Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2014

Η Αλ-Κάιντα της Υεμένης ανέλαβε την ευθύνη της επίθεσης κοντά στην πρεσβεία των ΗΠΑ ...




Η Aλ Κάιντα της Υεμένης ανέλαβε την ευθύνη για τη ρίψη μιας ρουκέτας το Σάββατο κοντά στην πρεσβεία των ΗΠΑ στη Σανάα, την ώρα που η αμερικανική διπλωματική αποστολή εξέφρασε αμφιβολίες για το γεγονός ότι η πρεσβεία της βρέθηκε στο στόχαστρο μιας επίθεσης.
Η οργάνωση «είχε ως στόχο την αμερικανική πρεσβεία στη Σανάα εκτοξεύοντας μία αντιαρματική ρουκέτα τύπου Law» διαβεβαίωσε σε μία ανακοίνωση που αναρτήθηκε στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter η οργάνωση Άνσαρ αλ Σαρία, όπως ονομάζεται η αλ Κάιντα που δρα στην Υεμένη.
Πολλοί στρατιώτες που βρίσκονταν μπροστά στην πρεσβεία τραυματίστηκαν και ένα τεθωρακισμένο όχημα υπέστη ζημιές σε αυτήν την επίθεση που διέπραξε η οργάνωση προκειμένου «να εκδικηθεί για τα παιδιά των μουσουλμάνων που βρέθηκαν στο στόχαστρο μιας επίθεσης ενός αμερικανικού μη επανδρωμένου αεροσκάφους στην επαρχία Τζόφ χθες», διευκρινίζεται στο κείμενο.
Λίγο πριν, η διπλωματική αποστολή είχε αναφέρει ότι δεν είχε «κανέναν λόγο να πιστεύει ότι η αμερικανική πρεσβεία βρέθηκε στο στόχαστρο» μιας επίθεσης, ενώ διαβεβαίωσε ότι η πρεσβεία δεν είχε «πληγεί» και ότι οι αρχές της Υεμένης πραγματοποιούν έρευνες.
















defencenet.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com