Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2014

Α. Τσίπρας: «Ιδού η κάλπη, ιδού και το πήδημα!» ...


«Την ψήφο εμπιστοσύνης την δίνει ο λαός και όχι οι κυβερνήσεις στον εαυτό τους», τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην ομιλία του στο φεστιβάλ της νεολαίας - «Ο λαός και η νεολαία θα υπερασπιστούν τη Δημοκρατία όπως ορίζει το Σύνταγμα» υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας.
 Σίγουρος και αποφασισμένος όσο ποτέ άλλοτε εμφανίστηκε ο Αλέξης Τσίπρας στο φεστιβάλ νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ. Όπως χαρακτηριστικά είπε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ έχουν αρχίσει και φοβούνται την ραγδαία άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ πλην όμως «ο λαός και η νεολαία θα υπερασπιστούν τη Δημοκρατία όπως ορίζει το Σύνταγμα τόνισε με νόημα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης».
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έγινε δεκτός εν μέσω θερμών χειροκροτημάτων από το πλήθος που τον υποδέχθηκε ως εν αναμονή πρωθυπουργό.
Ο Αλέξης Τσίπρας ξεκίνησε την ομιλία του λέγοντας ότι ΠΑΣΟΚ και ΝΔ θέλουν τη νεολαία υποταγμένη: «Οι αντίπαλοί μας φοβούνται γιατί θέλουν το λαό κλεισμένο σπίτι και μια νεολαία σκυφτή, ημιμαθή και απαισιόδοξη. Υποταγμένη στο φόβο, στην απάθεια, και στο βόλεμα. Εμείς θέλουμε μια νεολαία όρθια, μαχόμενη, αισιόδοξη για το αύριο που θα χτίσουν τα δικά της τα χέρια».
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι όλο και μεγαλύτερο μέρος του κόσμου συντάσσεται στο πλευρό της αριστεράς και όπως είπε το κόμμα του είναι έτοιμο να αναλάβει τις ευθύνες της διακυβέρνησης:
«Θέλω, λοιπόν, να διαβεβαιώσω όλες τις νέες και τους τους νέους, όλους τους Έλληνες, ότι είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε τις ευθύνες που θα μας εμπιστευτεί ο ελληνικός λαός.
Κι όταν λέω έτοιμοι δεν εννοώ έτοιμοι να διαχειριστούμε τη σημερινή κατάσταση.
Αυτό θα ήταν το πιο απλό και για να σας πω την αλήθεια θα μπορούσαμε να το κάνουμε πολύ καλύτερα από τους φωστήρες που μας κυβερνούν σήμερα.
Δεν είναι όμως δική μας δουλειά, ούτε δική μας φιλοδοξία, ούτε δική μας πρόθεση, η αναπαραγωγή της κοινωνικής αδικίας και της αυταρχικής αναλγησίας.
Εμείς δεν θα παίξουμε όπως προσδοκούν και όπως προεξοφλούν ορισμένοι με τους κανόνες του παιγνιδιού που οδήγησε στη σημερινή τραγωδία.
Εμείς θα αλλάξουμε τους κανόνες».

Κάποιοι όπως είπε τρέμουν στην ιδέα ότι θα έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ διότι έχουν κάνει την εξουσία τσιφλίκι τους, ενώ όπως τόνισε για όλους αυτούς τελειώνει το πάρτι:
«Αυτοί που τρέμουν στην ιδέα, να έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ και να τους πει : «Το πάρτι τελείωσε. Από εδώ και στο εξής θα υπάρχουν κανόνες και μοναδικό μας κριτήριο το συμφέρον του λαού και του τόπου.» .

Όπως είπε ο κ. Τσίπρας, Σαμαράς και Βενιζέλος μας «τρολάρουν» όταν ισχυρίζονται ότι είναι αντιμνημονιακοί και ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα μας γυρίσει στα μνημόνια.
«Τόσο πολύ άτσαλα όμως που φτάνουν στο σημείο - για να χρησιμοποιήσω και μια έκφραση προσφιλή στο λεξιλόγιο της νέας γενιάς του διαδικτύου – φτάνουν στο σημείο του «τρολ».
Πως αλλιώς να σχολιάσει κανείς τη νέα γραμμή της κυβέρνησης, ότι ο κος Σαμαράς και ο κος Βενιζέλος έγιναν αντιμνημονιακοί που βγάζουν τη χώρα από το μνημόνιο, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ «μας γυρίζει στα μνημόνια».
Τι άλλο να πει κανείς πέρα από το ότι το Μέγαρο Μαξίμου, μην έχοντας πια άλλο επιχείρημα άρχισε να «τρολάρει» ασυστόλως.
Αλλά δικαίωμά τους είναι να τρολάρουν όσο θέλουν, ας μη νομίζουν όμως ότι μπορούν να πείσουν έτσι κανέναν» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του χαρακτήρισε «φούσκες» όλες τις εξαγγελίες της κυβέρνησης, φούσκα το Παρίσι, φούσκα η συνάντηση με τη Μέρκελ, φούσκα οι κόκκινες γραμμές:
«Η αλήθεια είναι τόσο πεισματάρα που οι φούσκες δεν κρύβονται.
Φούσκα αποδείχτηκε το Παρίσι.
Όπου πήγανε υποτίθεται συμβολικά για να κηρύξουν το τέλος των Μνημονίων.
Και γύρισαν δαρμένοι και φορτωμένοι με περισσότερες απαιτήσεις από την τρόικα.
Φούσκα αποδείχτηκε η παρουσία του κ. Σαμαρά στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Η οποία έσκασε μάλιστα στα μούτρα των απογοητευμένων βουλευτών του, που έμειναν με τον ΕΝΦΙΑ στο χέρι.
Φούσκα αποδείχτηκε το ταξίδι του κ. Σαμαρά στην Μέρκελ.

Όπου πήγε για να αναστρέψει το φιάσκο της Διεθνούς Έκθεσης.
Και γύρισε με την εντολή να κάνει τα μαθήματά του.
Φούσκα αποδείχτηκαν και οι κόκκινες γραμμές απέναντι στην τρόικα.
Μπροστά στην οποία οι Έλληνες υπουργοί προσέρχονται με το κεφάλι κάτω για να διαπραγματευτούν το δικό μας αύριο.
Φούσκα και κύκνειο άσμα τους θα αποδειχτεί και η συζήτηση που προκαλούν για να πάρουν ψήφο εμπιστοσύνης.

Έχει βέβαια και την αστεία πλευρά του αυτό».
Ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε ψήφο αγωνίας την κίνηση Σαμαρά - Βενιζέλου να προχωρήσουν σε ψήφο εμπιστοσύνης, καθώς όπως είπε έχουν ημερομηνία λήξης:
«Εμείς λέμε λοιπόν ότι η ψήφος που ζητάνε από τους ίδιους τους βουλευτές τους δεν είναι ψήφος εμπιστοσύνης.
Είναι ψήφος αγωνίας.
Την αγωνία τους παρατείνουν. Και αυτό μόνο για λίγες εβδομάδες.
Όμως στην Ελλάδα έχουμε ακόμα δημοκρατία. Τραυματισμένη από τις πολιτικές των μνημονίων, αλλά ζωντανή.
Αυτή τη δημοκρατία ο λαός και η νεολαία του θα την υπερασπιστούν, όπως ορίζει το Σύνταγμα της χώρας.
Και στη δημοκρατία καμιά κυβέρνηση δεν μπορεί να σταθεί, αν δεν έχει την στήριξη της κοινωνικής πλειοψηφίας».

Όπως χαρακτηριστικά είπε την εμπιστοσύνη την δίνει ο λαός και όχι αυτοί που κυβερνούν μεταξύ τους:
«Την ψήφο εμπιστοσύνης την δίνει ο λαός.
Και την δίνει ανοιχτά και καθαρά, μέσα από τις εκλογές.
Αν θέλουν όντως ψήφο εμπιστοσύνης, αν διεκδικούν ψήφο εμπιστοσύνης, αν έχει κάποιο νόημα γι' αυτούς η εμπιστοσύνη του λαού, ξέρουν το δρόμο:
Ιδού η κάλπη, ιδού και το πήδημα».

 


























newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com