Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου 2014

Ο ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΠΟΥ ΕΤΡΩΓΕ ΚΕΪΚ ΦΡΟΥΤΟΥ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ...




Το πλιάτσικο που έγινε στο όνομα της Πατρίδας τα χρόνια του ξεπουλήματός της δεν έχει προηγούμενο, τόσο σε ποσότητα όσο και σε ποιότητα. Όλο το Δημόσιο βέβαια στα χρόνια της ιδοτέλειας έγινε κέντρο αφαίμαξης του δανεικού κρατικού πλούτου αλλά αυτό που έγινε από ένα συγκεκριμένο σκληρό δίκτυο επίορκων αξιωματικών δεν έχει σύγκριση σε ανηθικότητα με τίποτα άλλο.

Για τους αδαείς θεωρείται ότι το ένοπλο λησταρχείο στήθηκε στην κούρσα των εξοπλισμών, οι οποίες περιορίστηκαν τα τελευταία χρόνια μέχρι την πρόσφατη ψήφιση επί Υπουργού κ.Αβραμόπουλου των νέων αμφιλεγόμενων παραγγελιών. Για τους γνωρίζοντες το χώρο όμως το πάρτι έγινε κυρίως στις καθημερινές μικροπρομήθειες που εργολαβικά ανέλαβε το κεκαλυμένο δίκτυο ληστάρχων, ομολογουμένως όχι με ιδαίτερες αναστολές και καλύψεις.

Ένα κλασικό παράδειγμα συνέβη στα χρόνια μετά το ξέσπασμα της κρίσης σε επίλεκτη Μονάδα του ελληνικού στρατού της Αττικής όπου ο μαχητής δικαιούτο 1 φέτα κέικ φρούτου πορτοκάλι την ημέρα για να μείνει όρθιος και οι παραγγελίες ας πούμε για 239 άτομα έγιναν για 2.400. Πόσες φέτες κέικ έφαγαν τελικά δεν έγινε ποτέ γνωστό αλλά όταν πέρασαν τα χρόνια και οι διοικήσεις άλλαξαν τα πράγματα σοβάρεψαν. Στην έφοδο του ένστολου ΣΔΟΕ ο ελεγκτής κοιτάζοντας το παρελθόν ήρθε σε κατάσταση λιποθυμίας, θεωρώντας το στρατοδικείο ως μία ήπια τιμωρία για τους διαχειριστές του δημοσίου χρήματος.

Φυσικά σε κάθε δημόσιο τομέα τίποτα δεν είναι ανεξέλεγκτο εξ ορισμού. Έτσι, πέρα από τους εμπλεκομένους που διασκέδαζαν συμπτωματικά σε πολυτελή ξενοδοχεία της Ευρώπης και εόρταζαν τα γενέθλιά τους σε ιστιοπλοϊκά ο καθ'ύλη αρμόδιος για τον έλεγχός τους, ο προϊστάμενός τους, διαφήμιζε την αποτελεσματικότητα και την επιχειρησιακή ικανότητα των υφισταμένων του.

Ο καιρός πέρασε γρήγορα και στις τελευταίες κρίσεις που έγιναν από τον νυν Α/ΓΕΣ κ.Μανωλά, με το αναμφισβήτητα πλούσιο βιογραφικό και προσωπική επιλογή κατά πολλούς του απερχόμενου υπουργού κ.Αβραμόπουλου και ο Ταξίαρχος προήχθη επαξίως προφανώς σε Στρατηγό και τοποθετήθηκε σε μία από τις πιο κρίσιμες θέσεις του Πενταγώνου, υπεύθυνες για τη διαμόρφωση του αύριο του Στρατού μας που θα κληθεί να συμμετάσχει αναπόφευκτα σε λεπτές επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ. Η σχεδίαση, σύμφωνα με πληροφορίες,συνεχίζεται σε ξενοδοχεία της Ευρώπης με αποκλειστικό λόγω ικανοτήτων φυσικά συνοδό αξιωματικό.

Για το ΣΔΟΕ του Στρατού μην ρωτάτε. Μετά από λίγα ποτήρια νερού συνήλθε και κατέγραψε την αναφορά του για ένα μέρος των οικονομικών εγκλημάτων που είχε διαπιστώσει. Η έρευνα που ακολούθησε ήταν ενδελεχής από τον προϊστάμενο Ταξίαρχο, που είχε διαδεχθεί τον Στρατηγό που έτρωγε κέικ με φρούτο πορτοκάλι. Παρά άλλες δύσκολες καταστάσεις που συνάντησε ο Ταξίαρχος, έφερε επάξια εις πέρας το έργο του: η διοικητική εξέτασηολοκληρώθηκε χωρίς να διαπιστώσει τίποτα και ουδέποτε.

Το καλύτερο όλων είναι ότι οι επόμενες διοικήσεις κρίνονται ανεπαρκείς από τον Στρατηγό. Το κριτήριο φυσικά είναι η αλλεργία στα κέικ με φρούτο πορτοκάλι.

Αυτά προς το παρόν μέχρι την κοτόσουπα χωρίς κοτόπουλο και τους ανεπαρκείς νέους αξιωματικούς που λιποθυμούσαν στα πεδία των ασκήσεων για μία άλλη Ελλάδα, για έναν άλλο στρατό...


ΛΕΤΤΑ ΚΑΛΑΜΑΡΑ.

Σ.Σ. Τα στοιχεία μαζί με τα επόμενα είναι στη διάθεση εισαγγελέα στρατιωτικού ή μη.

















http://thedayaftergr.blogspot.gr/2014/09/blog-post_42.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com