Παρασκευή 26 Δεκεμβρίου 2014

Οι 3 όροι-σοκ του επικαιροποιημένου μνημονίου… Περιορίζεται και επίσημα » η εθνική κυριαρχία....


Ως αποικιοκρατικού χαρακτήρα θεωρούνται 3 «ρήτρες» που επέβαλε η τρόικα ανάμεσα στους όρους για την υπογραφή της δίμηνης παράτασης της ισχύος του μνημονίου. Δείτε πως περιορίζεται» η εθνική κυριαρχία.
Τρεις όροι της επικαιροποιημένου μνημονίου της δίμηνης παράτασης προκαλούν έντονες αντιδράσεις, αφου αναιρούν κυρίαρχα εθνικά στοιχεία.
Σάλο στον πολιτικό κόσμο ακόμα και στο κυβερνών κόμμα προκαλούν τρεις όροι του επικαιροποιημένου μνημονίου, οι οποίοι θέτουν υπό αμφισβήτηση κυρίαρχα δικαιώματα οποιουδήποτε κυρίαρχου ανεξάρτητου κράτους, πόσο μάλλον ενός κράτους της ΕΕ.
Ξέχωρα από την αντίδραση που προκαλείται από το γεγονός ότι φέρουν την υπογραφή του Προέδρου της Δημοκρατίας και των μελών της κυβέρνησης, υπάρχει ήδη πολύ μεγάλη δυσαρέσκεια για τον τρόπο με τον οποίο οι ίδιοι οι δανειστές αντιμετωπίζουν την Ελλάδα και για το λόγο ότι “πρότειναν” και επέβαλαν τέτοιου είδους όρους-ασφαλιστικές “ρήτρες”, οι οποίες από οικονομικούς παράγοντες χαρακτηρίζονται “αποικιοκρατικού χαρακτήρα”.
Οι “ρήτρες” αυτές αναφέρουν ότι τα θέματα του ελληνικού κράτους με τουςν δανειστές θα υπάγονται στο δίκαιο των δανειστών και όχι στο δίκαιο του ελληνικού κράτους.
Παράλληλα, οποιαδήποτε διαφοροποίηση προκύψει σε σχέση με κάποιους από τους εφαρμοστικούς νόμους για αυτό το δίμηνο, η κρίση θα γίνει με βάση το δίκαιο των δανειστών και όχι το ελληνικό, πράγμα που θέτει υπό αμφισβήτηση ζητήματα όπως τα εργασιακά και το ασφαλιστικό, αφού όποια εκκρεμοδικία προκύψει θα κριθεί σε δικαστήριο της αλλοδαπής και όχι σε ελληνικό δικαστήριο.
Τέλος, προβλέπεται ότι κατά τη διάρκεια αυτής της δίμηνης παράτασης, τα περιουσιακά στοιχεία δεν θα βρίσκονται πλέον υπό την ομπρέλα του δημοσίου και της Τράπεζας της Ελλάδας, αίρεται δηλαδή η “ασυλία” των περιουσιακών στοιχείων από την ΤτΕ και το δημόσιο.
Σχολιάζοντας τα μέτρα και τις “ρήτρες” που προβλέπει το επικαιροποιημένο μνημόνιο και η δίμηνη παράταση, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Μητρόπουλος είπε στο ΣΚΑΪ ότι ο Αλέξης Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα δεχτούν δίμηνη παράταση του μνημονίου ή προληπτική στήριξη που να συνοδεύεται από πακέτο μέτρων.
«Δεν δικαιούμαστε, ούτε ο κ. Τσίπρας ούτε και εγώ, να δεχτούμε τη δίμηνη παράταση και να εφαρμόσουμε μέτρα», τόνισε ο κ. Μητρόπουλος, μιλώντας στο MEGA.
Μιλώντας στη συνέχεια στον ΣΚΑΪ, ο κ. Μητρόπουλος επανέλαβε πως ο κ. Τσίπρας «σε καμία περίπτωση δεν θα δεχτεί» τα «θανατηφόρα πακέτα» που συνοδεύουν την παράταση του προγράμματος ως τα τέλη Φεβρουαρίου ή την πιστωτική γραμμή ECCL που έχει πρακτικά εγκρίνει το Eurogroup.
Ανάλογες ήταν και οι δηλώσεις του την Τρίτη, όπου χαρακτήρισε “κατάπτυστο” το κείμενο συμφωνίας που υπέγραψε η κυβέρνηση για τη δίμηνη παράταση του μνημονίου
Ειδικότερα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι η κυβέρνηση δέχτηκε τις ρήτρες που ζήτησαν οι δανειστές μας και υπέγραψε συμφωνία που μειώνει την ελληνική κυριαρχία και το ελληνικό κοινοβούλιο, προκειμένου να δοθεί η δίμηνη παράταση του μνημονίου.
Σύμφωνα με τον κ. Μητρόπουλο, η Ελλάδα, η Τράπεζα της Ελλάδος και το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας παραιτούνται αμετάκλητα και άνευ όρων από οποιαδήποτε ασυλία περιουσιακών στοιχείων ακόμα και αυτών που θα αποκτηθούν στο μέλλον.
Ακόμη, ο κ. Μητρόπουλος υποστήριξε ότι η ελληνική κυβέρνηση αποδέχτηκε να υπαχθούν και να ερμηνεύονται όλες οι συμβατικές ή μη, υποχρεώσεις της χώρας που προκύπτουν από την δεύτερη τροποποιητική σύμβαση σύμφωνα με το αγγλικό δίκαιο.
Απαντώντας ο υπουργός Υγείας Μάκης Βορίδης κατηγόρησε τον κ. Μητρόπουλο ότι ξαναγυρίζει στο 2012 και επαναλαμβάνει τα ίδια ακριβώς που έλεγε και τότε περί εκχώρησης κυριαρχικών δικαιωμάτων.
«Θέλετε να μείνει χρηματοδοτικά ακάλυπτα η χώρα αυτούς τους δύο μήνες; Καμιά δεκαπενταριά ομιλητές σας λένε ότι επίκειται κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Εσείς χρηματοδοτικά, θέλετε η χώρα να είναι ακάλυπτη επί κυβέρνησής σας. Αυτό να το κάνετε με δική σας ευθύνη. Όχι με δική μας ευθύνη. Εμείς δεν θα το επιτρέψουμε αυτό», τόνισε ο κ. Βορίδης.


Με πληροφορίες από skai, newsbeast, 7imeres















http://www.hellasforce.com/blog/3-ori-sok-tou-epikeropiimenou-mnimoniou-periorizete-ke-episima-ethniki-kiriarchia/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com