Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2014

Αμερικανική αντιτρομοκρατική υπηρεσία έφθασε στα Τίρανα ...


Το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, αποφάσισε να στείλει στην Αλβανία καθώς και σε άλλες χώρες των Βαλκανίων με Μουσουλμάνους, ανώτερους εισαγγελείς για να συνδράμουν στην προσπάθεια των αρχών, να εμποδίσουν τους μουσουλμάνους πολίτες να ακολουθήσουν τρομοκρατικές ισλαμικές ομάδες.
Σύμφωνα με το αλβανικό δημοσίευμα της ora news,  η πρωτοβουλία αυτή αποτελεί μέρος της ενίσχυσης του προγράμματος για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας.
Σχετική ανακοίνωση εξέδωσε ο γενικός Εισαγγελέας, Eric Holder, ο οποίος εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι το προσωπικό των ΗΠΑ, θα βοηθήσει στη διερεύνηση όσων επιστρέφουν από τη Συρία και θα εμποδίσει την κατάταξη νέων τρομοκρατών στις ομάδες τζιχάντ της Μέσης Ανατολής.
«Μπορώ να δηλώσω ότι με την βοήθεια του Γραφείου Αντιτρομοκρατίας, του υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, αποφασίσαμε να στείλουμε ομοσπονδιακούς εισαγγελείς και ανώτερους αστυνομικούς συμβούλους σε βασικά σημεία των Βαλκανίων, της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής, για να συνεργασθούν με τις αρχές των χωρών αυτών, για διερεύνηση και δίωξη των ισλαμιστών. Το υπουργείο Δικαιοσύνης στέλνει σε τέσσερις βαλκανικές χώρες συμβούλους της αντιτρομοκρατίας», είπε ο Holder.
Άνθρωποι της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας των ΗΠΑ εστάλησαν στην Αλβανία, Βοσνία, Κροατία Κοσσυφοπέδιο και Σερβία (επαρχία Σάντζακ), χώρες από τις οποίες εκατοντάδες τζιχαντιστές πολεμούν στη Συρία και το Ιράκ στο πλευρό του ‘Ισλαμικού Κράτους’, πολλοί από τους οποίους επιστρέφουν σιωπηλά στις πατρίδες τους.
http://aftonomi.gr/politiki/item/4298-amerikaniki-antitromokratiki-ypiresia-efthase-sta-tirana.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com