Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2014

Ο Σαμαράς αποκάλυψε ότι δεν υπάρχουν 180 βουλευτές και ότι σχεδιάζει νέα μέτρα και ο ΣΥΡΙΖΑ συγκαλύπτει το επικίνδυνο plan B ...



Για την κοινωνία πάντως το βέβαιο είναι ότι εμπρός είναι γκρεμός και πίσω ρέμα όπως σοφά αναφέρει ο θυμόσοφος λαός.... 


Ο Σαμαράς αποκάλυψε ότι δεν υπάρχουν 180 βουλευτές και ότι σχεδιάζει νέα μέτρα και ο ΣΥΡΙΖΑ συγκαλύπτει το επικίνδυνο plan B αυτό είναι το συμπέρασμα των έσχατων πολιτικών εξελίξεων.  
Το σύστημα απέκτησε μια πιο σαφή εικόνα για την πορεία της ελληνικής οικονομίας και κυρίως την πορεία των ελληνικών πολιτικών εξελίξεων με αφορμή τόσο την ομιλία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στο ελληνικό αμερικανικό επιμελητήριο, την συνέντευξη Τσίπρα καθώς και την παρουσίαση του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ στο Λονδίνο σε διεθνείς επενδυτές.
Ποια είναι τα βασικά συμπεράσματα;
1)Ο Σαμαράς δεν έχει βρει τους 180 βουλευτές, αυτό είναι 100% σίγουρο σε αυτή την χρονική φάση καθώς δεν εξηγείται διαφορετικά η επίκληση του κινδύνου εκτροχιασμού της οικονομίας αν δεν εκλεγεί πρόεδρος της Δημοκρατίας.
Ούτε θα επικαλείτο…την εμμονική στάση του ΣΥΡΙΖΑ να σαμποτάρει την εκλογή προέδρου της δημοκρατίας.
Οι 180 βουλευτές δεν υπάρχουν, με τα σημερινά δεδομένα δεν υπάρχουν.
2)Ο Α. Σαμαράς ανέφερε πολλές φορές, το τέλος του μνημονίου και μίλησε για νέα εποχή, την επόμενη μέρα όπως ανέφερε αλλά οι συνεχείς αναφορές ότι η Τρόικα έχει ακραίες απαιτήσεις, γεννά ερωτηματικά, αν συμφέρει την κυβέρνηση να κλείσει η συμφωνία με την Τρόικα.
Αυτό που όλοι γνωρίζουμε είναι ότι η κυβέρνηση επιδιώκει να αντικαταστήσει το μνημόνιο με την νέα πιστωτική γραμμή την ECCL που αποτελεί νέο καμουφλαρισμένο μνημόνιο και με σενάριο αυτό να διεκδικήσει την εκλογή προέδρου της δημοκρατίας, ώστε η κυβέρνηση να συνεχίσει το έργο της.
(Όπως έχει γίνει αντιληπτό δεν μιλάμε για εκλογή προέδρου της δημοκρατίας αλλά για ψήφο συνέχισης της κυβερνητικής πολιτικής ή εκλογές).
Ωστόσο υπάρχει και μια άλλη ερμηνεία που χρήζει πολύ μεγάλης προσοχής.
Ο ΣΥΡΙΖΑ αποκάλυψε ότι θα ήθελε η κυβέρνηση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ να κλείσει το θέμα του χρηματοδοτικού κενού είτε με παράταση του μνημονίου, είτε με νέα πιστωτική γραμμή ECCL δηλαδή νέο μνημόνιο….ώστε να επικεντρωθεί στο μεγάλο στόχο όταν γίνει κυβέρνηση, στην αναδιάρθρωση του χρέους.
Αν αυτό είναι αληθές – που φαίνεται ότι είναι – η κυβέρνηση άπαξ και δεν έχει διασφαλίσει τους 180 βουλευτές γιατί να επιδιώκει να κλείσει το θέμα του δημοσιονομικού και χρηματοδοτικού κενού για το 2015 και να μην το…φορτώσει στην νέα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ….ώστε να αποτύχει;
