Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου 2014

Ο κ. Βενιζέλος είναι πράγματι…Θεός ...





Ο Οριάνα Φαλάτσι, όταν πήρε κάποτε μια συνέντευξη από τον Μουαμάρα Καντάφι, τον ρώτησε:
«Πιστεύετε στο Θεό;»
«Ναι, γατί με ρωτάτε», απάντησε ο Καντάφι.
«Γιατί αποκόμισα την εντύπωση ότι είσαστε ο ίδιος Θεός», του ανταπάντησε η Φαλάτσι.
Έτσι, λοιπόν, και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, για εκείνους που άκουσαν την ομιλία του στην εκδήλωση για τα 40 χρόνια από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ στο Ζάππειο, δεν μπορούν παρά να αποκόμισαν την εντύπωση ότι είναι πράγματι…Θεός.
Ο κ. Βενιζέλος δεν είπε κουβέντα για την…ταμπακιέρα, δηλαδή για τις αιτίες που οδήγησαν στην πλήρη απαξίωση και αποσύνθεση του ΠΑΣΟΚ, για τις ευθύνες της πολιτικής ηγεσίας του κόμματος που η Ελλάδα κατρακύλησε στο γκρεμό, για την προδοσία και απαξίωση των ιδανικών του Κινήματος ή, αν θέλετε, και του οράματος του Ανδρέα Παπανδρέου, για τις προσωπικές του ευθύνες, που πηγάζουν από τα καίρια πόστα τα οποία υπηρετούσε σ΄ όλες ανεξαιρέτως τις κυβερνήσεις που διαχειρίσθηκαν την κρίση.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, απλώς, περιορίσθηκε σε ένα επικοινωνιακό παιχνίδι για «εσωτερική κατανάλωση», με στόχο να διατηρήσει τις ισορροπίες σ΄ ένα κόμμα που βρίσκεται υπό πλήρη κατάρρευση, αυτοαναγορεύθηκε, ούτε λίγο ούτε πολύ, σε «σωτήρα της χώρας», εγγυητή των εξελίξεων και αναμορφωτή του κινήματος, ο οποίος υπήρξε άμοιρος ευθυνών, αλλά κινήθηκε πάντοτε με βάση αγνά και άδολα κίνητρα και με γνώμονα την εξυπηρέτηση των συμφερόντων και τη σωτηρία της πατρίδας και την μετουσίωση στην πράξη των ιδανικών του κόμματος.
Ο κ. Βενιζέλος έφθασε στο σημείο, αναφερόμενος στα γεγονότα που οδήγησαν το ΠΑΣΟΚ να συνεργαστεί με τη ΝΔ, να επιρρίψει τις ευθύνες στο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος δεν αποδέχθηκε την εθνική συνεννόηση και μποϊκόταρε κάθε προσπάθεια σχηματισμού κυβέρνησης εθνικής ενότητας, αρνούμενος ( ο ΣΥΡΙΖΑ)να εφαρμόσει την μνημονιακή πολτική που υπαγόρευαν το ΔΝΤ και η Μέρκελ.
«Πρότασή μας είναι πάντα η συνεργασία όλων των προοδευτικών δυνάμεων, αλλά το ΠΑΣΟΚ δεν είναι συμπλήρωμα κανενός», υποστήριξε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. « Το ΠΑΣΟΚ είναι ο τρίτος πόλος, η τρίτη λύση που εγγυάται την ασφαλή πορεία του τόπου. Κάθε φορά που η Δημοκρατική Παράταξη βρέθηκε εκτός των εξελίξεων, ο τόπος έζησε άσχημες καταστάσεις».
Ο κ. Βενιζέλος εμφανίσθηκε αμέτοχος του εγκλήματος που συντελείται στην Ελλάδα ή, πιο σωστά, ο πολιτικός ηγέτης ο οποίος κατόρθωσε να διασώσει τη χώρα από την καταστροφή. Αλλά και το κόμμα από την ηθική απαξίωση. Κομπάζοντας απροκάλυπτα ωσάν να ζει σε ξένη χώρα σημείωσε:
«Στάθηκα δίπλα στον Αντρέα το 1989, όταν ήταν εγκαταλελειμένος, προδομένος στο ειδικό δικαστήριο. Διασφάλισα την ενότητα του κόμματος το 2007, μέσα σε πρωτοφανείς συνθήκες στα όρια του φασισμού. Αγωνίστηκα για τη νίκη του ΠΑΣΟΚ το 2008 – 2009. Αγωνίστηκα για να αποτρέψω το φλερτ με το ΔΝΤ το 2009. Ανέλαβα την ευθύνη της οικονομίας της χώρας, διαπραγματεύτηκα τη μείωση του χρέους. Ανέλαβα την ηγεσία ενός ΠΑΣΟΚ του 4% και όχι του 44%. Δεν είμαι αρχηγός ενός μικρού, ιδιόκτητου κόμματος. Επιτελώ καθήκον με πολύ σαφείς στόχους για συγκεκριμένο διάστημα. Δεν δέχομαι ότι ισχύουν και αναπαράγονται οι αθλιότητες του 2007, αυτό επιδιώκουν εκείνοι που θέλουν να ξεχάσουν το τι μεσολάβησε έως τότε» είπε ο Ευάγγελος Βενιζέλος και συνέχισε:«Προχωράμε όλοι μαζί, χωρίς όρους και αποκλεισμούς, αλλά με ένα μόνο κριτήριο, προχωράμε μαζί όσοι πράγματι ψηφίζουμε ΠΑΣΟΚ στο παραβάν του εκλογικού κέντρου. Έναν μόνον όρο, να ψηφίζουμε ΠΑΣΟΚ στο παραβάν».
 Η αιχμή βεβαίως για τον πρώην πρωθυπουργό κ. Γ. Παπανδρέου είναι άμεση: Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και οι συν αυτώ ούτε καν ψηφίζουν ΠΑΣΟΚ, δεν έχουν καμία σχέση πλέον με το ΠΑΣΟΚ το οποίο αποτελεί ιδιοκτησία του κ. Βενιζέλου!!!
Αυτό όμως είναι «εσωτερική υπόθεση» του ΠΑΣΟΚ, ενός κόμματος που έχει πλήρως απαξιωθεί από την ελληνική κοινωνία και τον μόνον το οποίο απομένει είναι ο διαμοιρασμός των ιματίων του ανάμεσα στον κ. Βενιζέλο και τον κ. Παπανδρέου.
Κάτι τέτοιο υποδήλωνε, εξάλλου, και η ειρωνική αποστροφή στην ομιλία του κ. Βενιζέλου για τον κ. Παπανδρέου ότι:«Είμαι βέβαιος πως είναι ψυχικά εδώ σήμερα, δυστυχώς ανειλημμένη υποχρέωσή του  να συμμετάσχει σε σεμινάριο της Royal Bank Of Scotland δεν του επιτρέπει να είναι και σωματικά παρών». Όπως και για τους «κλακαδόρους», για τους οποίους είπε, ότι «χάθηκαν μέσα σε συμπεριφορές που προσβάλλουν την παράταξη και βιάζουν τις θεμελιώδεις δημοκρατικές αξίες. Δεν έχουμε καμία σχέση πολιτική, ηθική και αισθητική με αυτά τα φαινόμενα, δεν ανήκουν στην παράταξη». 
Ο κ. Βενιζέλος είναι πράγματι…Θεός...










http://www.hitandrun.gr/o-k-venizelos-ine-pragmati-theosg/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com