Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου 2014

Συνεχίζει η διάσκεψη της Επιτροπής Συμμόρφωσης του ΣτΕ για τους ένστολους ...



Τις επόμενες ημέρες θα συνεχιστεί η διάσκεψη, κεκλεισμένων των θυρών, της τριμελούς Επιτροπής Συμμόρφωσης του Συμβουλίου της Επικρατείας, υπό τον πρόεδρο του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου Σωτήρη Ρίζο, για την αίτηση των ενστόλων που ζητούν να συμμορφωθεί η Κυβέρνηση στις αμετάκλητες αποφάσεις του δικαστηρίου για τις περικοπές των αποδοχών τους.
Να σημειωθεί ότι η Επιτροπή Συμμόρφωσης μπορεί να αναγνωρίσει προσωπική ευθύνη προς αποζημίωση σε υπουργό ή όποιον άλλον αρμόδιο κρατικό λειτουργό ή φορέα κρίνει ότι ευθύνεται για τη μη συμμόρφωση προς την απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ για τους ένστολους.
Πάντως, τα ποσά που επιδικάζονται έως σήμερα από την επιτροπή δεν είναι υψηλά, αλλά «ενδεικτικά» και περισσότερο στιγματίζουν τη συμπεριφορά απαξίωσης του κρατικού λειτουργού προς τις αμετάκλητες και τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις.
Υπενθυμίζεται ότι η Ολομέλεια του ΣτΕ τον περασμένο Ιανουάριο έκρινε ομόφωνα ότι οι περικοπές των αποδοχών των εσντόλων που έγιναν αναδρομικά από την 1η Αυγούστου 2012 είναι αντισυνταγματικές και υποχρέωσε την Κυβέρνηση να καταβάλει τις διαφορές των αποδοχών τους.
Όμως, η Κυβέρνηση έως σήμερα δεν έχει λάβει υπόψη της την απόφαση του ΣτΕ και για το λόγο αυτό οι ένστολοι κατέθεσαν τον περασμένο μήνα αιτήσεις στην Επιτροπή Συμμόρφωσης.
Με την αίτησή τους ζητούν να συμμορφωθεί η Κυβέρνηση στην αμετάκλητη δικαστική απόφαση της Ολομέλειας και να της επιβληθούν κυρώσεις.
Συγκεκριμένα κατέθεσαν αιτήσεις η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Προσωπικού Λιμενικού Σώματος, η Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Αττικής, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων και η Πανελλήνια Ομοσπονδία  Αξιωματικών Αστυνομίας. 




















defencenet.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com