Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2014

Έκτακτο: “Δεν μπορώ να βγάλω έξω τον Ρωμανό. Θα παρακολουθεί μαθήματα από τη φυλακή” ,,,


Με νομοθετική πρωτοβουλία από την πλευρά της κυβέρνησης επιχειρείται να βρεθεί λύση ώστε να σταματήσει την απεργία πείνας ο 21χρονος Νίκος Ρωμανός.
Μετά την απόρριψη από το δικαστικό συμβούλιο του Πειραιά του αιτήματος του Νίκου Ρωμανού για χορήγηση εκπαιδευτικής άδειας προκειμένου να παρακολουθήσει τις σπουδές του ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου έσπευσε να ανακοινώσει ότι η κυβέρνηση προχωρά σε νομοθετική ρύθμιση για εξ αποστάσεως παρακολούθηση των μαθημάτων. Μια ρύθμιση που θα κινείται στα πρότυπα του Ανοικτού Πανεπιστημίου και θα αφορά κρατούμενους που έχουν διπλή ιδιότητα του κατάδικου και του υπόδικου, όπως ο Νίκος Ρωμανός. Όταν ο υπουργός κλήθηκε να σχολιάσει το γεγονός ότι ο Νίκος Ρωμανός αρνείται την εξ αποστάσεως παρακολούθηση μαθήματων είπε : “Το ζητούμενο είναι να τελειώσει τις σπουδές του ή να βγει έξω;”.
Όπως είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου όταν επιστρέψει ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος από την Κίνα όπου βρίσκεται να καταθέσουν ρύθμιση «για παρακολούθηση μαθημάτων δια αλληλογραφίας ή εξ αποστάσεως για πρότυπα του Ανοιχτού Πανεπιστημίου. Θα εξασφαλιστούν όλες οι υποδομές , ο φοιτητής- κρατούμενος θα διαβάζει στη φυλακή και θα δίνει εξετάσεις επι της εξεταστέας ύλης, αν έχει απορίες θα μπορεί να έρχεται σε επαφή με τους καθηγητές του τηλεφωνικά ή δια ζώσης, και να δίνει εξετάσεις σε ειδικό χώρο στις φυλακές με επιτηρητή καθηγητή, την ίδια ώρα που θα δίνουν εξετάσεις και οι συμφοιτητές του”.
Ειδικά για το Νίκο Ρωμανό, ο κ. Αθανασίου τόνισε ότι “τα δυο εργαστήρια που έχει στο τρέχον εξάμηνο μπορούν να αντικατασταθούν με εργασίες που θα κάνει μέσα στις φυλακές. Οσο αφορά στο μάθημα της πληροφορικής θα του δοθεί, όπως σε όλους τους φοιτητές, δωρεάν ηλεκτρονικός υπολογιστής , τα εγχειρίδια και θα εκπαιδευτεί”. Ο κ.Αθνασίου είπε ότι σε περιπτώσεις εργαστηρίων που απαιτείται φυσική παρουσία θα έρθει σε επαφή με τεχνικούς φορείς ώστε να διασφαλιστούν οι συνθήκες παρακολούθησής τους”.
Ο κ. Αθανασίου προσπαθεί όπως είπε να έρθει σε επαφή με τους γονείς του Νίκου Ρωμανού ώστε να τους ενημερώσει για το θέμα και έχει ήδη επικοινωνήσει με τον συνήγορο του Ν. Ρωμανού Φρ. Ραγκούση ζητώντας να τους ενημερώσει ότι θέλει να συναντηθεί μαζί τους.
Μάλιστα έστειλε μήνυμα στους γονείς να βοηθήσουν ώστε να μην κινδυνεύσει η ζωή του παιδιού τους, ενώ είπε πως ενώ τηλεφώνησαν ζητώντας στο υπουργείο ραντεβού , ο ίδιος τους αναζητεί τηλεφωνικά για να συναντηθούν αλλά δεν κατέστη δυνατό μέχρι στιγμής να τους βρει στα τηλέφωνα που άφησαν . Τόνισε, δε πως ενημερώνεται κάθε δυο ώρες και εγγράφως για την πορεία της υγείας του νεαρού κρατούμενου γιατί όπως είπε “βάζουμε την υγεία του πάνω από όλα”.
Ο υπουργός Δικαιοσύνης μίλησε για άγρια πολιτική εκμετάλλευση αναφερόμενος στο δελτίο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρίζοντας ότι “υπάρχει ενδεχομένως άγνοια του νομικού καθεστώτος που ισχύει. «Δηλαδή τι ζητούν απο τους δικαστές ; Να παραβιάσουν το νόμο ή απο την πολιτεία να παρέμβει στο έργο της δικαιοσύνης. Και ο Θεός να κατέβαινε δεν μπορούσε α αλλάξει το αποτέλεσμα με βάσει το ισχύον καθεστώς” είπε χαρακτηριστικά.
Εξηγώντας το ισχύον καθεστώς διευκρίνηση πως κάποιος που περνά στο πανεπιστήμιο και ειναι κρατούμενος δεν σημαίνει αυτόματα ότι θα πάρει και άδεια: ΄”Κάνει αίτηση στο συμβούλιο των φυλακών , το οποίο δεσμεύεται αν είναι υπόδικος απο τη γνωμοδότηση του ανακριτή που τον προφυλάκισε. Εν προκειμένω η άποψη του ανακριτή είναι πως επειδή εκκρεμούν σε βάρος του τρία εντάλματα για τρομοκρατική οργάνωση δεν μπορεί να του δοθεί αυτή τη στιγμή εκπαιδευτική άδεια, διότι πρέπει να διασφαλιστεί η παρουσία του στις επικείμενες δίκες”.
Οι γονείς του Ν. Ρωμανού, πάντως, φαίνεται πως δεν έχουν πρόθεση να συναντηθούν με τον υπουργό Δικαιοσύνης Χαράλαμπο Αθανασίου καθώς όπως λένε, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι όταν προσπάθησαν να τον δουν πριν από λίγες βρήκαν την πόρτα κλειστή.
  
Τέλος, ο κ. Αθανασίου έχει καλέσει αντιπροσωπείες όλων των κομμάτων για να τους ενημερώσει για τις τελευταίες εξελίξεις στο θέμα.(KAI THN ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ;)





















http://www.makeleio.gr/?p=222720

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com