Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2014

Στα… πολυπολιτισμικά σχολεία τα παιδιά μας μαθαίνουν ότι τα Σκόπια τα λένε «Μακεδονία»! ...


Γράφει ο Αθανάσιος Βασιλόπουλος
Το 1999, με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου (το κλεφτο-ΠΑΣΟΚ είναι πάντα εδώ, ενωμένο, δυνατό!), ιδρύθηκε το Διεθνές Σχολείο Ρόδου. Το σχολείο λειτουργεί με την παραχώρηση αιθουσών από την Περιφέρεια, η οποία καταβάλλει και το ενοίκιο του κέντρου.
Στο «διεθνές» αυτό σχολείο διδάσκονται διαφορετικές πρώτες γλώσσες, για παιδιά που προέρχονται από μεικτούς γάμους και είναι μπόλικα στα Δωδεκάνησα, λόγω τουρισμού.
Τι μαθαίνουν όμως τα παιδιά μας (εφόσον ο ένας γονέας, συνήθως ο πατέρας, είναι Έλληνας) σ’ αυτά τα… πολυπολιτισμικά σχολεία;
Μια επιστολή-καταγγελία απέστειλε στους «αρμοδίους» πατέρας μαθητή αυτού του σχολείου, αποκαλύπτοντας ότι τα παιδιά μας μαθαίνουν ότι τα Σκόπια είναι… Μακεδονία! Αφορμή για την παρέμβαση του γονέα, αποτέλεσε άρθρο στο facebook με τίτλο "Ρόδος: Δείτε τι μαθαίνουν οι φίλοι μας οι Φινλανδοί στα παιδιά μας".
Ιδού τι αναφέρει το άρθρο:
«Το Φινλανδικό Πολυπολιτισμικό Σχολείο τις τελευταίες ημέρες έχει τοποθετηθεί ένας παγκόσμιος γεωγραφικός χάρτης, ζωγραφισμένος από τους μαθητές του σχολείο, οι πατέρες των οποίων είναι Έλληνες. Αν παρατηρήσετε, θα δείτε ότι τα Σκόπια τα αναφέρει ως Μακεδονία.
Πήγα στην υπεύθυνη δασκάλα και την ρώτησα γιατί χρησιμοποιεί αυτό το όνομα από την στιγμή που η χώρα στην οποία διαμένει δεν το αναγνωρίζει. Επίσης, τι θα την πείραζε να έβαζε το όνομα το οποίο αναγνωρίζει η Ελλάδα, απλά και μόνο για τα μάτια του κόσμου.
Η απάντησή της, σε πολύ έντονο ύφος ήταν ότι αυτή την ιστορία και την γεωγραφία διδάσκονται τα παιδιά στην Φινλανδία και στην Ευρώπη.  Της υπενθύμισα τότε ότι αυτά τα παιδιά τυγχάνει να είναι και Ελληνόπουλα.
Μου έτριξε τα δόντια, γύρισε την πλάτη της και μου έκλεισε την πόρτα στα μούτρα. Ένιωσα ταπεινωμένος.
Μία, υποτίθεται δασκάλα, την οποία πληρώνω κι από πάνω και στην οποία εμπιστεύομαι τα παιδιά μου, να τα διδάξει. Αναρωτιέμαι, τι!!!
Τι έχει να πει ο πολυπολιτισμικός μας δήμαρχος και όλοι αυτοί που σκίζουν τα ιμάτια τους για τα δικαιώματα όλων των άλλων εθνικοτήτων, πλην Ελλήνων, που ζουν στο Ελληνικό νησί μας;
Γιατί πρέπει εγώ να σέβομαι τους υπόλοιπους λαούς, όταν αυτοί δεν σέβονται το αίμα τόσων Ελλήνων, που έχει χυθεί για να είναι ελεύθεροι τώρα αυτοί να μετατρέπουν τα παιδιά μας σε γενίτσαρους;
Δεν πρέπει κάποιος να τους υπενθυμίσει ότι και αυτοί πρέπει να σέβονται την Ιστορία και τις παραδόσεις της χώρας, η οποία τους έχει δεχθεί και τους έχει αγκαλιάσει σαν δικά της παιδιά; Πρέπει ή όχι να αλλάξει άμεσα το όνομα στο χάρτη;
Πόση ταπείνωση θα πρέπει να υπομείνουμε ακόμη επειδή οι έχοντες την τοπική εξουσία δεν κάνουν το αυτονόητο… Να υπερασπιστούν την Ιστορία του λαού μας.
Αναρωτιέμαι ποια να είναι άραγε η άποψη των Ελλήνων γονιών των παιδιών».
Ιδού και η καταγγελία του Έλληνα γονιού:
«Σας καταγγέλλω ότι στο χώρο του πολυπολιτισμικού σχολείου Ρόδου, με ευθύνη του φινλανδικού τμήματος, βρίσκεται αναρτημένος χάρτης που αναφέρει τη χώρα Π.Γ.Δ.Μ. (αναγνωρισμένη διεθνώς FYROM) ως ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ.
Παρακαλώ να αλλάξει αμέσως η ονομασία και να εμφανίζεται έτσι όπως αναγνωρίζεται διεθνώς και όχι όπως στη δική τους χώρα ή ενδεχομένως σε κάποιες άλλες χώρες».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com