Η εκδοχή αυτή θα πρέπει να αξιολογηθεί με προσοχή.
3)Ο Α. Σαμαράς αποκάλυψε κάτι το εντυπωσιακό, ότι η κυβέρνηση δίνει μάχη ώστε να μην περάσουν οι ακραίες απαιτήσεις της Τρόικα που ζητάει μειώσεις συντάξεων και αύξηση φόρων και ΦΠΑ.
Όμως στην ομιλία του στο ελληνοαμερικανικό επιμελητήριο ανέφερε «δύο χρόνια το 2013 και 2014 δεν έκανε λάθος στις εκτιμήσεις της η Ελλάδα αλλά η Τρόικα.
Αν όμως αποδειχθεί το 2015 ότι η Ελλάδα κάνει λάθος τότε θα πάρει νέα μέτρα στα μέσα του 2015»
Ο Σαμαράς με αυτό τον περίτεχνο ομολογουμένως τρόπο δήλωσε ότι…η κυβέρνηση αν χρειαστεί θα πάρει μέτρα που θα αφορούν μειώσεις συντάξεων και αύξηση των φόρων.
4)Ο Σαμαράς χρησιμοποίησε μια νέα ρητορεία περί την διαχείριση του δημοσίου χρέους που τουλάχιστον προβληματίζει.
Το 2012 ο Σαμαράς μιλούσε για γενναία αναδιάρθρωση του χρέους και μετά από πολλές κυβιστήσεις πότε μιλάει για πιστοποιητικό βιωσιμότητας και πότε για παραμετρικές διορθώσεις στο χρέος.
Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση έχει εγκαταλείψει την γενναία λύση για το χρέος, θέση εθνικά επιζήμια και ακατανόητη και σίγουρα μειοδοτική.
5)Ο Σαμαράς ανησυχεί για τις εκλογές και έδειξε ότι αποτελεί το νούμερο ένα πρόβλημα της κυβέρνησης του.
Οι εκλογές το αργότερο 22 Μαρτίου του 2015 είναι ο μεγάλος φόβος της κυβέρνησης.
6)Ο ΣΥΡΙΖΑ από την πλευρά του έχει πει πολλά αλλά ακόμη δεν έχει αποκαλύψει το plan B το σχέδιο Β στην περίπτωση που αποτύχει η διαπραγμάτευση με το χρέος.
Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει απαντήσει σε δύο βασικά ερωτήματα
Α)Τι θα συμβεί αν ο ΣΥΡΙΖΑ κληθεί να πραγματοποιήσει τις διαπραγματεύσεις για το νέο μνημόνιο την νέα πιστωτική γραμμή ECCL
B)Τι θα συμβεί αν η Τρόικα και η ΕΕ απορρίψουν την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για γενναία αναδιάρθρωση του χρέους.
Προφανώς αν η κυβέρνηση Σαμαρά φορτώσει το πρόβλημα στον ΣΥΡΙΖΑ είναι σίγουρο…ότι θα αποτύχει να βρει βιώσιμη λύση για το χρέος.
Κεφαλαιώδες ζήτημα είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει αποκαλύψει το Plan B, τι θα κάνει δηλαδή αν η ΕΕ απορρίψει τα σχέδια για haircut και γενναία αναδιάρθρωση χρέους.
Το plan B….με βάση διαρροές περιλαμβάνει ένα άκρως επικίνδυνο σχέδιο για την ομαλή πορεία της οικονομίας και της κοινωνίας και προφανώς ο ΣΥΡΙΖΑ έχει όχι απλά πολιτική αλλά ηθική υποχρέωση να το αποκαλύψει ώστε οι πολίτες να γνωρίζουν τι επιλέγουν.
Νέα μέτρα ή ένα νέο επικίνδυνο plan B.
Για την κοινωνία πάντως το βέβαιο είναι ότι εμπρός είναι γκρεμός και πίσω ρέμα όπως σοφά αναφέρει ο θυμόσοφος λαός.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
www.bankingnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com