξελίξεις αντί να τις διαμορφώνει.
Εδώ που φτάσαμε έχει μια μόνο ευκαιρία να ανατρέψει όλες τις αρνητικές εξελίξεις που έχουν οδηγήσει στο περιθώριο και την κυβέρνησή του και την Ελλάδα.
Ο Αντώνης Σαμαράς οφείλει να ζητήσει άμεσα συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών, το αργότερο μέχρι το Σάββατο. Να ενημερώσει τους αρχηγούς των κομμάτων για τη διαπραγμάτευση με τους δανειστές και να ζητήσει τη συναίνεση όλων για την εκλογή ΠτΔ στην ψηφοφορία της Δευτέρας. Να συμφωνήσει με τον Αλέξη Τσίπρα στο πρόσωπο του υποψηφίου Προέδρου, ακόμα και αν τεθεί θέμα αλλαγής της υποψηφιότητας Δήμα και από κοινού, να αποφασίσουν πως την Τρίτη 31 Δεκεμβρίου, θα προκύψει παραίτηση της κυβέρνησης και διάλυση της παρούσας Βουλής, ώστε να προκηρυχθούν εκλογές.
Να ορίσουν συγκεκριμένη ημερομηνία για την προσφυγή στις κάλπες και η χώρα να οδηγηθεί ομαλά, συναινετικά και χωρίς έκτροπα και αθλιότητες στην εκλογή νέας κυβέρνησης η οποία θα φέρει σε πέρας τις διαβουλεύσεις με τους δανειστές.
Πιο ξεκάθαρη και κρυστάλλινη λύση δεν υπάρχει. Και είναι κάτι παραπάνω από βέβαιον πως κανένας πολιτικός αρχηγός δεν θα μπορέσει να αρνηθεί μια τέτοια πρόταση.
Οι ηγέτες υπάρχουν για να δίνουν λύσεις και όχι για να διαχειρίζονται προβλήματα.
Ιδού η Ρόδος κύριε Πρωθυπουργέ!




































































































Read more: http://www.newsbomb.gr/politikh/voylh/story/536656/proedros-ti-deytera-paraitisi-samara-tin-triti#ixzz3MokRqZtl

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com