Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2014

Πλειστηριασμοί και στο 50% της αντικειμενικής του ακινήτου ...



Ακόμη και από το 50% της αντικειμενικής του αξίας θα ξεκινά η τιμή εκκίνησης του πλειστηριασμού ενός ακινήτου, σύμφωνα με τα όσα συμφώνησε η κυβέρνηση με την τρόικα.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το πλαίσιο συνεργασίας που συμφωνήθηκε, η ελάχιστη τιμή εκκίνησης ενός πλειστηριασμού θα είναι το 66% της αντικειμενικής αξίας του ακινήτου.
Αν κατά τον πρώτο γύρο δεν εντοπίζεται αγοραστικό ενδιαφέρον, η διαδικασία θα επαναλαμβάνεται αυτή τη φορά με τιμή εκκίνησης το 50% της αντικειμενικής αξίας του ακινήτου.
Αν και πάλι δεν υπάρχει αγοραστικό ενδιαφέρον, τότε ο ορισμός της τιμής αφετηρίας του πλειστηριασμού θα αποτελεί απόφαση της Δικαιοσύνης.
Σε ότι αφορά το ενδεχόμενο οριζόντιας μείωσης των αντικειμενικών αξιών κάτι τέτοιο δεν φαίνεται να έχει συζητηθεί, σύμφωνα με πληροφορίες, ενώ αναφορικά με τη μείωση των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων κάτι τέτοιο δεν έχει συζητηθεί.
Τι συμβαίνει με τις ληξιπρόθεσμες οφειλές
Στο μεταξύ το επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται να έρθουν προς ψήφιση στη Βουλή δύο νομοθετικές ρυθμίσεις, οι οποίες και θα αφορούν τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών.
Η πρώτη θα αφορά την τακτοποίηση των χρεών προς την εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία, η οποία θα κατατεθεί από το υπουργείο Οικονομικών και το υπουργείο Εργασίας, ενώ η δεύτερη θα είναι η διευθέτηση συνολικά των οφειλών επιχειρήσεων και φυσικών προσώπων και θα συμπεριλαμβάνει και τις οφειλές προς τις τράπεζες. 






















defencenet.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com