Δευτέρα, 13 Οκτωβρίου 2014

Ετοιμάζουν φόρο 15 έως 20 ευρώ ανά επιβάτη στα αεροδρόμια !!!


Με πρόσχημα τα έργα αναβάθμισης οι ιδιώτες που θα εκμεταλλεύονται τα αεροδρόμια θα ζητήσουν και επιπλέον επιβάρυνση από τους καταναλωτές – Θα πάρουν τα αεροδρόμια για 30 έως 50 χρόνια και δεν θα επενδύσουν ούτε σεντ
Άλλη μια επιτυχία της «κυβέρνησης» έρχεται στο φως της δημοσιότητας. Όπως αποκαλύπτει η Εφημερίδα των Συντακτών η κυβέρνηση όχι μόνο θα παραχωρήσει την εκμετάλλευση των αεροδρομίων σε ιδιώτες για 50 χρόνια, αλλά οι ιδιωτικοί όμιλοι που θα τα αναλάβουν δεν θα βάλουν «δεκάρα τσακιστή» από την τσέπη τους για τα έργα υποδομών. Κοινώς, η πώληση των αεροδρομίων θα στηριχθεί στις… πλάτες των επιβατών.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα «μαγειρεύεται» κεφαλικός φόρος από 14,5 έως και 20 ευρώ ανά επιβάτη, κατά τα πρότυπα του «σπατόσημου», μέσω της ιδιωτικοποίησης των περιφερειακών αεροδρομίων από το ΤΑΙΠΕΔ. Οι ιδιωτικοί όμιλοι που θα τα αναλάβουν θα τα εκμεταλλεύονται για 30 έως 50 χρόνια.
Περιφερειακό «σπατόσημο», προφανώς για τη χρηματοδότηση των έργων αναβάθμισης, προβλέπουν τα σχέδια του ΤΑΙΠΕΔ για τη δήθεν ιδιωτικοποίηση των περιφερειακών αεροδρομίων.
Έγκυρη πηγή ανέφερε στην «Εφ.Συν.» ότι με βάση τα… ψιλά γράμματα της διακήρυξης του διαγωνισμού θα επιβάλλεται «κεφαλικός φόρος» 14,5 ευρώ ανά αναχωρούντα επιβάτη για τα πέντε χρόνια που προβλέπεται η περίοδος κατασκευής, ο οποίος στη συνέχεια θα μονιμοποιηθεί και θα αυξηθεί στα 20 ευρώ!

Οι όμιλοι που θα αναλάβουν τα περιφερειακά αεροδρόμια θα πάρουν την εκμετάλλευση για 30 χρόνια, με δυνατότητα παράτασης της σύμβασης για άλλη μια δεκαετία. Νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο χρόνος θα αυξηθεί στα 50 χρόνια και η υποχρέωση ολοκλήρωσης των επενδύσεων, που υπολογίζονται σε 250-300 εκατ. ευρώ, «ξεχύλωσε» από τα τρία στα πέντε χρόνια, μετά την υπογραφή της σύμβασης.
Αν το ρεπορτάζ της εφημερίδας αποδειχθεί αληθές και δεν διαψευστεί από την κυβέρνηση, τότε θα μιλάμε για άλλη μια «αναπτυξιακή επιτυχία» της κυβέρνησης Σαμαρά.


Πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr