Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2014

Σοβαρό επεισόδιο ανοικτά της Κω: Τουρκικό υποβρύχιο απείλησε σκάφος του Λ.Σ.!


Για θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο κάνουν λόγο τα τουρκικά ΜΜΕ το οποίο σημειώθηκε σήμερα το μεσημέρι.
Ελληνικό σκάφος του ΛΣ στην προσπάθειά του να παρενοχλήσει αναχαιτίσει Τούρκους ψαράδες ήρθε αντιμέτωπο με τουρκικό υποβρύχιο (!) το οποίο έσπευσε στο σημείο προκειμένου να βοηθήσει τους Τούρκους αλιείς.
Το ελληνικό σκάφος του Λ.Σ. είχε αποπλεύσει από την Κω και εισήλθε παραβιάζοντας τουρκικά  χωρικά ύδατα ανοικτά της Αλικαρνασσού  και πλησίασε σε απόσταση 50 μέτρων τα τουρκικά αλιευτικά αναγκάζοντας του Τούρκους να καταφύγουν στην τουρκική ακτή για δύο ώρες περίπου, σύμφωνα πάντα με το τουρκικό δημοσίευμα.
Σε απάντηση το τουρκικό Ναυτικό έστειλε υποβρύχιο(!) το όποιο είχε αποπλεύσει από τη βάση του στη Μαρμαρίδα στην περιοχή απέναντι από την Ρόδο και την ώρα του επεισοδίου βρισκόταν σε πορεία για το Κουσάντασι. 
Το τουρκικό υποβρύχιο αναδύθηκε δείχνοντας την τουρκική σημαία στο σκάφος του Λ.Σ. το οποίο και αποχώρησε από την περιοχή πριν όμως επιστρέψει ξανά πίσω προς τα τουρκικά παράλια. Μάλιστα οι Τούρκοι αναφέρουν πως το επεισόδιο έγινε στις 2 το μεσημέρι.
Όπως αναφέρεται η «ένταση» υποχώρησε γύρω στις 3:20 το μεσημέρι όταν το ελληνικό σκάφος αποχώρησε αφήνοντας τους Τούρκους ψαράδες να συνεχίσουν να συνεχίσουν την αλιεία τους.
Στην ουσία πρόκειται για περιστατικό παράνομης αλιείας Τούρκων ψαράδων σε ελληνικά χωρικά ύδατα με το σκάφος του Λ.Σ, να επιχειρεί να τους διώξει από εκεί, κάτι που γίνεται επανειλημμένα.
Αλλά το πρόβλημα είναι βέβαια ο πλους του τουρκικού υποβρυχίου το οποίο κινήθηκε εντός των χωρικών υδάτων παρενοχλώντας ουσιαστικά το σκάφος του ΛΣ.
Πρόκειται για ξεκάθαρη περίπτωση συντήρησης της έντασης που επικρατεί τόσο στο Αιγαίο νόσο και στην κυπριακή ΑΟΖ από τουρκικής πλευράς με την Ελλάδα να βρίσκεται σε διαρκή υποχώρηση.

























defencenet.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com