Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2014

Φέρνουν νέο Μνημόνιο – Νέο αίτημα για βοήθεια και νέα μέτρα θέλει η τρόικα ...


- Αίτημα για παράταση ως και ένα χρόνο στο μνημόνιο μεθοδεύει η τρόικα
- Επιμένει το ΔΝΤ για το δημοσιονομικό κενό και απαιτεί μέτρα εδώ και τώρα.
- Ποια είναι τα τρία μέτρα – φωτιά που ζητούν να εφαρμοστούν από 1/1/15.


Η μεθόδευση είναι ξεκάθαρη. Η τρόικα επιθυμεί την παράταση του μνημονίου. Το ρόλο του κακού έχει αναλάβει το ΔΝΤ και η πλευρά της Ε.Ε. παίζει ... κατευναστικό ρόλο.

Στόχος δεν είναι άλλος από την παράταση του Μνημονίου ή για την ακρίβεια το αίτημα για νέο μνημόνιο έστω και μερικών μηνών.

Η μεθόδευση για νέο αίτημα από την πλευρά της χώρας μας έχει ως στόχο τη λήψη επιπλέον μέτρων και για την ακρίβεια τα αποσυρθούν μέτρα που η χώρα πήρε χωρίς τη σύμφωνη γνώμη των τροικανών αλλά και μέτρα που πρέπει να ληφθούν μέσα στην επόμενη διετία να έρθουν άμεσα, μαζί όμως με έμμεσους φόρους.


Το ΔΝΤ επιμένει στο δημοσιονομικό κενό. Έτσι για να πει το ναι η τρόικα στο νέο αίτημα για στήριξη, το νέο μνημόνιο δηλαδή καθώς θα πρέπει να υπάρξει υπογραφή νέας συμφωνίας η χώρα θα πρέπει για αρχή να πάρει τρία βασικά μέτρα.

Το ένα είναι απόλυτα φορομπηχτικό. Δεν είναι άλλο από την έκτακτη εισφορά, την κατάργηση δηλαδή της έκπτωσης και την επαναφορά της στο 100%.

Παρά την έκπτωση που ανακοινώθηκε από την κυβέρνηση η έκτακτη εισφορά θα συνεχίσει να είναι μόνιμη και το 2015.
Το δεύτερο μέτρο έχει επίσης να κάνει με φόρους και δεν είναι άλλο από την αύξηση των φόρων κατανάλωσης σε τσιγάρα και ποτά.

Το τρίτο μέτρο θα είναι οι διορθώσεις στις 100 δόσεις με στόχο να μπορέσουν να μπουν σε αυτή λιγότεροι πολίτες έτσι ώστε τα ποσά των δόσεων να συνεχίσουν να είναι μεγάλα και κατά το ΔΝΤ να συνεχίσει η ροή χρήματος προς τα ταμεία, παρά το γεγονός ότι έχει αποδειχθεί πως οι Έλληνες πολίτες έχουν φτάσει στο όριο της φοροδοτικής τους ικανότητας.
Αυτά, μαζί με τα μέτρα που ούτως ή άλλως θα ληφθούν από την 1η Ιανουαρίου του 2015.














































































http://www.newsit.gr/ellada/fernoyn-neo-mnhmonio-metra-troika-0412

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com