Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2014

Ηλεκτρονική παρακολούθηση στελέχους του Λαϊκού Συνδέσμου-X.A. - Είχαν παγιδεύσει το ΙΧ του




Για περισσότερο από 1,5 ώρα τα στελέχη του ΤΕΕΜ (Τμήμα Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών) επιχειρούσαν στην οδό Σπαρτής, στη Νέα Ιωνία, ύστερα από τηλεφώνημα για ύποπτο αντικείμενο κάτω από ένα ΙΧ αυτοκίνητο, το οποίο τελικά αποδείχθηκε ότι ήταν συσκευή ηλεκτρονική παρακολούθησης του εν λόγω πολιτικού.
 
Το όχημα ανήκει σε στέλεχος του Λαϊκού Συνδέσμου-X.A. και αυτό οδήγησε στην άμεση κινητοποίηση της  ΕΛ.ΑΣ.
 
Όταν οι εξειδικευμένοι αστυνομικοί έφθασαν στο σημείο, είδαν ότι κάτω από το αυτοκίνητο, "κολλημένο" σε αυτό ήταν ένα πακέτο τυλιγμένο με αλουμινόχαρτο. Από αυτό εξήχαν κάποια καλώδια και έτσι αποφάσισαν να συνεχίσουν τις ενέργειές τους με το "ρομπότ".
 
Το ειδικό μηχάνημα, εκτός από τις δαγκάνες, που διαθέτει, ώστε ο χειριστής του με τηλεχειρισμό να προχωρά σε όλες τις διαδικασίες από απόσταση, έχει και κάμερα, η οποία μεταφέρει την εικόνα στον χειριστή.
 
Τα στελέχη του ΤΕΕΜ ανοίγοντας με το ρομπότ το αλουμινόχαρτο είδαν ότι δεν πρόκειται για εκρηκτικό μηχανισμό, αλλά για ένα GPS tracker, συσκευή παρακολούθησης δηλαδή, η οποία μάλλον ήταν και ενεργή, καθώς είχε και κάρτα sim, προκειμένου να μεταφέρει τα δεδομένα μέσω δικτύου κινητής τηλεφωνίας.
 
Οι αστυνομικοί δεν πυροδότησαν το "πακέτο", το οποίο θα στείλουν στα εγκληματολογικά εργαστήρια προς εξερεύνηση για δακτυλικά αποτυπώματα και DNA, ενώ θα ερευνηθεί και πού αντιστοιχεί η κάρτα sim, ώστε να φθάσουν στα ίχνη του ανθρώπου, που παρακολουθούσε τον ιδιοκτήτη του αυτοκινήτου.
 

















defencenet.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com