Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2014

Αλ. Τσίπρας: Συναίνεση για ημερομηνία εκλογών και Πρόεδρο της Δημοκρατίας ...




Την διάλυση της Βουλής με απόφαση του Συμβουλίου των Πολιτικών αρχηγών ζήτησε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο Αλέξης Τσίπρας όπως δήλωσε μετά την συνάντηση που είχαν στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ο κ.Τσίπρας βγαίνοντας από το Προεδρικό Μέγαρο είπε ότι ζήτησε:

- Την άμεση σύγκληση του Συμβουλίου Πολιτικών αρχηγών για να συμφωνήσουν στην ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών πριν την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας και πριν από τη νεα συμφωνία που θα γίνει με τους εταίρους μας.

- Να διερευνηθεί αν μπορεί να επιτευχθεί συμφωνία στο πρόσωπο του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας που θα μπορούσε να εκλεγεί με ευρύτατη πλειοψηφία από τη νεα Βουλή.

«Αν γίνουν αυτά τα δυο θα δημιουργήσουν νέα κλίμα για την εικόνα της χώρας μας και θα στείλουν μήνυμα τόσο στο εσωτερικό, όσο και στο εξωτερικό», είπε ο κ. Τσίπρας.

Ο κ. Τσίπρας είπε ότι «...υπάρχουν κίνδυνοι από την επιμονή της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού να οδηγήσει τον τόπο σε μια παρατεταμένη περίοδο τεχνητής πόλωσης και κινδυνολογίας σε μια στιγμή που είναι ανοικτό το ενδεχόμενο νέας δεσμευτικής συμφωνίας με τους εταίρους».

Και συνέχισε: «Τούτη την ώρα ο τόπος χρειάζεται με ομαλό και συντεταγμένο τρόπο να υπάρξει κυβέρνηση ισχυρή με λαϊκή εντολή και ισχυρή κοινωνική στήριξη πάνω σε ένα εθνικό σχέδιο διαπραγμάτευσης.

Ο κ. Τσίπρας επιτέθηκε εκ νέου στον Αντώνη Σαμαρά λέγοντας ότι η επιλογή του να οδηγήσει την χώρα σε μια παρατεταμένη και νοσηρή περίοδο έντασης μέχρι τον Μάρτη παρά το γεγονός ότι δεν διαθέτει την απαιτούμενη κοινοβουλευτική πλειοψηφία για εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας είναι επιλογή αποσταθεροποίησης.

«Τούτη την ώρα η χώρα χρειάζεται σταθερότητα και πρέπει να συμβάλλουμε όλοι ώστε να οδηγηθούμε με συντεταγμένο τρόπο στην δημοκρατική διαδικασία. Σε κλίμα συννενόησης και όχι σε κλίμα τυφλής σύγκρουσης και γι' αυτό επισκεφθήκαμε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Για να απευθύνουμε έκκληση σε όλες τις πολιτικές δυνάμεις να υπάρξει η ύστατη συνεννόηση στα αυτονόητα.
 

Όπως δήλωσε στο Νewsit o συνταγματολόγος Γιώργος Σωτηρέλης "η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών δεν είναι θεσμός που προβλέπεται από το Σύνταγμα, είναι πολιτικός θεσμός. Τώρα, το τι θα συζητήσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας με τους πολιτικούς αρχηγούς είναι θέμα συνδιαμόρφωσης της ατζέντας. Επομένως δεν υπάρχει θέμα αν γίνεται ή δε γίνεται. Ο Τσίπρας μπορεί να θέσει όποιο ζήτημα θέλει και αν συμφωνήσουν φυσικά μπορούν να γίνουν εκλογές αλλά το βασικό είναι να συμφωνήσει η κυβέρνηση. Γιατί η κυβέρνηση πρέπει να πάρει την πρωτοβουλία για να διαλύσει τη Βουλή πριν την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας. Όμως από τη στιγμή που η κυβέρνηση αντιδρά, δε μπορεί να γίνει τίποτα. Το θέμα είναι καθαρά πολιτικό, θεσμικά δεν έχουμε να συζητήσουμε τίποτα. Θεσμικά για να γίνουν εκλογές πρέπει να το ζητήσει η κυβερνηση για σοβαρό εθνικό θέμα".

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΙΣΜΗΝΗ ΛΕΝΤΖΟΥ
Άμεση σύγκληση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών προκειμένου να συμφωνηθεί η ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών πριν την προεδρική εκλογή και πριν την υπογραφή νέων συμφωνιών με τους εταίρους, ζήτησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια - See more at: http://left.gr/news/al-tsipras-na-sygklithei-amesa-symvoylio-arhigon-gia-na-kathorisoyme-imerominia-eklogon#sthash.O68zgfm0.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com