Πέμπτη, 30 Οκτωβρίου 2014

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΜΑΡΤΥΡΙΟ ΤΩΝ ΜΙΚΡΟΜΟΛΟΓΙΟΥΧΩΝ .......Η Τράπεζα Πειραιώς ταλαιπωρεί ανύπαντρη μητέρα δύο παιδιών για 25.000 ευρώ!

Από έλλειψη ανθρωπιάς και κοινωνικής ευαισθησίας χαρακτηρίζεται για μία ακόμα φορά η στάση των τραπεζών, απέναντι σε ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, οι οποίες εξαιτίας του PSI έχασαν τις περιουσίες τους.

 Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση μίας ανύπαντρης μητέρας δύο παιδιών, εκ των οποίων το ένα αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας. Η γυναίκα διεκδικεί 25.000 ευρώ από την Τράπεζα Πειραιώς, ποσό που είχε επενδύσει σε ομόλογα του ελληνικού δημοσίου.
Τη Δευτέρα 27 Οκτωβρίου επρόκειτο να συζητηθεί η αγωγή της μικρομολογιούχου ενώπιον του Ειρηνοδικείου της Αθήνας, αλλά αναβλήθηκε για τον προσεχή Φεβρουάριο. Το σχετικό αίτημα κατέθεσε η δικηγόρος της Τράπεζας Πειραιώς, γεγονός που καθυστερεί την απόφαση και παρατείνει την αγωνία της ανύπαντρης μητέρας.
Η υπόθεση αυτή αποτελεί μέρος του αγώνα μέχρις εσχάτων, που εξακολουθούν να δίνουν οι μικρομολογιούχοι του ελληνικού δημοσίου, ακόμα και μετά την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, που έκρινε συνταγματικό το «κούρεμα» (PSI) των ομολόγων τον Μάρτιο του 2012.
Όπως επισημαίνει ο δικηγόρος της ομολογιούχου, Γιάννης Κυριακόπουλος, η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας όσον αφορά το σκέλος των διεκδικήσεων των επενδυτών από τις τράπεζες υπήρξε ιδιαίτερα ενισχυτική, καθώς στο σκεπτικό της επισημαίνεται πως οι αξιώσεις τους μπορούν να ασκηθούν μόνο κατά των πιστωτικών ιδρυμάτων.
Ήδη τους επόμενους μήνες, τον Δεκέμβριο του 2014 και τον Ιανουάριο του 2015, έχουν προγραμματιστεί να συζητηθούν οι αγωγές και άλλων ομολογιούχων ενώπιον του Ειρηνοδικείου. Συνολικά ο κ. Κυριακόπουλος εκπροσωπεί 1.200 μικρομολογιούχους (οι 650 εξ αυτών είναι απολυμένοι εργαζόμενοι της Ολυμπιακής Αεροπορίας, οι οποίοι αντί αποζημίωσης έλαβαν ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου). Ήδη σε ευρωπαϊκό επίπεδο, από τα γερμανικά και τα αυστριακά δικαστήρια, έχουν εκδοθεί πέντε αποφάσεις με τις οποίες δικαιώνονται κάτοχοι ομολόγων ελληνικού δημοσίου, οι οποίοι διεκδικούσαν αποζημίωση από τις τράπεζες.

http://www.newsbomb.gr/ellada/dikaiosynh/story/515852/synexizetai-to-martyrio-ton-mikromologioyxon

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr