Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2014

ΦΩΤΟ--ΑΥΤΗ είναι μια από τις χώρες με τον ισχυρότερο στρατό στον κόσμο! ...


Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα δείχνουν την στρατιωτική ισχύ τους σε μια χαοτική, μετά την Αραβική άνοιξη, Μέση Ανατολή.

Αυτό που κάποτε ήταν ένα έθνος με περιορισμένη παρουσία στη διεθνή σκηνή αποκτά προηγμένα όπλα, καθιερώνει την καθολική στρατιωτική θητεία, καθώς και την επέκταση του στόλου της σε μαχητικά αεροσκάφη και βαρέα οχήματα.

Μια χώρα με λιγότερο από 10 εκατομμύρια πολίτες έχει αποδειχθεί πρόθυμη, συχνά, να χρησιμοποιήσει τη στρατιωτική της δύναμη γύρω από την περιοχή.



Το μεγαλύτερο στοίχημα μπήκε τον Αύγουστο, όταν τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα συνεργάστηκαν με την Αίγυπτο για να βομβαρδίσουν τις παραστρατιωτικές ομάδες των ισλαμιστών.

Τα Εμιράτα είχαν συμβάλει με μια δωδεκάδα αεροσκάφη στην διεθνή εκστρατεία για την απομάκρυνση του Λίβυου δικτάτορα Μουαμάρ Καντάφι πίσω στο 2011 και το 2011, συνέβαλε με στρατεύματα στην εξέγερση στο Μπαχρέιν το 2011 ενώ η χώρα συμμετέχει και στο κυνήγι των τζιχαντιστών.



Βρίσκεται, επίσης, στον κατάλληλο ρυθμό για να γίνει η τρίτη μεγαλύτερη αμυντική εισαγωγέας στον κόσμο το 2015.

Τα Εμιράτα είχαν την 15η υψηλότερη στρατιωτική δαπάνη από οποιαδήποτε άλλη χώρα στον κόσμο το 2013, σύμφωνα με το Διεθνές Ινστιτούτο Ερευνών Ειρήνης της Στοκχόλμης και οι στρατιωτικές δαπάνες της έχουν σχεδόν διπλασιαστεί τα τελευταία δέκα χρόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com