Τετάρτη, 29 Οκτωβρίου 2014

Οι Τούρκοι κάνουν"υποβρύχιο ψάρεμα" στην Κυπριακή ΑΟΖ καί .....


Την ώρα που ο Ευάγγελος Βενιζέλος ως Υπουργός Εξωτερικών της χώρας έχει μεταβεί στην Κύπρο για την αυριανή συνάντηση με τους ομολόγους του της Αιγύπτου και της Κυπριακής Δημοκρατίας, οι Τούρκοι κάνουν “πάρτι” στην ΑΟΖ της μαρτυρικής μεγαλονήσου.
Θετική εξέλιξη σίγουρα η τριμερής διάσκεψη Αιγύπτου-Ελλάδος- Κύπρου αλλά οι ανακοινώσεις δεν ωφελούν τίποτα την στιγμή που ξεχειλίζει η προκλητικότητα της Άγκυρας. Όπως έγινε γνωστό πέρα από τα δύο πολεμικά πλοία, τα οποία εδώ και μια εβδομάδα συνοδεύουν το «Μπαρμπαρός» στην κυπριακή ΑΟΖ, σε πολύ κοντινή απόσταση βρίσκεται και υποβρύχιο του τουρκικού στόλου!
Το τουρκικό υποβρύχιο είναι από την πρώτη στιγμή στη συνοδεία του σεισμογραφικού σκάφους, αλλά η παρουσία του δεν έγινε γνωστή. Η Τουρκία, μ’ αυτόν τον τρόπο, θέλησε να «θωρακίσει» την παρουσία εντός των «οικοπέδων» της ΑΟΖ, την παρουσία του «Μπαρμπαρός» για ολοκλήρωση των ερευνών που διενεργούν.
Αρμόδια στρατιωτική πηγή ανέφερε στην εφημερίδα «Φιλελεύθερος» ότι είναι συνήθης τακτική τόσο από την Τουρκία όσο και από άλλες χώρες που διαθέτουν Πολεμικό Ναυτικό, όταν βρίσκονται σε αποστολή φρεγάτες ή κορβέτες, να τις συνοδεύει κάποιο υποβρύχιο.
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος αντί να προβεί πάλι σε βαθυστόχαστες δηλώσεις ας κάνει κάτι χειροπιαστό για την τουρκική προκλητικότητα εντός της κυπριακής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης που συνεχίζεται, καθώς φαίνεται ότι πέραν από τα δύο πολεμικά πλοία, τα οποία εδώ και μια εβδομάδα συνοδεύουν το «Μπαρμπαρός», σε πολύ κοντινή απόσταση βρίσκεται και υποβρύχιο του τουρκικού στόλου.
Το τουρκικό υποβρύχιο είναι από την πρώτη στιγμή στη συνοδεία του σεισμογραφικού σκάφους, αλλά η παρουσία του δεν έγινε γνωστή. Η Τουρκία, μ’ αυτόν τον τρόπο, θέλησε να «θωρακίσει» την παρουσία εντός των «οικοπέδων» της ΑΟΖ, την παρουσία του «Μπαρμπαρός» για ολοκλήρωση των ερευνών που διενεργούν.
Η παρουσία του τουρκικού υποβρύχιου στην περιοχή που «βολτάρει» το «Μπαρμπαρός» επιβεβαιώθηκε την περασμένη εβδομάδα από πλοία της UNFIL που βρέθηκαν εντός της κυπριακής ΑΟΖ, στο πλαίσιο των ερευνών εντοπισμού των δύο επιβαινόντων του μικρού αεροσκάφους Diamond.
Σύμφωνα με πληροφορίες τα ανθυποβρυχιακά συστήματα των πλοίων που ανταποκρίθηκαν στις κλήσεις για βοήθεια «χτύπησαν» το υποβρύχιο της Άγκυρας να πλέει εντός της κυπριακής ΑΟΖ.
Όσον αφορά στα άλλα δύο πολεμικά πλοία, που συνοδεύουν το «Μπαρμπαρός», αντικαθίστανται για σκοπούς ανεφοδιασμού και τη θέση τους στις περιοχές έρευνας λαμβάνουν άλλα πολεμικά πλοία.http://www.makeleio.gr/?p=195899

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr