Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2014

Μέγα "φάουλ" Γ.Ε.Σ. με μετάθεση γυναίκας λοχία που γύρισε από άδεια μητρότητας !!.....


Η γραφειοκρατία και η αδιαφορία στην εξουσία. Καταστροφικός συνδυασμός σ΄ όλο τον κρατικό μηχανισμό, ειδικά στις Ένοπλες Δυνάμεις. Παραδείγματα πολλά και εντοπίσαμε το πιο πρόσφατο.Η ιστορία μιας εγκύου στρατιωτικού είναι χαρακτηριστικό.

Σύμφωνα με την απόφαση του ΥΠΕΘΑ υπ’αριθ. Φ.411/253437/Σ.2358/1 Ιουλ 2013/ΓΕΕΘΑ/Β΄ΚΛ/Β1 (ΦΕΚ Β΄1631/1-7-2013) στην παρ.4 εδ.α΄ του άρθρου 4, «….Οι γυναίκες στελέχη των ΕΔ που επιστρέφουν από άδεια κύησης − τοκετού, τοποθετούνται στον τόπο προτίμησής τους, εφόσον υπάρχει κενή οργανική θέση σύμφωνα με τους ΠΟΥ του οικείου Κλάδου, άλλως σε όμορη περιφερειακή ενότητα, όπου και δύνανται να παραμείνουν για πέντε (5) έτη, εφόσον το επιθυμούν, υπό την επιφύλαξη της διάταξης του άρθρου 5 § 1 α (γ) του νόμου 3883/2010 (ΦΕΚ Α΄167), που αφορά στην απόκτηση των απαιτουμένων προσόντων για την υπηρεσιακή τους εξέλιξη».

Μια λοχίας, λοιπόν ΕΠΟΠ, μονιμοποιημένη και άρα ικανή να απολάβει αυτό το δικαίωμα, γύρισε από άδειες μητρότητας τον Ιούνιο και περίμενε μετάθεση στους Νομούς της Κρήτης καθώς εκεί είναι ο σύζυγος και τέλος πάντων, εκεί είναι που θέλει να κάνει χρήση του Δικαιώματος που παρέχει η Πολιτεία, έχοντας δηλώσει αυτό με τις προβλεπόμενες Δηλώσεις Επιθυμίας.


Το ΓΕΣ όμως, παρά την πρόβλεψη του νόμου του προϊσταμένου Υπουργείου, την μεταθέτει στην Αθήνα με την Διοικητική Πράξη μεταθέσεων με Αρ. Φ.411.4/29/792555/Σ.2398 από 26 Ιουν 2014 του Γενικού Επιτελείου Στρατού/Διεύθυνση Υγειονομικου/1ο Γρ…


Κατά αυτής της πράξης / μετάθεσης η Λοχίας προσφεύγει διοικητικά με την εκ νόμου ενδικοφανή προσφυγή παρακαλώντας να της χορηγηθεί το δικαίωμα του ΥΠΕΘΑ και το ΓΕΣ απορρίπτει αδικαιολογήτως με την με Αρ. Φ.411.3/57/796269/Σ.3196 από 21 Αυγ 2014 του Γενικού Επιτελείου Στρατού/Διεύθυνση Υγειονομικού. Υπογραμμίζουμε ότι η Λοχίας ΔΕΝ εμπίπτει στις επιφυλάξεις για απόκτηση προσόντων για υπηρεσιακή εξέλιξη, κοινώς διαπιστώνεται μια δυστροπία του ΓΕΣ/ΔΥΓ να παραχωρήσει το εκ του νόμου δικαίωμα.

Η Λοχίας έχει ήδη αιτηθεί Αίτηση Αναστολής στο αρμόδιο Διοικητικό Δικαστήριο το οποίο αναμένει τις απόψεις του ΓΕΣ/ΔΥΓ, ενώ το ΓΕΣ δεν έχει ακόμα απαντήσει στην από 02 Οκτ 2014 αναφορά της για παράταση λίγων ημερών με σκοπό να ασκήσει τα εκ του νόμου δικαιώματά της….Ας ελπίσουμε ότι ο Έλληνας Δικαστής θα «φρενάρει» την ισχυρά Διοίκηση που ενεργεί με τους δικούς της νόμους, αλλά καλό θα ήταν το ΓΕΣ/ΔΥΓ να προλάβει αυτήν την αμαύρωση από την στέρηση του δικαιώματας στην νεαρή μητέρα….













onalert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com