Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2014

ΟΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΑΛΛΑΓΩΝ ΤΟΥ ΚΩΔΙΚΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΔΙΚΟΝΟΜΙΑΣ-ΠΡΟΧΩΡΟΥΝ ΣΕ ΑΠΟΧΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ;



Για κινητοποιήσεις και συγκεκριμένα για αποχή διαρκείας προετοιμάζονται οι δικηγόροι καθώς από το διήμερο δημοψήφισμα που διεξήχθη πανελληνίως το 93% των ψηφισάντων τάσσονται κατά του νομοσχεδίου που προβλέπει αλλαγές στο κώδικα πολιτικής δικονομίας.
Όπως προέκυψε από το δημοψήφισμα η πλειοψηφία των δικηγόρων προκρίνουν ως τρόπο διαμαρτυρίας την αποχή διαρκείας.
Σε ανακοίνωση του ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Βασίλη Αλεξανδρή επισημαίνει ότι «προσεχώς θα συγκληθεί το ΔΣ του ΔΣΑ και η ολομέλεια των δικηγόρων της χώρας προκειμένου να υλοποιήσουν την απόφαση του δημοψηφίσματος» ενώ οι ίδιος επισήμανε «το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος είναι ένα καθαρό μήνυμα προς όλους, στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης, τους φορείς της νομοθετικής λειτουργίας αλλά και την κοινωνία».


Αναλυτικά η δήλωση του προέδρου του ΔΣΑ:
"Οι δικηγόροι της Αθήνας συλλογικά, δυναμικά και με αίσθημα ευθύνης έναντι του θεσμικού τους ρόλου εξέφρασαν τη θέση τους για το κατατεθέν νομοσχέδιο του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας. Ένα νομοσχέδιο που αφορά τον κάθε πολίτη και την πραγμάτωση του δικαίου.
Επιβεβαίωσαν την κατηγορηματική -προϊόν εμπεριστατωμένων παρατηρήσεων- αντίθεσή τους στις προτεινόμενες τροποποιήσεις βασικών κεφαλαίων του Κώδικα. Εναντιώθηκαν στον προσχηματικό διάλογο και τον εμπαιγμό του Υπουργείου Δικαιοσύνης.
Διεκδίκησαν και διεκδικούν την ποιότητα της νομοθεσίας, την ορθή και δίκαιη απονομή της δικαιοσύνης, την προστασία θεμελιωδών δικαιωμάτων του πολίτη, την κατίσχυση των αρχών του κράτους δικαίου.
Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος είναι ένα καθαρό μήνυμα προς όλους: την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης, τους φορείς της νομοθετικής λειτουργίας, την κοινωνία.
Το Δ.Σ. του ΔΣΑ και η Ολομέλεια των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας θα συνέλθουν άμεσα για την εκτίμηση του αποτελέσματος και την υλοποίηση της πλειοψηφούσας θέσης του δικηγορικού σώματος".



























https://gr.news.yahoo.com/%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CE%B7%CE%B3%CF%8C%CF%81%C

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com